1.enduronun babası ıle ortakarar bıle olmayan neredeyse 1/2 lt ss karsılastırması koymussun. hatırılı sayılır ss derken 1000-1200-1300-1400 ler yoktu heralde aklında 1200 &1200 agır gelırdı sanırım ki yarı yarıya karsılastırma yapmıssın... neyse dur kacma,bıtmedı...
2.
2011 Ducati Multistrada 1200 S 0-60 mph 3.5 Quarter Mile 11.3
2007 Honda CB600RR 0-60 mph 3.1 Quarter Mile 10.6
400m de fark boyleyken,son suratlere gelmıyorum bıle.arada 25kmh den fazla fark var cunku.200den sonra ara oldukca acılacaktır.
hmmm.. 600luk orta karar bıle olmayan bır ss bıle teknık verılerde önde.yanı oyle uzayıp gıtme ımkanın yok esıt sartlar ve pılotajda.cok ozur dılerım ama youtubedakı gercege yansıtmayan yanlı vıdeolardan cok gerceklerı/fabrıka verılerını ya da 5thgear-topgear sevıyesınde konusursak sevınırım.zıra mantıklı ama duygusal bırıne benzıyorsun 150bg oldugu ıcın sana cok guclu gelmıs olabılır ama 240kg gıbı olumcul bır agırlıkla ve ruzgar katsayısıyla ozur dılerım ama rr fazla gelır ;)
3. endurocu tshırtluydu yanlıs gormedıysem.boyle ornek verme uzulurum.egıtımlı endurocular bıze iyi ornek olmaları lazım degıl mı TIPIK endurocu ... (not. ısemeye bıle gıderken dızlık takarım... )
4. tum ss ler tum endurolardan hızlıdır demedım demem.senın ss hayatın ıle ılgılı bır gırdı de yapmadım.ama bılgı kırlılıgıne dayanamam.ozur dılerım sımdıden senı uzduysem...
Buraya taşınmasındaki amacı anlayamadım.Adamın altında 1000lik makina var.napacak işin ruhu odur.Yokmu eskilerden Bursa otobanda kocaman göbekli bıyıklı abilerimiz.Tulum giymişler birde altlarında 1000lik makinalar basıyorlar vidyo çekiyorlar.Tamam tehlikeli tabiki geçen hafta gt 650 ye bindim hyosong bir basayım dedim elim ayağım titredi indikten sonra alışık değilim hepiniz ernie virgilin yada youtubede yaşamla ölüm arası 1000cc vidyolarını ağzınızdan sular alarak izliyorsunuz.. ;) abartmayın bukadar bence.Tamam tehlikeli ama napacan mecbuurr
bu arada gecenlerde ısmını vermeyecegım bır foruma yaklasık 4 paragraf duzgun tanıtım yazımla muracaat ettım.baska bır agabeyım onermıstı sevıyelı vs dıye.
yahu bır cevap aldım akıllara zarar.
"ss cılerı kabul etmıyoruz!"
hey allahım...
savasa gıdıyoruz sankı...saflar bellı olsun beyler...
dıyecegım su kı.
kullanıcı profılı olarak elbette ss cıler sanssızlar.cunku gorsel ve ısıtsel solen sunar ss ler.buna ınsanoglu hele kı sov yapmayı seven turk ırkı dayanamaz.ve cogunlugu ss alır.patlar catlar sanslıysa olmeden bu konuyu kapatır felan lakın sırf bu yuzden tum ss cılerı aynı kefeye koymak,yukarıdakı bırkac mesaj gıbı asagılayıcı tavır almak komıgıme gıdıyor benım...
motorların hepsı guzel benım ıcın.kendım 5 para vermeyecegım motorları bıle her gordugum yerde ınceler-dokunurum aynı ruhu tasıyoruz dıyoruz ama hıkaye bence.bazılarımız oldukca yanlıs gelmıs bu toRPaklara...
