Bundan sonra plaka takmayacağım
Reklamlar
-
Erzincan motofeste giderken 111 ile giderken yediğim 160 tl cezadan sonra hemde önümdeki araç 120 ile rahatlıkla geçip giderken ben 1150 gs ile 111 ile radar cezası yedikten sonra plaka kullanmama kararı aldım. 2 ay öncede Hız sınırı 70 olan yerde 90 ile 343 tl gezici radar cezası gelmişti. Uzun lafın kısası hiç kasmaya gerek yok. Uzun yolda radardan kaçarsanızda 12-1:30 arası polis öğle tatiline giriyor, çekin bir yere çayınızı için sonra devam edin. Bundan sonra kullandığım hiçbir motora plaka takmayacağım. En azından plaka takmamanın cezası 77 tl oda yakalayabilirlerse.
Reklamlar
-
Tebrik ederim çok doğru bir karar vermişsin. Allah göstermesin motorun çalınırsa plakasız diye tarif edersin hemen bulurlar.
-
Açılır kapanır plaka candır
-
hyce adlı üyeden alıntı
Tebrik ederim çok doğru bir karar vermişsin. Allah göstermesin motorun çalınırsa plakasız diye tarif edersin hemen bulurlar.
Plakası olanlar hemen bulunuyor zaten Çalan kişide zaten plakayla dolaşıyorki polis durdurursa sorun olmasın
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:09 ----------
Oldjack adlı üyeden alıntı
Açılır kapanır plaka candır
Aslında plaka takmayacağım derken, katlanır yapacağım demek istemiştim ancak sinirden tam olarak anlatamamışım
Uzun yolda sakin takılırken yada çevirmelerde motoru durdurmadan hemen açabiliyorsun, onun dışında kapat kalsın.
-
çifte strandarta kızdınız böyle bir kararı yazma gereği duydunuz ve derdinizi dile getiriyorsunuz
haklısınız çifte standarta öfkelendiğiniz için
haksızsınız kurallara uymadığınız için
plaka takmama kararında da haksızsınız
paylaştığınız için teşekkürler
ben de böylelikle sizinle kendi düşüncemi paylaştım
saygılar
-
aferin. 10 karakter boyunca aferin.
-
Hız sınırlarında gitmemek kesinlikle doğru değil. Bu konuda haklıyım diyemeyeceğim ancak bana radar cezası kesilirken kasksız hatta belkide ehliyeti plakası olmayan motorlar yanımdan geçip giderken buna ses çıkarılmaması ise anca başa gelince anlaşılır.
-
hız limitleri motosikletin hacmine teknolojisine ve süren kişinin tecrübesine göre değerlendirilmeli çok yalnış bir kural benim fikrim
kızarak serzenişte bulunmakta haklısınız
-
birileri görevini eksik yapıyorsa sen de eksik yap ne eksiğin var ki onlardan sakın doğru olma
-
-
2 ay önce hız sınırı 50 km olan e-5 de 72 ile gezici radara girdim ve 343 tl ceza geldi eve.ben gene de plakayı sökmemiştim taki kasksız,susturucusuz ve plakasız motorcuların ben hız sınırında giderken yanimdan dip gaz gectiklerini görünceye kadar.arka camurluğu,kuyruğu söktüm yani kaza süsü verdim motora soran polislere yeni kaza yaptım,plakayı takıcak yer yok diyorum ama plakayı gene de sırt camtamda taşıyorum
-
elektrikli acılır kapanır plakalık
hyce adlı üyeden alıntı
motoru calan adam plakayı sökmüyor mu sanıyorsun?
polise gittiğinde ruhsata işli plakayı sorar. onu söylersin. şase numarasını verirsin.
zaten calınan bir motosikletin geri gelme ihtimali yüzde 10 bile değil
-
ufak tatlı yalanlar bunlar
pembe yalan
her zaman sırt çantasıyla geziyorsunuz zaten
ne olacak canım
tek doğru siz mi olacaksınız
o apaçilerden ne farkınız var
onlar öyle kuralsız geziyorsa siz de pek tabi gezebilirsiniz
-
-
canerol adlı üyeden alıntı
bende geçen motoru aldıktan sonra plaka değişimi için emniyete gittim söktüler plakayı hafta sonu girdi araya 2 3 gün plakasız gezdim
ne kadar güzel bişeymiş
bunu demek istiyorum sadece anlayan anlar
katlanır plakalık işi güzel kim ne derse desin bu motora olurmu bilemem ama bi deneyecem bakalım
Onun bilgisayarlısını yapacağım bir ara...
