Yeni aldığım 2006 model yamaha xt 125 x, motorumun sinyalinin yanına, motoru aldığım kişi ikinci bir led sinyal takmış, sanırım yan taraftan görünürlüğü artırmak için, ama sanırım lehim arızasından olsa gerek, çalışmıyordu, ben de boşuna b öyle duracağına sanayiye başka bir iş için gitmişken göstereyim dedim. Motora bakan kişi, ikinci bir aküyü aldı ve sinyal telinden bir sıyrık açarak bağlantı yapmaya çalıştı. Led lamba yandı söndü falan, ama anında tüm sinyalizasyon iptal oldu. Adam dediki bunun, ..r.. yanmış. 50 km ilerideki ilçede var, ordan getir, 1 hafta motoru ben burda parçalayım, haftaya da gelir alırsın.
Abi bozuk değildi , şimdi bozuldu dedim. Yok geldiğinde ben baktım yanmıyordu zaten dedi. Bu ilçede hiç arama bulamazsın, git al gel yapalım hemen dedi. Son bir kez daha sordum, sen şimdi geldiğinde bozuktu diyosun öyle mi? Tabi abi... dedi. Eyvallah dedim. Borcum ne kadar dedim. At abi bi şeyler dedi...
O sinirle soluğu önceden adını duyduğum, sanayi dışında başka birinde aldım. Adamın sorunu halletmesi,5 dk. sürdü. Bir tur da atabilir miyim dedi. Ki benim için bir ustada en çok aradığım özellikler işine saygı duyması, yetenekten çok dürüst olması, ve motorumu sevmesi..Sanırım artık ustamı buldum.
Bu özellikler sadece Ayvalık tamı, sizlerde de oluyor mu?