Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Motosiklet alıcam yardıma ihtiyacım var

REKLAM ALANI

Motosikleti
    RKS Titanic 150
    Öncelikle merhaba. Ben bahar-yaz dönemine motosiklet almayı düşünüyorum. Motosiklet ile ilgili tecrübem sıfır olduğu için bayağı erken araştırmaya başladım. 3.000-3.250 lira bir bütçem var. 2. el almak istemiyorum. Bütçeme uygun olan Honda cb 125 ace ile Mondial 150 mcx roadracer modellerini beğendim. Mondial marka motosiklet özellik olarak daha iyi gibi geldi bana fakat bu markadan uzak dur Çin malıdır vb. bazı yorumlar okudum. Bilenler, tecrübesi olanlar markalar hakkında bilgi verebilir mi? Bir de rodaj olayı var dediğim gibi tecrübem hiç yok ve etrafımda ilgilenen kimse de yok, rodaj olayında zorluk çeker miyim? Herkese teşekkürler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    delidoktor96 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Mondial hakkında fazla bilgim yok açıkcası ama hondanın yakıt cimriliği ve kalitesinden ödün verme bence ) inşallah hayırlısı olur bende alacağım honda

Motosikleti
    RKS Titanic 150
    125 ace için de pek iyi şeyler söylenmemiş ucuz olsun diye her şeyini mahvetti diyorlar + devir göstergesi de yokmuş :( hangisini alırsam alıyım elimde patlıycak gibi geliyor artık

CanKarsiyaka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FZ8Naked
    Alıntı ArdiaroS adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öncelikle merhaba. Ben bahar-yaz dönemine motosiklet almayı düşünüyorum. Motosiklet ile ilgili tecrübem sıfır olduğu için bayağı erken araştırmaya başladım. 3.000-3.250 lira bir bütçem var. 2. el almak istemiyorum. Bütçeme uygun olan Honda cb 125 ace ile Mondial 150 mcx roadracer modellerini beğendim. Mondial marka motosiklet özellik olarak daha iyi gibi geldi bana fakat bu markadan uzak dur Çin malıdır vb. bazı yorumlar okudum. Bilenler, tecrübesi olanlar markalar hakkında bilgi verebilir mi? Bir de rodaj olayı var dediğim gibi tecrübem hiç yok ve etrafımda ilgilenen kimse de yok, rodaj olayında zorluk çeker miyim? Herkese teşekkürler.
    Öncelikle söylücegim şeyler standart bunlar
    EHLİYET
    KORUMALIKLAR
    bunları almadan kesinlikle motor alma tavsiye etmem ben mondial drift 125mh kullanıcısıyım bende yenıyım senin gibi , fakat o motorlar yerine drift 125i tavsiye ederim kullanısı gayet rahat tek sorunu tekerler mutlaka yol tutuşlu tekerlek takılması gerekir...
    aklın varsa SADECE KASK ALIYIM deme Dizlikte al hatta eldivende al neden dersen düşüceksin sana zarar gelmesin düşmem deme düşersin tecruben 0mış benimde öyleydi sülalede tek A2 ehliyeti ve motosikleti olan kişiyim Driftin fiyati :2818tl'idi ben aldigimda işlemlerle beraber 3200 falan oluyor sanırım tam bilmiyorum (plaka ruhsat sigorta)
    Honda CBR250R (2014) Tri color kullanıcısı.

http://instagram.com/canhepkasar

abeciMotoru - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Cb125E-SymWolf-Inazuma-XJ6 F
    125 ace için de pek iyi şeyler söylenmemiş ucuz olsun diye her şeyini mahvetti diyorlar + devir göstergesi de yokmuş :( hangisini alırsam alıyım elimde patlıycak gibi geliyor artık
    ace 2900'lü fiyatlara düştü şuan, devir göstergesi emin ol gereksiz zaten altındaki motor racing değil yani. yapacağın hız en fazla 100,
    başlangıç için yeterli bir motor, fiyatları aynı gibiyse ace al derim. en azından honda. garantiye düştüğünde ilgilenecek sağlam bi marka var.
    Motosikletimin üstü açık..
    https://www.youtube.com/channel/UCp4K0dvqaCd6YAr_beEsudA/featured?view_as=subscriber

