Zincirinizi Nasıl Temizliyorsunuz?
Reklamlar
-
Gaz yağı ile.. ölsün mikroplar
Reklamlar
-
arkadaşlar motorsiklet değilde benim bisikletimvar ve zinciri paslanmış durumda bi tanıdık vasıtasıyla gaz yağı aldım ufak pet şişede ilk defa kullandım gazyağını hayatımda ilk defa gördüm diyebilirim tiner gibi kokuyordu birebir tiner su renginde tiner olmadığını sadece elimi yakmamasından kanatine vardım yoksa tiner verdiklerini sanıcaktım :S ve zincirin bir kaç baklasını sildim pek bir pas sökücülüğünü görmedim bisikletin başla yerlerinde ufaklı ufaklı paslar vardı oralara sürdüm gene pek bir etkisini görmedim acaba gaz yağının çeşitleri varmıdır yoksa paslı yere sürdüğümüzde pası tamamen çıkarmıyor sadece üstündeki yüzeysel pası alıp pas rengindemi bırakıyor yoksa eskisi gibi parıl parıl parlatıyormu ?
-
Private_User adlı üyeden alıntı
arkadaşlar motorsiklet değilde benim bisikletimvar ve zinciri paslanmış durumda bi tanıdık vasıtasıyla gaz yağı aldım ufak pet şişede ilk defa kullandım gazyağını hayatımda ilk defa gördüm diyebilirim tiner gibi kokuyordu birebir tiner su renginde tiner olmadığını sadece elimi yakmamasından kanatine vardım yoksa tiner verdiklerini sanıcaktım :S ve zincirin bir kaç baklasını sildim pek bir pas sökücülüğünü görmedim bisikletin başla yerlerinde ufaklı ufaklı paslar vardı oralara sürdüm gene pek bir etkisini görmedim acaba gaz yağının çeşitleri varmıdır yoksa paslı yere sürdüğümüzde pası tamamen çıkarmıyor sadece üstündeki yüzeysel pası alıp pas rengindemi bırakıyor yoksa eskisi gibi parıl parıl parlatıyormu ?
Gaz yağının pas sökücü özelliği olduğunu sanmıyorum. Biz gaz yağını zinciri temizlemek için kullanıyoruz. Pası sökmen için başka şeyler kullanman gerekir.
-
Hiç tecrübem yok ama zincir temizliği yaparken güvenliği dikkat. Bir arkadaş çalışırken yaptığını ve parmağının koptuğunu yazmıştı.
http://www.gunceltrend.com Binicem üstüne... Vurucam kırbacı!
-
Hazır konu canlı iken
Gaz yağı bulabilen bulduğu yeri yazabilir mi?
-
ectuna adlı üyeden alıntı
Hazır konu canlı iken
Gaz yağı bulabilen bulduğu yeri yazabilir mi?
Hocam İstanbul'da ne tarafta olduğunu yazarsan daha verimli cevap alırsın.
Bu arada ben Bağcılar'da Osmangazi Caddesi'nden(dağyolu caddesi) bir yağcıdan alıyorum. Yarım litresi 5 lira.
-
valla bi arkadaş aracı oldu esenyurt sanayi sitesinden alıyormuş orada nereden alıyor bilmiyorum dediğim gibi gaz yağı oldundan bile şüphe etim aynı tiner gibi kokuyordu rengide aynı sadece tek fark olarak elimi yakmadı tiner gibi sızlatmadı şüphede kalmıştım yoksa :D peki önerebileceğiniz güzel pas çıkarak ürün varmıdır wd 40 bu konuda iyimidir ve pas çıkardıktan sonra tekrar yağlamak için hangi marka ile yağlanır bisiklet ?
-
dockerengin adlı üyeden alıntı
Hocam İstanbul'da ne tarafta olduğunu yazarsan daha verimli cevap alırsın.
Bu arada ben Bağcılar'da Osmangazi Caddesi'nden(dağyolu caddesi) bir yağcıdan alıyorum. Yarım litresi 5 lira.
Acıbadem'deyim. Kadıköy.
İnternette bir yer buldum. Yalovada imiş. 750cc yi 8 TL ye satıyor. Aradım. 10 lt alırsam 80TL olacak. 10 tl de kargo tutarmış. Lt si 9 tl ye gelecek.
internette ilan edilen fiyat 3.90TL falan.
Çok pahalı herkes.
Ne dersiniz alsam mı bu adam dan acaba 9 TL eve kadar gelecek.
-
ectuna adlı üyeden alıntı
Acıbadem'deyim. Kadıköy.
İnternette bir yer buldum. Yalovada imiş. 750cc yi 8 TL ye satıyor. Aradım. 10 lt alırsam 80TL olacak. 10 tl de kargo tutarmış. Lt si 9 tl ye gelecek.
internette ilan edilen fiyat 3.90TL falan.
Çok pahalı herkes.
