Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Sezon biterken motor alımı

REKLAM ALANI
    merkanar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-09
    Merhaba herkese,

Motorumu özel nedenlerle satalı 2 aydan fazla oldu, motosiklet kullanmayı çok ama çok özledim. CBR 600F, Fazer 800, VFR 800, Z800 aklımdaki modeller. Fakat sezon da bitmek üzere, İstanbul'un yağışlı ve soğuk günleri başlıyor. Bir yaz yağmuru sırasında motor üzerinde sırılsıklam ıslanmam nedeniyle şu anda böyle bir işe girip girmemek konusunda kararsızım. Sadece yağmur değil, yoldan ve arabalardan sıçrayan sular da çok rahatsız etmişti.

Bahsettiğim modellerden birinin ABS'li versiyonunu alıp sonbahar/kışta binme konusunda fikrinizi alabilir miyim? Soğuktan ve yağmurdan koruyacak herhangi bir kıyafet var mı? Önerileriniz ve yorumlarınız benim için çok değerli.

Not: Polemik olmaması nedeniyle yetenek / tecrübe vs konularından ziyade fiziksel koşullar konusunda yorumlarınızı rica edebilir miyim?

Şimdiden teşekkürler...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    yusufozugenc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-07 Race Blue
    Tartışmasız lastik önemli. Koruma ekipmanları ve soğuğa karşı normal şekilde önlemlerinizi aldıktan sonra alt üst takım yağmurluklar iş görür çok da pahalı şeyler değiller. Katlanınca sele altına sokuşturulabilecek şeyler. Hatta bunların ayakkabının üzerine geçirilip ayakkabıları paçaları komple koruyanları da var. Ha estetikten çok yoksun o ayrı.
    merkanar bunu beğendi.

Alper Kaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 600 FA (2011) Honda CBR 500R (2014)
    şu sıralar hava serin olsada istanbula kasıma kadar kış gelmiyor 20 derecede seyredyor hava
    merkanar bunu beğendi.

2move - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yaz kış motora binerim, hastalanana kadar! Dostum olay sadece motor değil, ekipman çok önemli. Doğru mont, doğru pantalon, bot ve eldiven ile üşümeyi bırak terlersin bile. Motor konusuna gelince,tecrüblerime dayanarak yazıyorum; mutlak suretle ön cam olmak zorunda, hatta uzun ve geniş bir ön cam. z800 den bahsetmişssin , aman diyim.. Geçen kış boyunca ER6N kullandım, motorumu çok sevmeme rağmen kışın binilecek gibi değil. Ön cam olmazsa olmaz bunu unutma. Bir başka tavsiye ne alırsan al lastik önemli. kesinlikle yağmura uygun lastik al.
    Benim için sezon hiç bir zaman bitmez, bu yüzden sana gerçek bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Büyük cc takıntın olmasın, kışın binilecek tek motor CBF 150 dir!!! Kendimi 2. motor olarak CBF150 aldım, sıfır rüzgar sıfır üşüme.. Kurye arkadaşlara bakarak giriştim bu işe . Ön cam, el rüzgarlı tamemen işini görüyor.
    motor benim için 2-3 ay binilecek bir zevk demiyorsAN kesinlikle tavsiye ederim...
    merkanar bunu beğendi.

merkanar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-09
    Cevaplar için hepinize teşekkür ederim. Bir de kışlık doğru mont/pantolon/bot/eldiven için önerileriniz nelerdir?

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)