Öncelikle iyi günler. Ankara'ya tanıdıklarımın yanına tatil yapmaya geldim. Bütün Ankara'lı dostlarıma selamlar. Bahçelievler 7. Cadde diye bir yerde kalıyorum. Cadde oldukça kalabalık. Geçen motorların haddi hesabı yok. Gece 3-4 te bile uyandırdıkları oluyor
Konuya geleyim; 5-6 gün gözlemlediğim kadarıyla 7. caddede motorcu sayısı fazla. Hayabusamı dersin, GSX-Rmı dersin, RRmı dersin her çeşit motoru gördüm. Fakat Ankaralı çoğu motorcu arkadaşımız bu tür motorları zevk ve tutku için değil de, daha çok hava atmak için alıyor sanırım. Bu konuya nerden vardım onuda söyliyeyim:
7. Cadde denilen yerde pek çok cafe var. Motorcu dostlarımız kasksız, gözlük takmış, cafelere bakıp bakıp gazlayarak geçiyorlar. İnanın tek yaptıkları bu. Dostumuzun altında R1 var kaskı yok gözlük takmış. Limitör sesi çıkarmak isterken debriyajı bıraktı sanırım biraz ve motor bildiğiniz S çizdi. Örnek verebileceğim bir çok insan var. S1000rr'a bile kasksız şortla biniyor adam
Tabii ki apaçi dostlarımızıda unutmamalı. Ybr125e içine ses sistemi kurulu sepeti arkasına takıp tıptıs tıptıs geziyor kasksız.
Fakat bunların hepsinin havasını susturanda oluyor. Örnek alınacak dostumuz üzerinde yazlık mont, eldiven, kask ve eklem bölgelerini koruma ekipmanlarıyla cafeye giriyor. Veee oda ne? Hava atan dostlarımız motordan inen örneklik abimize hayranlıkla bakıyor. Cafeden çıkarken 3-4 devirle uzaklaşıyorlar
Ankara'da ki motorcu dostlarımızın eksileride artıları da var. Fakat bence eksileri biraz daha fazla bu bölgede. Diğer bölgeler hakkında bir şey diyemeyeceğim. Tekrardan bütün Ankaralı MT'ci dostlarıma selamlar, tekeriniz düz bassın.