Şehir İçi Hız Sınırı 90 Km ye Çıkıyor!
Reklamlar
-
Emniyet Genel Müdürlüğü, yerleşim yerleri içinde hız sınırının 90 kilometreye çıkarılmasına imkan sağlayan bir düzenleme hazırladı. uygulanması hedeflenen düzenlemeyle şehir içinde hız sınırı 70 kilometreden 90 kilometreye çıkarılacak.
Karayolları Trafik Yönetmeliği, yerleşim yerlerindeki hız limitini 50 kilometre olarak belirliyor. Yönetmelikte, Ulaşım Koordinasyon Merkezleri (UKOME) ile il trafik komisyonlarına yerleşim yerleri içindeki hız limitlerini 20 kilometreye kadar artırma yetkisi veriliyor.
Birçok şehirde, hız sınırı 20 kilometre artırılarak 70 kilometreye çıkarmasına rağmen trafik sıkışıklığının önüne geçilemiyor. MOBESE kameralarını ya da radar ile hız denetimi yapan ekipleri gördüklerinde hızı düşüren sürücüler, denetimi geçtikten sonra tekrar hızlanıyorlar.
Bazı bölgelerde de yerleşim yerlerinin büyüyüp bağlantı yollarının şehir içinde kalması nedeniyle 70 kilometrelik hız sınırı uygulanması sürücüleri zorluyor.
CEZA 90 KİLOMETREYİ AŞINCA YAZILACAK
Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Dairesi Başkanlığı, trafik sıkışıklığını azaltmak amacıyla şehir içinde uygun standartlara sahip yollarda hız sınırının artırılmasına olanak sağlayan düzenleme hazırladı. Okulların açılmasıyla trafik yoğunluğu artacağı için düzenlemenin bu döneme yetiştirilmesi hedefleniyor. Trafik Dairesi Başkanlığı, ilgili bakanlıkların görüşüne sunduğu düzenlemeyi en geç Eylül sonunda uygulamaya sokmayı planlıyor.
Düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle yönetmelikteki hız sınırları değiştirilecek ve UKOME ile il trafik komisyonlarının uygun bulduğu yollarda hız sınırı, polisin hız cezası yazarken tanıdığı yüzde 10'luk opsiyonla birlikte 90 kilometreye çıkarılacak.
AA
Fikrin ne fahişesi oldum ne zamparası-Bir vicdanın bilemem kaçtır hava parası..
Yollar boşaldı artık yolcular buldu vaha, -Yolcular gitmese de yollar gider Allah'a..
DIŞI SÜKÛN İLE ZAHİR, DERUNU MAHŞERDİR DERUNU MAHŞER..
Reklamlar
-
Çipli plaka,pembe ehliyet vede bu bir eksikti başımıza.Pere lazım pereee.Altın yumurtalayan tavuğu keserlermi hiç.?
-
trafik sorununun sebebi düşük hızmıymış? ben de diyorum niye trafik neden akmıyor.
-
phradrel adlı üyeden alıntı
trafik sorununun sebebi düşük hızmıymış? ben de diyorum niye trafik neden akmıyor.
valla bursada öyle siz dalga geçiyorsunuz ama radarın olduğu yerde trafik 20-30 km hıza kadar düşüyor radarı geçince herkez hızlanıyor trafik rahatlıyor
-
Tabi ölümler azaldı, cenaze masraflarında düşüş oluyor!
-
ogzcngdk adlı üyeden alıntı
valla bursada öyle
siz dalga geçiyorsunuz ama radarın olduğu yerde trafik 20-30 km hıza kadar düşüyor radarı geçince herkez hızlanıyor trafik rahatlıyor
Siz dua edin yine Bursa da hız koridoru uygulanmıyor.
Ankara yolundaki o sabit radarlar yerine hız koridoru olduğunu düşünmek
bile ürperticiBursa nın o zor trafiği daha da felç olur du
Fikrin ne fahişesi oldum ne zamparası-Bir vicdanın bilemem kaçtır hava parası..
Yollar boşaldı artık yolcular buldu vaha, -Yolcular gitmese de yollar gider Allah'a..
DIŞI SÜKÛN İLE ZAHİR, DERUNU MAHŞERDİR DERUNU MAHŞER..
-
Ankaradaki istanbul, konya ve eskişehir yolundaki radarlar yüzünden trafik 40 km hıza düşüyor. Ya sabır diyosun sonra bir bakıyorsun herkes 100-110 yapıştırmış gidiyor. 300-400 metrelik anlık trafik kitlenmesi dışında pek bir işe yaradığını düşünmüyorum.
