Bunun altına imzamı atarım.SAHİPSİZ MESLEK ZEVKLİ REZALET
+1
Allah kolaylık versin
Bunun altına imzamı atarım.SAHİPSİZ MESLEK ZEVKLİ REZALET
+1
Allah kolaylık versin
[COLOR="Blue"]Ne Kadar Yükseğe Çıkarsan, O kadar Yüksekten Düşersin. [/COLOR]
ya ben 5 razıyımspeedrunner adlı üyeden alıntı
bildiğin bir iş varmı
Arkadaşlar ben Burgerking de kuryeyim sadece ehliyet gerekiyor motor,elbise,yemek,sigorta hepsi şirketten + bahşiş bize kalıyor fena iş deil ama çok yorucu ve stresli adamın canı çıkıyor akşama kadar 100 kişi ile uğraşıyorsunuz bide müdürleri ekledinizmi vay halinize yazın iyi millet tatile gidiyor tenha laşıyor ama kışın tabiri caizse anamız ağlıyor kış şartlarında malum şürüş zor ama mecbursun gidiyorsun işte böle
zor bu hayat zorrrrrrrrr.......
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
ben 3 sene önce ecza deposunda çalışmıştım asgari ücret aldım tabi motosikleti onlar weriyodu manisa gibi ufak bi yerde günde 100-150 km yol yapıyodum ilk başlarda çok zevkliydi sonra yağmuru çamuru işinin her zaman acil olması trafiği aldığın komik maaş bıktırdı bi ara motosiklet bile görmeyi istemiyodum en sonunda bi kaza yaptım suçsuz olmama rağmen işten çıkardılar bu taraflarda kuryeliği pek tavsiye etmiyom
HİÇ BİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK
<<<puma>>>
ben 99 yılında aylık 600 mılyon cıro garantısı ıle calısıyordum.O zaman için cok guzel paraydı.Ama şimdi cok fazla kurye şirketı oldugundan rekabette oldu halıyle fıyatlar aşağı cekılınce kuryenın kazancıda aşağı çekılmıs oldu
ben de inşaat mühendisliği okuyorum bırakıp amelelik yapacam. zaten bitirince de amele olcam gibiMeTaL adlı üyeden alıntı
Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin
arkadaşlar kuryelikten ne beklediğinize bağlı ben 15 yıl idari işlerde çalıştım 900-1000 ytl maaş veriyorlardı + adamın a..zına s..çıyolardı .motoroda binmeyi sevdiğim için bi ybr 125 aldım ve bu işe başladım valla ne yalan söyliyeyim ben memnunum eski işimden çok kazanıyorum vede fazla karışanım yok..evet riskli ama stressiz stress bazen daha ölümcül sonuçlar doğurabiliyıor.
haftada diyelim 6-7 saat sürüşümde karşılaştığım tehlikeleri göz önüne alırsam... kazancının yandan diz kapağıma 75km ile tampon yiyip sakat bırakıldığım zaman emekli olmama yetmesi gerekir. motokeyf'de kuryelerin yaptığı bir buluşmayı gördümde. adamların suratlar bir karış. tabi suratlar ciddi miktarda eksoza bulanmış ondan bahsetmiyorum. ayrıca sigara içmenizede gerek kalmıyor. sigaraya harcadığınız para cebinizde kalır ne güzel.
[COLOR="DarkGreen"][B]- Usta sorun varsa çözer. Deneyimli nasıl sorun çıkmayacağını bilir. Çömez sorunun kendisidir. Yaratır.[/B][/COLOR]
Ya arkadaşlar kuryelik işi varsa banada haber verin
Valla yazın neysede kışın yapılacak iş degil valla....takdir ediyorum...
dehşet para kazananlar var . bağımsız olanlar bile adam ayda 6000 kazanıyor o kim ne nerede olduğuna bağlı bu işinde rütbesi var . Allah kazançlarını çok etsin işleri aşırı zor .
Bastığın yerleri \'toprak!\' diyerek geçme, tanı:
Düşün altında binlerce kefensiz yatanı.
Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı:
Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı.