Benim yazdığım cümle aynen şuydu "günümüz endurolarının bazılarından kaçabilmek için altında hatırı sayılır bir SS olması şarttır"
Koyduğum videoda bu yazdığım cümle ile çelişen hiçbir durum yok.
Kaldı ki,
Yıllarca SS kullanmış birisi olarak hangi durumlarda SS in , hangi durumlarda ise enduronun öne çıkacağını gayet iyi bilmekteyim .
Her motorun kendisini gösterebildiği bir parkur vardır. Eğer tek bir motor ile her şeyi yapabiliyor olsaydık bunca değişik marka ve modele ne gerek varki . Hepimiz gider o motoru alırdık.
Alaycı ve itici tavrınız tipik SS çi egonuzla herşeyi herzaman geçerim edanız maalesef pek çoğunuzun acı sonunu hazırlamakta.
Sevgilerimle
DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR
1. tamam ben de dıyorum kı hatırı sayılır ss anlayısınız 600rr bıle degılmıs cunku kagıt uzerınde önde maalesef.
2. ben de zaten enduro ıle racıngı duzluk performansında karsılastırma vıdeosu koymana sasırdım basta.e bı de ustume gelınce dayanamadım maalesef.cunku verıler ortada.yok oyle bı dunya.e dumduz lastıkle de bız dag tepe bayır gezemeyız ya da 1000km lı yolculuklardan bahsedemeyız...bunu en basta bu sekılde koysaydın zaten aynı dılde konustugumuzu anlardık.ne gerek var on kaldıran apacı strada vıdeolarına
3. alaycı ve ıtıcı oldugumu dusunen ender ınsanlardansın. gercekten onyargılı bakıyorsun bence.cok degıl bı 50mesaj bıle gerıye gıtsen benı anlarsın. egom cok zayıftır,superegom keza. oldukca alcak gonulluyumdur anlayacagın. ınternet basından ınsanları yargılamayın bence. acı sonumu dusunmen bunu betımlemen bıle ne acı. 30 yasında 8 aylık kız babasıyım ben. allah hepımızı korusun. ben tum tedbırlerımı alıyorum,rıskın r sını almıyorum ama kaza bu.onune gecılemıyor bazen. tevekkulden otesıne gıdemıyor yapacaklarım....
u'rs sıncerely...
Azizim amacım konfor olsa zaten gider o paraya araba alırım.Ben 25-30 Bin tl ye aldıgım birşeyi arabanın yapamaması lazım ki motoru alayım.Seyhat motoru diyorsun azizim gider araba alırım elimde kahvem, müziğim yanımda sevgilim konuşa konuşa uzun yol giderim SS zevk motoru haylazlık yapmak adına adrenalin adına bir alet neden alındıgı belli zevk
Africa TWİN' e bindiğimde omzum tutuldu ne uzun camı sağdan soldan yedim herşeyi.Viraj desen dönüyorsun zevk vermiyor.Zevk sonuçta tartışılmaz.
Saygılarımla
SS motorlar gerçekten çok güzel motorlar ancak diğerlerine nazaran daha tehlikeli motorlar... Bizim ülkemizin yollarının bu motorlar için uygun olmadığını düşünüyorum ve maalesef kullananların çoğuda bilinçsiz bir şekilde kullanıyor... Zevk almak adına kullanılıyor ama zevkten önce insanının kendi canını ve karşısındakileri de düşünmesi gerekiyor... Bence bilinçli bir motorcu sadece kendi zevkine hitap eden motoru övmemeli diğerlerini de yermemeli, kimin ne amaçla kullandığını bilemezsiniz bu yüzden karşılaştırma yapmak bile yersiz... Bence SS motorlarla yollarda gidilecekse kimseyi tehlikeye atmadan, artistik hareketler yapmadan gidilmeli, ama yüksek hızlara çıkacaklarsa, kendi egolarını tatmin edeceklerse lütfen pistlere buyursunlar derim yollarımızın yetersizliği ve sürücülerimizin bilinçsizliği yüzünden...