-
Bu zamlardan sonra zaten kimse yapistirip gidemiyor ki yakmasin diye 70 80 le giden supersport kayniyor ortalik
-
Konya da yaşıyorum burada TEDES var. Sistem ilk kameraya girdiğiniz zaman plakanın fotoğrafını çekiyor bir sonraki kameraya kadar max 70 km/s hızda gitmek zorundasınız geçerseniz ceza adresinize gönderiliyor. Limit 90 a çıkarsa çok güzel olur gerçekten. 4 Şeritli yolda 70 le gitmek sıkıcı oluyor çünkü
-
O sistem tüm şehirlede uygulanmalı hızlı gidilmesin arkadaşım.Başkaların hayatını tehlikeye atmak ne haddinize
-
Karlıyollar adlı üyeden alıntı
O sistem tüm şehirlede uygulanmalı hızlı gidilmesin arkadaşım.Başkaların hayatını tehlikeye atmak ne haddinize
Motorunu büyüttüğünde de aynı şeyi söyleyebilecek misin? İsteyen ve maddi gücü yeterli olan büyük cc kullanıyor, motoru daha çok ekonomik ulaşım aracı olarak gören arkadaşlarımız da ufak cc'li işlerini görecek motorları tercih ediyorlar. Ben arabamla 70-80 km. ortalama ile şehirler arası yolda sağ şeritte seyahat etmekten son derece keyif alıyorum ki 5. viteste bu hızda rahatlıkla seyahat edebiliyorum. Maalasef motorumla seyredebileceğim kısa süreli maksimum hız bu. Tam koruma kullandığım halde yazmış olduğum sebep yüzünden motorumu ayda 3-4 gün kullanabiliyorum. Arabamı ise her gün
-
trafık kazalarının onune,
hız lımıtı koyarak,ceza yazarak,radar yerlestırerek gecılebılecegıne ınanmıyorum...
zıhnıyetı degıstırmek ıcın detaylı egıtım lazım... bunu sımdı versenızde tohumlar 25sene sonra anca acar... bu yuzden bızım nesıl buyuk ıhtımal INSAN gıbı bır trafıkte ılerleyemeyecek...
-
şehir içinde 90 km hız çıldırmış olmalılar
-
ERROR88 adlı üyeden alıntı
Bu zamlardan sonra zaten kimse yapistirip gidemiyor ki yakmasin diye 70 80 le giden supersport kayniyor ortalik
onlardan biriside benim gerçi super sport deyil ama 4 silindirli olduğu için mecburen düşük devirde yüksek vitesle sürüş yapıyorum. ve mecbur kalmadıkça sokağa çıkmıyorum olağanüstü hal ilan ettim kendime
-
wolrath adlı üyeden alıntı
trafık kazalarının onune,
hız lımıtı koyarak,ceza yazarak,radar yerlestırerek gecılebılecegıne ınanmıyorum...
zıhnıyetı degıstırmek ıcın detaylı egıtım lazım... bunu sımdı versenızde tohumlar 25sene sonra anca acar... bu yuzden bızım nesıl buyuk ıhtımal INSAN gıbı bır trafıkte ılerleyemeyecek...
Kesinlikle katılıyorum.İş hız yapmakla yapmamakla alakalı değil tamamen zihniyet meselesi hala kasksız montsuz motora binen polise yakalanınca polise söven dünya kadar insan var.Adam senin canının sağlığı içiğn uğraşıyo bi şekilde seni doğru yola çekmeye çalışıyor, O, orada kalkmış isyan ediyor.Bunun dışında Hindistan'da adam akllı ne hız limiti var ne trafik ışığı var nede bunlara uyan insan ama adamlar kendi aralarında anlaşmayı öğrenmiş burdakinden daha az kaza olduğunu görmüştüm bir belgeselde.
-
hız tehlikedir .eğer daha hızlı gidersen bu da sana risktir
-
aquarist4 adlı üyeden alıntı
Motorunu büyüttüğünde de aynı şeyi söyleyebilecek misin? İsteyen ve maddi gücü yeterli olan büyük cc kullanıyor, motoru daha çok ekonomik ulaşım aracı olarak gören arkadaşlarımız da ufak cc'li işlerini görecek motorları tercih ediyorlar. Ben arabamla 70-80 km. ortalama ile şehirler arası yolda sağ şeritte seyahat etmekten son derece keyif alıyorum ki 5. viteste bu hızda rahatlıkla seyahat edebiliyorum. Maalasef motorumla seyredebileceğim kısa süreli maksimum hız bu. Tam koruma kullandığım halde yazmış olduğum sebep yüzünden motorumu ayda 3-4 gün kullanabiliyorum. Arabamı ise her gün
hızlı gidilmesin derkenden kastım şehirler arası yollarda siz 70/80 gidiyormuşunuz normal hız ama motorla 250-300 araba ile 200-250 km/h gidenler var sonra kazalar neden çok oluyor diyorlar üstte arkadaşlarım dediği gibi zihniyet değişmesi lazım...
Doğduğun yerde değil doyduğun yerde yaşarsın.
-
Motosiklet Eğitmeni
Yok öyle birsey.
Bosuna hayal kurmayin.
olmasi da mümkün degil.
-
Yinede ş.içinde 1. Vitesi bitiremiycez
-
Hele şükür...İnanın otoban ve çevre yollarının çıkışları tam bir eziyet.İlk defa oh be dediğim bir şey yapıyor hükümet...Almanya gibi kademeli hız limiti olsa keşke...Umarım bir sonraki basamak o olur...
Yamaha Mt09 dıştan modifiyeli içten şimdilik stock :p --------Derbi Gpr 125 Nude,Gianelli Perfomance Exhaust,Athena Air Filter-------- 0(rh)+ (Italian)
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)