Aziz Üstad Mehmed Akif Ersoy
aldıkları para azdır ama aldıkları zevk sonsuzdur eminim tabi davulun sesiş uzaktan hoş gelirmiş bütün gün motorun üstünde olmak bence zevkli olurdu ama onlar böyl e düşünmüyordur eminimki
Kask tak!
boşver be dostum başka işinmi yok.....öyle dışarıdan göründüğü gibi değil....ozaktasi adlı üyeden alıntı
yağmurda,karda soğukta lanet edrsin kurye olduğuna.....bence hiç bulaşma
davulun sesi uzaktan hoş gelir insana...
[IMG]http://img284.imageshack.us/img284/4986/untitled29jl.gif[/IMG][/URL][/IMG]
konyada kuryelik işi araştırdım.burada mobiletle filan kuryelik yapılabiliyor.söylenen üçret düşük olmasını bıraktım resmen komikti.:dağıtılan evrak başına 20 yeni kuruş.üstüne bir de kendi motorunu yıpratıyorsun.
her işin bir zorluğu var ben de kendi işyerimizde her yere motorla gitmeye başlamıştı her şeye acele ediyordum ve işte en sonunda geri geri gelen bir trafik polisinin arkasına çakıldım sizin anlayacağınız kuryelik çok zor bir meslek kazandığınız paranın da asgari ücret ve sigortadan ibaret olduğunu biliyorum
ne sağcıyım ne solcu motorcuyum motorcu kalayım:cat:
kendi motoruyla yapanlar 1000- 1500 arası kazanıyolar. ama çoğu haftasonu gelse de motoru kenara atsam diye söyleniyolarmış çalışırken. nerden mi biliyorum: bizim şirkette 5-6tane kurye arkadaş var da
kuryelikten 5000-6000 kazanan varda nie bütün kuryeler asgari ücrete eyvallah dio ben onu anlamıyorum ozaman rütbeyse adam 10 yıldır motor üstünde nasıl bir rütbe bu anlamadım 6000 YTL veriyolarsa kredi çekip bi 1000RR alır girerim bnde bu işe hiç sorun diil siz girmezmisiniz yani 6000YTL ye ihya olurum be
[COLOR="Black"][B][FONT="Comic Sans MS"]yellow storm[/FONT][/B][/COLOR]
rakamlar bana biraz abartı geldi. tabi her işin iyisi var... kuryeler tv'de konuşurken çinli motor alsam şöyle olur vs diyorlardı. üstlerine başlarına baktım en dandik aksesuarlar. yırtık donlu gariban görünümündeydi hepsi.
[COLOR="DarkGreen"][B]- Usta sorun varsa çözer. Deneyimli nasıl sorun çıkmayacağını bilir. Çömez sorunun kendisidir. Yaratır.[/B][/COLOR]
aslen kuryelik güzel meslek ama kuryeler çok hesapsız ve müsrif olmayı seviyor
ve kılıksız hepsi
arkadaşımın kurye şirketi vardı mevsim kış adamı yok bende de motor var yalvar yakar beni ikna etti bende bi iki aylığına yardım ederim dedim
ettim
sene 99
meslek çok iyi değil lüx ofislere giriyorsun muhatabın sadece sekreterler onlarda suratına bir zahmet bakıp hemen gönderiyorlar sokak köpeği muamelesi yapmayaı da ihmal etmiyorlar
bazıları da acıyor tabi
dışarda hava buz gibi motor üstünde gidiyorsun iniyorsun eller haşat yüz haşat ofise giriyorsun sıcacık başlıyor sümüğün akmaya fort fort çeke çeke üstün başın çamur pislik içinde eksoz kokusu ile karışık bulunduğun ortamda farkediliyor ve hemen defediliyorsun
para desen var ve de yok trafiği ve istanbulu çook çok iyi bilmek gerekiyor parayı kazananlar en kısa zamanda en fazla gönderiyi taşıyanlar diğerleri karın doyuruyor
kuryelik zamanı çok zor günler geçirdim hatta iğrenç günler sabahtan akşama kadar yağmur yağıyor ve senin yolalman gerekiyor yemin ederim giydiğim hiçbirşey bütün gün yağan yağmura dayanamadı en uzun dayanan botlarımdı o da öğlene kadar geri kalan zaman ıslak ve rüzgar altında yoldasın
tek kelime ile rezillik
haftada 5 gün rezillik+yakıt paran+yemek+motorun prim kaybı+maximum trafik riski+kötü muamele = Allah kimseyi kuryelik yapmak zorunda bırakmasın ( kendi isteği ile yapanlara ise allah yardım etsin ( amin ))
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)