Salih_T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Salcano Wolf 125cc, Bajaj Pulsar NS 200
    bu forumda 150 mcx bir adım öndedir... Güç ve Özellik ve görsellik olarakda daha iyi.. Senin yerinde olsam 150 mcx alırdım.. plaka ruhsat içinde para lazım olucak... daha bütçene dahil etmen gereken koruma ekipmanlarıda var.. Birde Salcano wolf a bak derim... fiyat olarak 450-500 tl avantajın olabilir..
    zaferkarizma bunu beğendi.

Karlıyollar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Malesef Yok :)
    Çinli bakarsan Lifan emisol var çok kaliteli bir motor.

Motosikleti
    RKS Titanic 150
    Önemli olan motosikleti alıp ruhsatını vs. halledebilmem. Çünkü daha hiç bilmiyorum binmesini felan o yüzden kapının önünde 2 adım ileri 1 adım geri gidicem vitesleri felan öğrenicem bunları halledene kadar kaskı felan da aradan çıkarırım. Tek istediğim beni bu işten soğutmayacak, habire orası burası bozulmayacak, çok fazla yakıt harcamayacak bir motosiklet. Gerekirse para biriktirip 3-5 ay daha geç alıyım fakat beni 3-4 sene sıkıntısız götürsün istiyorum.

abeciMotoru - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Cb125E-SymWolf-Inazuma-XJ6 F
    ehliyetin yoksa mutlaka motordan önce al, sokak arasında bile kitlerler.

Motosikleti
    RKS Titanic 150
    Alıntı abeciMotoru adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ehliyetin yoksa mutlaka motordan önce al, sokak arasında bile kitlerler.
    Bizim burası köy gibi polisler gece uyumaya geliyor bu taraflara arabayı çekip sızıyorlar zor kitlerler biraz :D zaten kurslar öğretmediğinden önce motosikleti alıp öğrenmek istiyorum B ehliyetimi alırken bile dur-kalk geri git tamam öğrendin diyip yollamışlardı :(

Motosikleti
    Bizim burası köy gibi polisler gece uyumaya geliyor bu taraflara arabayı çekip sızıyorlar zor kitlerler biraz :D zaten kurslar öğretmediğinden önce motosikleti alıp öğrenmek istiyorum B ehliyetimi alırken bile dur-kalk geri git tamam öğrendin diyip yollamışlardı :(
    Bu ara devlete para lazım.. sakın öyle düşünme 1.407 TL ceza var.. yazıl bi kursa... al ehliyetini sonra motosiklet..
    "Ne Mutlu Türküm Diyene" M.Kemal ATATÜRK
    Salcano Wolf 125 28.03.2014 - 02.05.2016 (11.800 km)
    Bajaj Pulsar NS 200 Trafiğe Çıkış: 09.05.2016 (46.500 km)

Motosikleti
    FZ8Naked
    motor almamalısın tavsiye etmiyorum bu laftan sonra saçmalamıssın bence biraz gelişmelisin

Motosikleti
    RKS Titanic 150
    Alıntı CanKarsiyaka adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motor almamalısın tavsiye etmiyorum bu laftan sonra saçmalamıssın bence biraz gelişmelisin
    Hocam varsa Ankara'da düzgünce motosiklet kullanmayı öğretip cüzdanımızı sömürmeyen sürücü kursu söyle gidip alıyım. Burdakiler sağolsun bilmiyorsan niye geliyorsun önce öğren diyor. ee pc'de moto gp oynayarak mı öğrenicem ben bunu nasıl olucak bu iş?