Motor yavaşladığında hızı belirli bir değerin altında ise plaka otomatik olarak açılacak. Kalktıktan sonra da belirli bir süre açık kalacak, sonra kapanacak.
Aynı sistem, ivme ölçerek gerektiğinde stop lambalarının da (gaz keserek yaptığımız yavaşlamalarda) yanmasını sağlayacak (muhtemelen sisteme karışmamak için başka bir lamba seti de koyabilirim).
Üzerindeki GPS ve GSM modülleri aynı zamanda takip sistemi olarak da çalışacak.
İstenirse, sadece kendi piliyle beslenecek. Ana sisteme karışmayacak. İstenirse konjetörden / regülatorden şarj olacak bataryası.
Filan gibi fikirler geldi şimdi aklıma :D
Öte yandan... Radara yakalanmış bir motosiklet çevirmede neye göre durduruluyor. Radarın gönderdiği resim ise, zaten motorun ne olduğu belli (sadece büyütülmüş plaka resmi mi acaba).
Eğer plaka gönderiliyorsa, motoru durdurup da plakaya mı bakıyor polisler?
Trafik kanununa göre motosikletlerin hız sınırları arabalara kıyasla çok vicdansızca düşük malumunuz. Çok çevirmeden -belki şans eseri- geçtim gittim. Ama insanın kafası hiç rahat olmuyor bir yandan da...
-
istersen takma .cezası 77 tl olsa da yakalayınca sana yapılacak muameleyi görünce ah akılsız kafam diyim taşlara vurarsın...
-
sodalimon adlı üyeden alıntı
Onun bilgisayarlısını yapacağım bir ara...
Motor yavaşladığında hızı belirli bir değerin altında ise plaka otomatik olarak açılacak. Kalktıktan sonra da belirli bir süre açık kalacak, sonra kapanacak.
Aynı sistem, ivme ölçerek gerektiğinde stop lambalarının da (gaz keserek yaptığımız yavaşlamalarda) yanmasını sağlayacak (muhtemelen sisteme karışmamak için başka bir lamba seti de koyabilirim).
Üzerindeki GPS ve GSM modülleri aynı zamanda takip sistemi olarak da çalışacak.
İstenirse, sadece kendi piliyle beslenecek. Ana sisteme karışmayacak. İstenirse konjetörden / regülatorden şarj olacak bataryası.
Filan gibi fikirler geldi şimdi aklıma :D
Öte yandan... Radara yakalanmış bir motosiklet çevirmede neye göre durduruluyor. Radarın gönderdiği resim ise, zaten motorun ne olduğu belli (sadece büyütülmüş plaka resmi mi acaba).
Eğer plaka gönderiliyorsa, motoru durdurup da plakaya mı bakıyor polisler?
Trafik kanununa göre motosikletlerin hız sınırları arabalara kıyasla çok vicdansızca düşük malumunuz. Çok çevirmeden -belki şans eseri- geçtim gittim. Ama insanın kafası hiç rahat olmuyor bir yandan da...
Tam benim aklımdan da bu geçiyordu bir pic birkaç sensörle olacak iş
-
motorcu48 adlı üyeden alıntı
istersen takma .cezası 77 tl olsa da yakalayınca sana yapılacak muameleyi görünce ah akılsız kafam diyim taşlara vurarsın...
ne yapacaklar gazmı sıkacaklar kelepçeleyip zindanlaramı atacaklar düşmüş etmiş dersin baktın olmuyor yaz kardeşim dersin.
-
canerol adlı üyeden alıntı
ne yapacaklar gazmı sıkacaklar kelepçeleyip zindanlaramı atacaklar
düşmüş etmiş dersin baktın olmuyor yaz kardeşim dersin.
hırsızlık muamelesi yapan polislerimiz var .plakasız bide hızlı gittin mi nerden kaçtın diye önüne aracı kırarlarsa anlarsın.kafa bilindik basit olana çalışıyo sizinde unutma ki polisin sinirlenince neler yaptığını. ha bana bişi olmaz dersen o başka zaten kuralsızlığı mantıklı olarak görüp hakkı başka yollardan aramayı savunamıyorsan bu tip yollara başvurarsın
-
Tavsiyeler için teşekkürler Herkes doğru olanı yapmak zorunda değil.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)