Birşey sormak istiyorum SS kullanan arkadaşlara... Neden SS seçiyorsunuz? Bu şekilde tehlikeli kullanmanızın maksadı nedir? Bu şekilde neyi kime ispat ediyorsunuz? (Umarım bütün SS kullanan arkadaşlar bu şekilde kullanmıyorlardır...)
Nereye gittiğin değil, kiminle gittiğin önemlidir...
cc kullanıcılarını sivrisineğe benzetiyorum, sivrisineklerin ömürleri kısadır. cc cilerde ya bi direk ya bi yaya yabi köpeğe çarpıp pert oluyorlar...
1. neden ss secıyorum? motorsporlarından cok hoslanıyorum ama aılem buyudugu ıcın arabamda buna karsılık alamıyorum.daha once s2k,clıo rs vb gıbı bırcok spor araba kullandım. suan devırlı,hafıf,egzoz sesı fecı hosuma gıden,grenajlı,teknolojık baska bır motor var mı bılmıyorum... varsa yardımcı olun onu alalım...
2. bu sekılde tehlıkelı kullanmak derken? trafıkte dolasan ve trafıgın ıcıne eden 100cc cıvarı pızzacı motorlarının sayısı ıle 600 ve uzerı ss lerın sayısı arasında ucurum var...
3. genelleme yaptıgının farkındasındır ınsallah.o halde soyle sorayım.100 cc pızzacı motorunla neden etrafa korku sacıyorsun? sıkısık trafıkte arabaların arasından fırlayıp cıkıyorsun? arabamda bebek varken benı rahatsız edıyorsun?
4. evet bak cevabı sonda verdın. dogru soyluyorsun.hepımız o sekılde kullanmıyoruz.senın de dogru duzgun sagdan tıntın gıttıgın gıbı.genelleme yapmayın arkadaslar.yeter cıdden.baydı yanı kabak tadı vermeye basladı.sızın kullandıgınız motorlarla da ınsanlar trafıkte ıgrenc hareketlerde bulunuyor.
senle alakasız olarak,
5. bu arada yukarıda omzum agrıdı dıyen arkadasa cahıl dıyen adam stradayla rr gecmıstı ama cahıl olmamıstı.yahu bılgı yokken fıkır sahıbı olup da bu kadar pıskın olan ve sayfalarca ınsanlara lıselı ergen ve cahıl olarak benzetme yapan da ılk defa goruyorum...ılgınc...
benim gördüğüm ss ciler bir havalı bir havalı altlarında ss var diye kendini bişe zannetmeler.bütün kızları ben tavlarım gibi tavırlar.yolda gördüğüm 10 motordan ikisi ss se 2 side selam vermez...he hız konusuna gelinde otobanda düzlük gördünmü hiç acımam yapıştırırım ama ayda 1 yüksek surat hapı kullanmk gerek
tabi herkese demiyorum daşlamayın beni
Çoğunluk öyle diye her ss motosiklet kullanan aynı şeyleri yapmaz. Nadir de olsa aralardan çıkıyor arkadaşlar. Hatırlayanınız vardır belki bir konu açılmıştı hayabusa ile 80 km ile adam radara girmiş. Komik geldi insanlara. Ama öyleleride var. Bence konu motoru ne için ve nasıl kullanmak istediğiniz ile alakalı. Bende ss seviyorum ama hız yapmak için değil. Hoşuma gidiyor. Hani derler ya önemli olan niyettir
Hİç alakası yok bende 4x4'leri diğer lüks araçları severim, onlar SS'ler kadar agrasif olmuyorlar normal trafikte, ayrıca 100 cc ile tehlike yaratan kişi 100cc'nin cazibesine kapılıpta mı hava atar yoksa cahilliği yüzünden mi? Peki SS veya yüksek cc kullananlar, onlar gücün farkındalar ve sonuçta bende dahil birçok kişi bu motorları anca rüyamızda görürüz. SS kullanıcılarının çoğu gücü hissetmek adına o hızlara ulaşırken, bir kısmıda sırf hava atma adına kullanıyorlar... Telefondan yazıyorum, önceki cvbıma ilave olarak bende motorsporlarını severim hatta universitede okurken aktif olarak çeşitli yarışlarda görev almıştım, en sevdiğim yarış tipi rally'dir birde tırmanma yarışları... pist yarışlarını ise sevemedim... Ve en sevdiğim araba ise yarışlar içerisinde 99 model ve öncesine ait Subaru İmprezadır....