Motosikleti
    Hocam varsa Ankara'da düzgünce motosiklet kullanmayı öğretip cüzdanımızı sömürmeyen sürücü kursu söyle gidip alıyım. Burdakiler sağolsun bilmiyorsan niye geliyorsun önce öğren diyor. ee pc'de moto gp oynayarak mı öğrenicem ben bunu nasıl olucak bu iş?
    Ankarada öyle bir kurs yok.. onlar ekstra ya giriyor... ders saati 40 ila 75 tl arasında değişiyor.. benim kursa 250 TL verdim.. 250 tl kontenjanı kullanmamın bedeli imiş..Zar-zor 1 saatlik eğitime ikna ettim.. umarım sınavı geçmeme yeter. Sonra düzgün bir eğitim şart. Yardımcı olacak arkadaşlar var ama kendi motorumla olsun istiyorum.. iyilik yaparken arkadaşın motoruna zarar vermek istemem...
    ArdiaroS bunu beğendi.
    "Ne Mutlu Türküm Diyene" M.Kemal ATATÜRK
    Salcano Wolf 125 28.03.2014 - 02.05.2016 (11.800 km)
    Bajaj Pulsar NS 200 Trafiğe Çıkış: 09.05.2016 (46.500 km)

ferdinandd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC S
    Öncelikle merhaba. Ben bahar-yaz dönemine 3.250 lira bir bütçe ile motosiklet almak istiyorum. 2. el almak istemiyorum. Elimde patlayacak birşey istemiyorum... ...
    Bahar/Yaz dönemine kadar bütçeni birazcık daha ayarlayabilirsen, Honda CB 125 E şiddetle öneririm

Elinde patlama ihtimali 0 (sıfır), istediğin anda 2. el zararsız satabilirsin, sorunsuz, bütün işlerini fazlasıyla görür.

Bütçeni ayarlayamazsan, bu süreçte sürekli takipte ol, forumdan bir arkadaşımız satma kararı alırsa gönül rahatlığı ile 2. el de alınabilir, hemen hemen hepsinin geçmişi belli, için rahat olur
    ArdiaroS bunu beğendi.
    Yaşasın MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın TORK, kahrolsun beygir | ...

ByThe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki İnazuma
    Motor tecrüben hiç yoksa Altın Elbiseli Adamın tavsiyelerini dikkate almanı isterim.
    izlemen için bi video paylaşıyorum.

Motosikleti
    RKS Titanic 150
    Alıntı ByThe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motor tecrüben hiç yoksa Altın Elbiseli Adamın tavsiyelerini dikkate almanı isterim.
    izlemen için bi video paylaşıyorum.

http://www.youtube.com/watch?v=Hvunr0meJt0
    :D video için teşekkürler güzel anlatmış ama 600 lük motora felan bakmıyorum zaten niyetimde aldığım motor ile kendi sokağımda iyice öğrenmek. O zaman mondial 125 mh drift alıcaz bir tane

Motosikleti
    FZ8Naked
    Bak güzel kardeşim motora vericek 3.000tl paran var ehliyetimin çıkması falan toplam yaklasık 500 tlye denk geldi biliyorum fiyatlari 2.500 kaldı demi sana 1 ay gir bi yere 500 tlye çalısıver hiç olmadı bilgin olsun ? dediklerim senin saglıgın için tabiki ama benim kararim almaman gerisi sana kalmış... daha kaskı falan var bu işin biraz para biriktirmelisin

ByThe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki İnazuma
    :D video için teşekkürler güzel anlatmış ama 600 lük motora felan bakmıyorum zaten niyetimde aldığım motor ile kendi sokağımda iyice öğrenmek. O zaman mondial 125 mh drift alıcaz bir tane
    anlatım 600lük motor değil zaten, biz ilk motor kullanıcılar, reflexlerimizi ve bakış açımızı geliştirebilmek için scooter dediğimiz az yakan vitesi olmayan bir motor almak ve kendimize güvenimizi sağlamak daha sonra yükseltebiliriz.
    ama ilk öncelikle motordan önce yani, kendimizi korumamız. EHLİYET + Kask + Ceket + Eldiven.
    Dört tekerlek bedenini,iki tekerlek ruhunu hareketlendirir

Motosikleti
    RKS Titanic 150
    Anlaşılan o ki benim iş arayışını hızlandırmam ve azından 2.000 lira daha bulmam gerekecek hepinize teşekkür ettim
    ByThe bunu beğendi.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)