bende 15 yaşımdayken mobiletle niğde --> adana yapmıştım :D (ilk uzun yolumdur)
bende 15 yaşımdayken mobiletle niğde --> adana yapmıştım :D (ilk uzun yolumdur)
walla arkdaşın biri arka yol demiş ama ben arka yolu kullanmam anayol benim tercihim tın tın aheste aheste yavaş yavaş gidecem zaten arka dişliyi 56 yapıcam orjinal tork ve çekiş yüksek olsun diye zaten yeni piston segman üst kapak alacam ufak bide rodaj yaparım bol yaglı
PİSTON SARMIŞ HAYATIMA SEGMAN ATSAN NE FAYDA...
Dostum kafana koyduysan, eğer içinde bir ukte kalıcak ise GİT. Bir daha gelmiyorsun dünyaya... Önemli olan AH BE KEŞKE dememek. İlk mesajım olumsuz yöndeydi. Şöyle bir geçmişe baktığımda ise KEŞKE dediğim, yapamadığım yolculuklarım geliyor aklıma
Git ama dinlene dinlene git. Bütün parçaların yeni, sorunsuz ve bakımlı olduğundan emin ol. Yanınada sırt çantası içerisinde yedek bir kaç malzeme al (bujisidir-anahtarıdır-lastik spreyidir vs vs ) Eğer bu yolculuğu yapıcaksanda bol bol resim çek. Senden bol resimli bir konu bekliyorum.
Yurt dışındayım, mesajdan ulaşın.
abi ayıp ettin sizin gibi dostlarım olsun ben dünyanın öbür ucuna yürüyerek gideyim halbuki dün babamın arkdaşı al benim regal raptol 250 e 9 la git dedi ama kabul etmedim emanetin canı cebinde olur
hadi sana kolay gelsin
ben 800 kmyi otobüsle 13 saatte gittim kafayı yiyordum dönüşte motorla yata kalka 8-9 saat sürdü dünya varmış dedim
ama küçük cc helede mobiletle bilemiyorum bana hiç gelmez o yol :D
yaptım olacak (ali aqaoglu)
En kısa zamanda bekliyoruz, İzmir de kilolu karı koca 15 yıl önceki gezilerini anlattılar Torbalı-Denizli arasını torun sevmeye senede bir kere giderlermiş düşün.Her zaman destek tam destek sevgiler. 1967 oturak altı benzin depolu mobylette benim de var son sürat 39 km. en küçük cc. olanı sıkıntı yok. resim koy gezi sonrası görelim.
dur ya benimki 40 50 gene gider orjinal piston segman atacam zaten bide yeni egsoz dün şansızlık ön lambası kırıldı bugün onu alcam şasi üzerinde hiç bir şey kalmaması lazım
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:28 ----------
Uploaded with ImageShack.us
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:38 ----------
http://www.youtube.com/watch?v=Q_2Lur6tBmM bu video 4 gün önce çekmiştim konuşma biraz saçma olaabilir
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:01 ----------
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:03 ----------
videoyu kendim çektim arkdaşlar zincir ihtiyacı olan varsa buraya yazsın
kardeşim o motoru topla güzelce gitmeyeceği yer yok zamanında peugeot 103 motorumla heryeri gezerdim.şimdi bu var işe git gel kullanıyorum 200km çok yaptığım oldu hatta arkadaşla iddiaya giriyorduk 350km yolu benzin hariç hiç durmadan giderim dedim (yok gitmez şişer gibi laflar etti)iş sıkıya gelince vazgeçti o motor heryere giderde sen gidebileceğine inanıyorsan sorun yok unutma azimle sçn duvarı delermiş....
videoyu izleyin la sizin için çektüm
taaaaaaaaaaa ankaradasın yoksa ben isterdim
ben bu motorun aynısına tam on yıl bindim,ilk motorumdu ve on yıl boyunca kullandım,iki kişi beraber sabah saat sekizde binip sadece öğle arası yemek molası verip akşam dokuza kadar inmediğimiz günler olmuştu(benzin takviyesi hariç),ne şişme,ne bir arıza...hiçbir şey görmedim ben bu motorda,ön tarafına 5 litre benzini de bağlardım çantaya da yiyecek,içecek....gün boyu bilmediğimiz yerlere giderdik her hafta sonu...vay bee ne günlerdi şimdi buna göre çok güçlü bir motora biniyorum ama içimde o eski delilik yok,arkama binecek artçım bile yok....yalnızlık çok kötü arkadaşlar,motor konusunda çok yalnızım,duygulandım lan vallaha gözlerim doldu....