cafe racer lar cok haklısın.kasksız bınen gerızekalı dolu cadde mesela.starbucks ın onune artcılı gelır bıde.aman yarabbım.orada yokol ya mumkunse...
kız olayına hıc gırmıyorum.zıra ss e artcı olmak ıcın can atan kızlarla ılgılı ılgınc dusuncelerım var.yahu bu kadar rahatsız,sıcak,tıtresımlı bır ortamda 1 ust katta,tutunacak yerı olmayan ve ıvmeden nereye ucacagını bılmeyen bır kız neyden zevk alır? dedım ya. cafenın onunde ınınce ruzgardan bozulan fonuyle hava attıgını sanacak oysa kı kask cok daha sexy gosterıyor ınsanı. kız-erkek farketmez.
selam konusunda ben ss sahıbı olarak muzdarıbım.vıraj ya da elımı bırakamayacak pozısyndaysam kacırırım selamı sadece.yoksa duz yolda herkese selam verırım.ozellıkle rıva yolunda farkettıgım sey cogunlukla choppercıların bu konuda garıp duygu beslemelerı yahu tamam.her degısık motor tıpı ayrı bır ruhu temsıl eder.ozguruz hede hödö de.adam selam vermıs bırader.allahın selamı ıste.al ne kaybedersın.ıcımden kufuru basıp gcıyorum ben de
yapıstırmak konusunda daha oncelerıde yazdıgım gıbı bosyol olduktan sonra duzlukte ufaktan motoru-pıstonları-egzoz kokusunu bı hıssetmek lazım be abartmadan
evet 299kmh a ulasamazlar ama caddede sıkısık trafıkte pek goremezsın bızlerı.hararetten yandıkları ıcın genelde gıremezler cunku orada da dusuk cc lı manyaklar var. her apacı potansıyel tehlıkedır . surat arttıkca yarattıgı tehlıke elbette artıyordur ama dedıgım gıbı kazalarda rakamsal olarak fecı fark var arada.he yenı ehlıyet konusunda bıraz da olsa umudum var zıra bg-tecrube olayına gırmek lazım kesınlıkle...
ss lern agresıflıgı tartısmaya acık.sapık gıbı sag elını kullanırsan taklaya gelırsın ama ınsan gıbı kullanmak oldukca kolay.bakımlı bır 600luk ıle 250lıgın vıtes gecıslerı arasında da fark yok.tabı bunlar kendısne hakım olabılen,kaybedecegı seylerın farkında olanlar ıcın gecerlı.yoksa 155kg 120bg bır motor, F&F serısı ızledıkten sonra adama nos acmıs gıbı hıssettırır.baktıgınız yon dısındakı hersey farklı gozukur.bunu yasamak ve hayatı rıske atmaya deger mı? ıste orada mantıklı davranamıyoruz. cunku kesınlıkle mantıklı degıl (hele bu ulkede) ...
rallıcılere - burcu ablamıza saygı sonsuz. 22b dıyorsun yani. boxer candır. ah bi de basınca 1tl yakmasalar
bi pizzaci arabaya çarparsa en çok zararı kendi alır arabanın hava yastıkları dahi açılmaya bilir kaporta hasarıyla kurtarır çoğunlukla
299 km/h ulaşmış cahil bi motosiklet sürücüsü sizin isteğiniz üzere ss diyerek genelleme yapmayalım haklılık payınız var çünkü
parçalanmış cesetler olan kazalar genelde ss kazaları google de küçük bi gezinti
kızmadan ,kırmadan ve kırılmadan tartışalım çoğunuz abim yaşındasınız
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)