Bu motorun akıbeti ne olur?
Reklamlar
-
Merhaba arkadaşlar;
haziranda ilk motorumu almak için araştırma yaptım ve chopper tarzı motorlara baktım. birtane keeway superlight 150 buldum ve 2400'e adamla anlaştım aldım. motorun contasında az bi yağ sızması vardı birazda yağ yakıyordu. Bende sökmüşken silindir conta piston segman komple yenileyim dedim. motorun kazası yoktu tüm vergileri evrakları tamdı. neyse aldım parçaları kendim söktüm (az biraz arabalardan bilgim vardı) güzelce pistonu segmanları bloğu değiştirdim. sonra sıfır yağ koyup 1000km rodajını yaptım ve rodaj boyunca 60'ı geçmedim çok sakin kullandım bu arada 2 defa 500 ve 1000 kmde yağını değiştirdim. yağ yakma olayı hiç kalmadı motorun torku ve hızlanması çok iyi durumda şuan. fakat bu süre zarfında çok az bir yağ sızıntısı görüyordum dedim zaten 1000kmde subap ayarlarını tekrar yaparken kırmızı sıvı contasını tekrar sıkarım diye önemsemedim. neyse 1000km sonunda söktüm tekrar güzelce contasını sıktım subap ayarlarını sentil çakısı ile yaptım ve motorun titreşimide eskiye göre azaldı ve yakıtıda kmde 9krş gibi bir rakama tekabul ediyordu. fakat baktım yine yağ sızıntısı var derken uğraşırken gördüm kü motor bloğunda çatlak varmış aşağıdaki resimde kırmızı ile işaretledim.(resim bana ait değil) şimdi yaklaşık 6000kmdir bu motor bende son 2000km yi piston segman vs değiştirip gezdim. motorun çalışmayan hiçbir aksamı yok. zincir bujiler tüm ampüller arka fren balataları koruma demiri vs motorun hep yeniledim. yağ sızan yeri kırmızı sıvı conta ile kapattım ve sorunsuz kullanıyorum. şimdi bu motoru satıp 250lik bir motor almak istiyorum ama satarken kusurlarını söylemeden satmak bana yakışmaz. söyleyincede kimse almak istemez heralde. aslında dediğim gibi motorum çok temiz ama ne yapayım bilemedim. sizce bu motorun akıbeti ne olur? bloğu değiştirmeye benim bilgim yetmez dışarda değiştireyim desem heralde 300-500 lira para alırlar, bende üstüne ekleyip motor almak istiyorum para harcamak istemiyorum ne yapacağımı bilemedim.
Reklamlar
-
benim bi önceki motorum seyhan 125t de aynı olay vardı (benim hatam ) motoru çok sıcakken soguk suyla yıkadım ve baglantı yerinden 3 cm uzunlugunda bi çatlak oluştu,ben o bölgeyi tahriş edip,sunfix blok yapıştırıcıyla kapattım,sızıntı baya bi azaldı ama kesilmemişti,o şekildede bi sene kullandım,satarkende alan vatandaşa olayı ayrıntılı tarif ettim,sonradan görüştügümde,çatlak yere alüminyum kaynak yaptırmış,bende duymuştum ama yaptıracak yer bulamadım,en saglıklı olay kaynak olayı,söküp içindeki yagı boşaltıp bu kaynagı yapan yeri bulursan,ki sanayi sitelerinde rahat bulursun,kökten çözüm olur....
-
Arkadaşa katılıyorum sanayide iyi bir ustaya alminyum kaynak yaptır sorun çözülür.
-
bu kaynak için motorun sökülmesi mi lazım yoksa dıştan yapılabilir mi?
-
Sökülmeye gerek yok. Dıştan güzel bir şekilde ince işçilik ile halledilebilir.
-
blok döküm mü? dökümse kaynak tutmaz. ama değilse kaynak yapılır. önce malzeme cinsinden emin ol, sonra neredesin bilemiyorum ama yakın bir yerde tersane veya metal işlenen bir yer bul, hatta gerçekten usta bir egzozcu bile bakar duruma. kaynağı fazla kalın olmayan ve dıştan attır. taşlama. çok iş yav geçmiş olsun.
-
http://www.sahibinden.com/listing/ye...85652/detail/#
bak 62.5 lira kaynak felan uğraşılır mı sen karar ver. senin motor da cg tipi adamı arayıp sorabilirsin olur mu olmaz mı motoruna diye.
-
Arkadaşlar yardımlarınız için teşekkür ederim.
bora dostum sanırım uyar gibi iyi buldun valla . peki bunu alsam ben değiştiremem heralde debriyaj falan komple sökülmeli sizce işçilik olarak ne kadar alırlar?
-
Piston sekman atan bunu gözü kapalı değiştirmesi lazım aslında.
-
abi oradaki dişliler vs ne biliyim sökmeyi gözüm yemedi. birde şu var sitede yada sokakta adımız çıkıyor arkadaş her geçene laf anlatıyorsun sürekli söke taka bozacan yok yıkaya yıkaya eskitecen motoru bilmem ne artık bıkkınlık getiriyor gelen geçen. birde sökebileceğim yer yok ben sitenin bahçesinde söktüm taktım. piston segman işini biraz arabadan biliyordum ama şanzuman işini pek bilmiyorum. bu bloğun değişmesi için nelerin sökülmesi lazım acaba söküp takan var mı?
-
http://www.youtube.com/watch?v=XNX1Im0CBhc
al sana bi tane video izledikçe korkulacak bi şeyin olmadığını anlarsın sana bir kaç anahtar lazım bide yağ pompası sökmek için aparat hadi kolay gelsin
-
sun-fix uygulayıp boyasan olmazmı hareketli parça değil neticede, çalışacağın yeri iyice temizleyip sun-fix uygula, sonra zımpara ve boya ile tamir edebilirsin diye düşünüyorum, denemeye değer olmazsada tecrübe olur 10-15 tl harcamış olursun...
-
Blok kaynakcısı var Ümraniye sanayi de ben ayaklık demirini tutan parça için yaptırdım istersen ara yardımcı olayım sanırım oraya sökülmeden yapılır gibi . 10 lira bilemedin 20 lira verirsin en fazla .
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)