yedeğe düşünce 10tllik yeterli olur uzun yolsa 20tl
yedeğe düşünce 10tllik yeterli olur uzun yolsa 20tl
Olur mu öyle şey ya... Hiç aklıma yatmadı, bence hesap hatası var...
Hadi, araba olsa, 65L depo var bende, doldurdun mu en az 50kg koysa, bir parça farkeder tüketiminde...
Motorun ise, 10-15kg ağırlık farkından sarfiyatınız o kadar farkediyorsa bilemiyorum tabii...
Ama benzinin depodan uçmaması lazım, tahliyeler hep açık mı yoksa?
Düşünsenize İzmir'de, arabanın -sıcak havada- depo kapağını açınca, tufan gibi benzin buharı (belki de sıcaktan basıncı artmış havayla karışık) çıkıyor (o yüzden yakıtı akşama doğru ya da gece filan alırım mecbur kalmadıkça). Tahliyeden de serbestçe çıkabiliyorsa bu benzin, evet sıcakla bildiğin uçar gider... Olmaması lazım...
Bir bilen???
benim depo hep ful... acımam moturuma verdiğim paraya .sonuçta benzinle çalışıyor eninde sonunda alıcan. ful le gitsin.
Bence de hesap hatası var.
Benzini fulleyince "nasılsa full" diyerek yüksek devirde, az benzin alınca da "ulan bitmesin hemen" diyerek düşük devirde kullanıyor olabilir misiniz?
Benzin aldığınız yerin pompasında da sorun olabilir.
Kararlı olan her şey, şartlara rağmen doğar...
Nietzsche
Kesinlikle katılıyorum depo fullken daha çok basıyorum son 2 diş kaldığında daha yavaş gidiyorum, tekrar fulleyince hopp bas gaza : ))
Ben,keyfim ve kahya, her gün birimiz kullanıyoruz.
walla siz fullemekten bahsediyorsunuz bir sorun bakalım bana yedek depo dolmuyor daha ha ama fullerseniz oda olacak şaka şaka ya fulluyoz
PİSTON SARMIŞ HAYATIMA SEGMAN ATSAN NE FAYDA...
Ben hic simdiye kadar hic fulletmedim, cunku benzin ucuyor. Benim depomda ucacagina istasyonun tanklarindan ucsun gitsin. Zaten niyeyse benzine verdigim paraya kiyamiyorum, fiyatiyla alakasi yok, benzin 1 lirada olsa icim yine gidecek benzine para verirken :D
Dün başlığı gördükten sonra ilk kez fullettim.. metale gelince zaten pompa otomatik durdu taşma olmadı.. Araba fulletmeye alışmış insana motosiklet fulletmek koymuyor.. 250 tl benzine para verdiğimi bilirim(peugeot 3008)..
Bende aten 5 litre var taş çatlasa 5,5 falan alıyo. Depo kapağının alt kısmında metal bi parça var tam ortaya koymuşlar . Herifler yaslıyo hortumu ona taşıra taşıra dolduruyo oakdar söylememe rağmen lan zaten 5 litre doldurucan yavaş yavaş yapsana şu işi. Bide silme dolduruyolar eğer söylemezsem. Ozamanda kapağı kapatınca damlata damlata gidiyoruz . her seferidne 0,2 0,3 boşa akıyodur :D
Merhaba,
Fullemek derken kapağın ağzına kadar doldurmanız şartmı? Otomatik attığında bıraksın pompacı işte. Zaten herkes kredi kartıyla ödediğinden kuruşları ödemek sorun olmaz.
Tahliye hortumu yokmu /kapalımı demiş bazı arkadaşlar; siz tahliye hortumunun genişliğinin pompanın ucu kadar geniş olduğunumu düşünüyorsunuz? Tahliye hortumu dediğiniz akvaryum hortumu ndan az genişçe bir hortum
Burada zaten pompaci yok kendin dolduruyorsun.Pompa atinca hafif yukari kaldirip biraz daha koyuyorum.Zaten kapaga kadar da doldurmamaya dikkat ediyorum.Bulgaristan da ise adamin basinda durup bekliyorum.Doldurduktan sonra iceri gidip oduyorum.
Benzin alırken daima fullerim ama motorsiklet kullanmak gerçekten pahalı bir hobi haline geldi benim için. Arabayı kullanmayı tercih ediyorum tüplü olduğu için. Son zamanda motoru ayda 3 sefer kullanıyorum dersem yalan olmaz herhalde..
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:14 ----------
Arabam LPG'li olduğu halde benzin aldığımda depoyu fullüyordum. Sıralı sistem olup sadece ilk çalıştırmada belli bir ısıya gelinceye kadar benzinle çalışmasına rağmen benzinin çabuk bittiğini gördüm ve "acaba LPG'de çalışırken ayırıcıda bir problem olduğu için aynı anda benzin demi tüketiyor" şeklinde düşünmeye başladım. Sonradan öğrendim ki havalandırmadan buhar olup uçuyormuş.. Artık arabaya sadece bitmesine yakın 50 TL.lik benzin alıyorum.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)