Ne dersiniz alsam mı bu adam dan acaba 9 TL eve kadar gelecek.
10 litre alırsan sana 5 sene yeter herhalde hocam Bence o kadar fazla almayın. Sizin oralara yakın satan yer illaki vardır. 1 litre felan alın kullandıkca tekrar alırsınız.
-
Ümraniye sanayide gaz yağı var. Bostancı sanayi girişinde castrol servisinin yanındaki dünkkanın tekinde gazyağı var... Yanlış hatırlamıyorsam 2.5 litresimi 5 litresimi ne 5-6 lira bir şeydi.
+ zincir temizliğiyle ilgili uzun uzun konuştuk, tartıştık.
http://www.motosiklet.net/forum/moto...temizligi.html
Bütün sayfayı okuyun, çok değerli bilgilere erişeceksiniz.
-
Diğer konularda arkadaşlar aldıkları yerleri yazmışlar. Belki yardımcı olur.
dreamdark adlı üyeden alıntı
Bostancı minibüs caddesindeki Shell benzincisinin tam karşısında küçük bir dükkan var; ismi "Kirby" idi sanırım. Orada bulabilirsin.
Camda yazıyor zaten kocaman "Gazyağı bulunur" diye.
mevlutgs adlı üyeden alıntı
kartaldada var gazyağı kartal shellde;);) minübüs yolu üzerinde;)
lacivert adlı üyeden alıntı
Kartal toprakyol Shell benzincide de satılıyor.
yunuskocak adlı üyeden alıntı
Birçok zincir temizleme spreyi kullandım. Gaz yağı zinciri temizlemek için en iyi ve en ucuz çözüm bence. Bostancı Minibüs yolu Shell in karşısında soba satan bir yer var. Oradan bulunabilir.....
eray_uluyazı adlı üyeden alıntı
kartal minibüs yolunda toprak yol ışıklar da shell benzinlik var orda satıyolar bende ordan tedarik ediyorum...
TanImsIz adlı üyeden alıntı
Dudullu kadosan oto sanayi sitesinde bulabilirsiniz. Sanayinin tam ortasında üçel otogaz var, onun olduğu sırada en sonda petrol ürünleri satan büyük biyer. (ismini bilmiyorum)
Orko_ye adlı üyeden alıntı
Kartal toprakyoldaki shell den de alabilirsiniz. Ben hep oradan aliyorum.
Orko_ye adlı üyeden alıntı
Tam adresi bilmiyorum ama Kartala gelmeden toprakyol duraginda bir shell benzinci var yani minibus yolu uzerinde. Kartalda toprakyol shell nerede diye sorarsaniz herkes gosterir. Lt fiyatini tam hatirlamiyorum ama 1,5 lt.lik pet siseye doldurup almistim 4 tl civari felan tutmustu.
Agv adlı üyeden alıntı
Bauhaus'tan aldım 11.90 TL sadece 1 litre! Çok pahalı!
Kerem Akın adlı üyeden alıntı
Dolmuş yolu üzerinde aşağıdaki adreste var, bugün aldım. Bildiğiniz benzin pompası mantığıyla koyuyorlar. Yanınızda şişe, kap vb. bir şeyler götürün.
Kadıköy istikametinden gelip Kartal'a girdikten ve bir miktar ilerledikten sonra sağda kalıyor.
Üsküdar Cad. Toprak Yol No:29
Kartal Merkez, Kartal, İstanbul - Asya
Tel: +90 216 353 44 18
Shell
phradrel adlı üyeden alıntı
istanbul ümraniyede güven sanayi girişinde caddeye bakan sırada yağ satan dükkanda var. arkadaş ne güzel temizliyor, çile çekmişiz bu zamana kadar.
-
dockerengin uğraşmışsın eline sağlık.
zincir temizliği ile ilgili daha detaylı konular var, onları okumadan zincir temizlemeyin
-
Gazyağı hakkında:
Arkadaşlar cumartesi günü gazyağı için tarif edilen yerlerden 2'sine gitttim. Bostancı minibüsyolundaki shellin karşısında Kirby denen sobacı da hakikaten gazyağı var. adam 1.5 lt lik ve 5lt lik olmak üzere iki ayrı şişe hazırlamış. 1.5 litrelik olanı 15 TL 5lt ise 45TL ye satıyorum diyince, yok anasının gözü diyerek dükkandan çıktım.
2. olarak bastım Kartaldaki minibüsyolunda toprakyol denen mevkideki shell benzin istasyonu pompadan direk satış yapıyor. Yanınızda kap yoksa 5 lt lik afilli bir kabı 5 TL ye satıyorlar. Yanımda kap olmasına rağmen onların bidonu hoşuma gittiğinden getirdiğim su şişesini çöpe atıp, onların sattığı bidonu aldım. Litresi 4.22 gibi bişeydi. 5 litre aldım 26 mı 27 mi ne para verip çıktım. (Bidon dahil)
Bilginize...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)