Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Subap ayari ile ilgili bilgi almak istiyorum.

REKLAM ALANI
    brtvrdrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tvs Apache RTR150
    Daha hizli cevap alabilmem acisindan konuyu burayada actim. teknik servis bolumune ugrayan pek yok. neyse konuya gireyim. benim motorun subaplardan ses geliyor aciyorum ayar yapiyorum bu sefer ses gidiyor ama motor vuruntulu calisiyor ve cok yakiyor.fazla siktik heralde hadi biraz gevseteyim diyorum. Bu sefer yine sesli calisiyor. Heralde ben sentilin tatli siki olmasi olayini beceremiyorum. Tatli siki tam olara ne. Sentilin biraz zorlanarak bosluktan gecmesimi. Bi ayar tutturamadik gitti. Bu isin bi inceligi varsa bi bilgilendirin beni lutfen.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ferdinandd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC S
    Alıntı brtvrdrl adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tatlı sıkı tam olara ne? Sentilin biraz zorlanarak boşluktan geçmesimi?
    Evet

Ayarladığın subap boşluklarının, motosikletine ait doğru değerler olduğundan eminmnisin ?
    Yaşasın MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın TORK, kahrolsun beygir | ...

brtvrdrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tvs Apache RTR150
    Alıntı ferdinandd adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet

Ayarladığın subap boşluklarının, motosikletine ait doğru değerler olduğundan eminmnisin ?
    Araliklardan eminim 0.08 mm. 0.08 e ayarladigimda sentil biraz zorlanar geciyor ama 0.09 taktiginda oda zorlanarak geciyor.0.1sentil takayim o biraz daha zorlanar geciyor. Anlatabildimmi ? Ucude sonucta zorlanarak geciyor. Ben hangi zorlugun dogru olduguna nasil karar verecegim. Ayrica diyelim ayari yaptim motor ilk calistiginda ses yok 5-10 dk kullanayim ses gelmeye basliyor bi hep boyle. Tabi siktiysam biraz subabi ses hic gelmiyor ama biraz gevsettigimde dedigim oluyor

oyunageldim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Wave 110i
    Bu subap boşluğu yüzünden az daha kafayı sıyırcak biri olarak

Tattlı sıkı sentili çıkartırken biraz zorlanması gerekli,işte bu tatlı sıkı
    Ama tatlı sıkıya bir üst sentilinde zorla dahi olsa girmemesi lazım
    0.08 ayarladığında 0.09 un yada 0.1 in araya girmemesi lazım
    Eleştirmek kolay ama üretebilmek zordur. Yıkmak, yaralamak için eleştirmek, aciz ve beceriksiz insanların işidir.
    http://yu-mu.blogspot.com/2012/12/fotograflar.html

ferdinandd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC S
    Alıntı brtvrdrl adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Araliklardan eminim 0.08 mm. 0.08 e ayarladigimda sentil biraz zorlanar geciyor ama 0.09 taktiginda oda zorlanarak geciyor.0.1sentil takayim o biraz daha zorlanar geciyor. Anlatabildimmi ?
    Acaba şu kontra somunumsu civataları falan mı tam sıkmıyorsun, diğerleri o boşluğa nasıl geçiyor ki

Ayrıca 5-10 dk kullanımda da bu durumun oluşması yine böyle bişeyin sebebi heralde

Sabitledikten sonra boşluğu, neredeyse zor sokman gerekiyor araya doğru sentil ölçüsünü sonra da deli gibi sıkılması gerekiyor kontramsı somununların( alttaki başka bir anahtarla sıkıca sabit tutularak), yani ben hep öyle gördüm
    Yaşasın MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın TORK, kahrolsun beygir | ...

COMTAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR
    öncelikle motorun iyice soğumasına dikkat et sonra motoru senteye getir tam olarak motorun katalog değerleri neyse ona göre sentil seçer ayarını yaparsın önemli noktalar ayar sentili tatlı sıkı girdiğinde bir üst numaranın subap boşluğuna girmemesi gerekir ki zorlasanda bu sefer sentili ısırır sanırım sen subap yaylarını ezecek kadar bir güç uygulayarak sentili araya sıkıştırıyorsun eğer böyle yaparsan 2 üst numarayıda taksan zorlasan subap yayının basıncını ezeceğinden sentil girer.değer neyse tatlı sıkı yap bir üst numarayı dene normal bir şekilde geçmiyorsa ayar tamamdır.birde emme ve eksoz değerleri farklı olabilir bunu değelendir.bazı motorlarda subap sesi hafif gelebilir bu normaldir eğer çok sıkarsan motor ısındığında subaplar silindir kapağa tam oturamayacağından subaplar soğuyamazlar ve subap yanması dediğimiz olay meydana gelir.bu sebeptendirki ustalar üreticinin verdiği +-değerlerinde +boşluk insiyatifini kullanır.
    oyunageldim bunu beğendi.

Motosikleti
    Honda Wave 110i
    Alıntı COMTAN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    öncelikle motorun iyice soğumasına dikkat et sonra motoru senteye getir tam olarak motorun katalog değerleri neyse ona göre sentil seçer ayarını yaparsın önemli noktalar ayar sentili tatlı sıkı girdiğinde bir üst numaranın subap boşluğuna girmemesi gerekir ki zorlasanda bu sefer sentili ısırır sanırım sen subap yaylarını ezecek kadar bir güç uygulayarak sentili araya sıkıştırıyorsun eğer böyle yaparsan 2 üst numarayıda taksan zorlasan subap yayının basıncını ezeceğinden sentil girer.değer neyse tatlı sıkı yap bir üst numarayı dene normal bir şekilde geçmiyorsa ayar tamamdır.birde emme ve eksoz değerleri farklı olabilir bunu değelendir.bazı motorlarda subap sesi hafif gelebilir bu normaldir eğer çok sıkarsan motor ısındığında subaplar silindir kapağa tam oturamayacağından subaplar soğuyamazlar ve subap yanması dediğimiz olay meydana gelir.bu sebeptendirki ustalar üreticinin verdiği +-değerlerinde +boşluk insiyatifini kullanır.
    Ramazan bey ,belliki bu konuda bayağı bilgilisiniz,mümkünse birşey sormak istiyorum
    Benim motorumun service manualinde
    emme 0.05+-0.02
    egzos 0.05+-0.02 ölçülerinde yazmakta
    Bu tam olarak ne anlama gelmekte biliyormusunuz
    Eleştirmek kolay ama üretebilmek zordur. Yıkmak, yaralamak için eleştirmek, aciz ve beceriksiz insanların işidir.

cenkito - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDİAL X-TREME MAXX 200
    Alıntı oyunageldim adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ramazan bey ,belliki bu konuda bayağı bilgilisiniz,mümkünse birşey sormak istiyorum
    Benim motorumun service manualinde
    emme 0.05+-0.02
    egzos 0.05+-0.02 ölçülerinde yazmakta
    Bu tam olarak ne anlama gelmekte biliyormusunuz
    emme 0,03 de olabilir 0,07 de olabilir demek.

degere 0,02 ekleyebilirsenizde cıkarabilirsenizde demek

amasiz genede 0,05 ayarını tutturmaya calısın
    Adım CEM
    MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
    Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz

Motosikleti
    Honda Wave 110i
    O kadar kısa ve öz olduki ,Teşekkür ederim
    Ben ise onu 0.05 ile 0.002 arası ayarlanabilir anlıyordum Sağolun
    cenkito bunu beğendi.

Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Yanlız bu 0.05 inc mi yoksa metrik değer mi ona bir bakın derim

Motosikleti
    Honda Wave 110i
    Alıntı Syanur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yanlız bu 0.05 inc mi yoksa metrik değer mi ona bir bakın derim
    mm Kitapçıkta öyle yazıyordu,eğer inç olsaydı diye hesapladım googlede 1.27 milimetre çıktı,çok

Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Çok değil, yani bir nevi 0.12 mm gibi bişey. Birçok modelde 0,15 ila 0,25 mm arası değişen değerler bile görebilirsiniz

Ama zaten mm yazıyor ise konu netlik kazanmıştır

boora - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha ybr 125 esd
    hazır konuyu bulmuşken sorayım cg tipi motorlarda subap arası boşluk ne kadar ? kitapçığında yazmıyor nette araştırıyorum kimi 0.10 demiş egzoz ve emme için kimi 0.8 demiş

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)