o zamanlar herkes bana deli derdi fındık kadar motorun neyine güvenipde açılıyorsun bu kadar diye,yolda kalsam ne olacak ki zaten yaş 16...akıl felan yoktu o zaman bende delinin biriydim,ehliyetim yoktu ama kaskım vardı kayseri ankara bile yapmıştık iki arkadaş ama korkudan ankaraya girmeden geri döndük...
hiç yolda bırakmamıştı beni bu motor
hayallerinin peşinden git derdim ama desem mi ki?motoruna güveniyorsan git,artçı sana iyi bir arkadaş olur ama motoruna yük olur,motorun iki kişi 45/50 km hızı görüyorsa artçısız çıkma yola en azından can dostun olur
UNUTMAYIN MOTOSİKLET TEHLİKELİ DEĞİLDİR ONU TEHLİKELİ KILAN ÜZERİNDEKİ SÜRÜCÜDÜR HATTA MOTOSİKLET O KADAR MASUMDUR Kİ SİZ OLMADAN AYAKTA BİLE DURAMAZ.
ahada şöyle heybeyide arttımı üstüne altınada bi minder git gidebildiğin yere serdar seni anlayabiliyorum inan bir sürü motora bindim bunun yağlı benzin kokusu tın tın max 50 km ile geze geze doğada gitmesi başkane bilim zevk alıyorum kullanırken çok müşteri çıktı illa sat diye kıyamadım üç kuruşa vermeye yanına agasınıda çeksem bu duracak arada işe bakkala ufak gezi için
BİR DÜŞMANI AFFETMEK ,BİR DOSTU AFFETMEKTEN DAHA KOLAYDIR.
Bilmezmiyim, ciğerini bilirim o motorun. 2 versiyonu vardı sanırım kanuni'nin zamanında sattığı.
Motoru alıp heba etmek istemiyorum. İstanbul gibi bir yerde bu motor bir işime yaramaz çünkü. Sinek gibi ezer, geçerler. Böyle bir şehirde minimum 250cc olmalı kanaatindeyim. Sürücülerin sıkıştırmak, silme geçmek, taşıt yerine koymayıp yola atlama huylarının olduğu bir şehirdeyim.
Ailem sahil kasabası tarzı bir yere taşınmayı düşünüyorlar. Gelicekte babam için alabilirim belki. Arada gittiğimde, duygularım pekişir hem
Yurt dışındayım, mesajdan ulaşın.
Konuyu tutalım videoyu izleyin daha cekicem
Güven,o motorla dünya turu bile yapılır.Yalnız rotanı iyi belirle, öyle keşan Uzunköprü Burgaz ana yolları yerine daha keyifli rotalar yarat kendine,mesela Korudağına varmadan dal köy yollarına Erikli Enez.Gala Gölü,Karpuzlu ,İpsala,oradan yukarı Uzunköprü tarafına çık,Uzunköprüden Hayraboluya oradan Burgaz'a geç mesela.Yanına bir fotoğraf makinası al.Motoruna muhakkak heybe veya yan çanta bir seyler ayarla.
Herkesin her gün binlerce kez gectiği yolu Mobylette ile gitmiş olmanın bence hiç bir anlamı yok.Sadece yol yapmış olursun,farklı ve keyifli bir rotan olursa hem yol yapar ,hem de icine macera ve keyif eklersin.
Savaş abiye katılıyorum. Amaç tın tın gezerek gitmekse neden ana yollarda egsoz gazı soluyarak gidesiniz ki. Yavaş yavaş köy yollarından temiz hava ala ala gitmek hem daha güvenli hem daha zevkli bence de.
Ayrıca 400 kilometre derken git-gel 400 kilometre olacak. Gece burgazda konaklayacaksanız. Bir gün için 200 kilometre çok ta uzun bir yol değil. Millet bisikletle yapıyor o yolu bir günde.
http://motorium.com/wordpress/?page_id=333
fikir vermesi açısından arkadaş bodrum istanbul yapmış 1500km
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)