Önemsenmeyen koruma : DİZLİK!
Reklamlar
-
29 Ağustos 2013, 21:18
Merhaba dostlar,
Size bazı gözlemlerimi ve bir kazamı anlatmak istiyorum.Evim şehrin en işlek anayolunun kenarında, bu yüzden kaç tane kaza, kaç motosiklet kazası gördüm sayamadım.Ama saydığım tek şey kaza yapanların hiç birinde "dizlik" denen hayata bağlayıcının olmamasıydı, ben dahil...
Kazamız ise şöyle; Ben artçıydım, yoldaki mıcırlar ve arkadaşımın sert kullanımı yüzünden asfalt ile bir bütünleşme yaşadık bana bişey olmadı ama arkadaşım hala futbol oynarken çok zorlandığını söylüyor, çünkü kazada dizi mahvoldu.Gördüğüm kazalarda da aynı durum oluyor: diz kapağı hasarı sonucu pişmanlık, hayıflanma vs...
Belki bazılarınız depom çiziliyor diye giymiyorsunuz ama deponuz 5 dakikalık bir işlem ile eski haline gelebilir, peki ya diziniz? O yüzden yeni başlayacak arkadaşlara kask kadar önemli olan bu korumayı da ihmal etmemenizi öneriyor, tecrübeli abilerimizin de daha hassas olmalarını diliyorum.Dizlik korumasını piyasada 60-200 TL arasında bulabilirsiniz.Acemi adamdan size tavsiye..
DİZLİĞİ DİZİNİZE BAĞLARSINIZ, O SİZİ HAYATA BAĞLAR..olayın özü budur.
Reklamlar
-
29 Ağustos 2013, 21:22
Herkesin bu bilinçte olması dileği ile. İllaki başınıza gelmesini beklemeyin arkadaşlar. Bilgilendirme ve paylaşım için teşekkürler
-
29 Ağustos 2013, 21:26
Dizliksiz motora binmem sola doğru bir kere düştüm faydasını fazlasıyla gördüm depo parçalansın umrumda değil takmadan yola çıkmam .
-
29 Ağustos 2013, 21:35
-
29 Ağustos 2013, 21:41
Bütün koruma ekipmanlarını kullanmak gerekiyor. Yollarda her gün görüyoruz. Koruma olmadan motosiklet kullananları. Er veya geç akıllanıyor insan. Ama çok geç oluyor. Bu yaz motosiklet ile tatil yollarındayken iki kere arı soktu. Birinde eldiven takmaya üşendim. Elimi soktu. İkincisinde dizliğin bağları nedeniyle ayaklarım uyuşmaya başladı. Dizlikleri çıkardım. Kıyafetimin üzerinden dizimi arı soktu. İş işten geçtikten sonra dizlikleri taktım tabii ki.
-
29 Ağustos 2013, 21:42
Body Armor umu aldım bitanede dizlik almam lazım .
-
29 Ağustos 2013, 21:48
Motosiklet botunuzu da ihmal etmeyin.
-
29 Ağustos 2013, 21:50
bende 2ay önceki kazamda dizlerimden yaralandım hala ağrısı var. şimdi kaskdan önce dizlikleri takıyorum
-
29 Ağustos 2013, 21:52
dizlik iyidir ilk motorda dizlerim agrıyo diye almıstım sonradan baktımda hem koruyor ruzgardan agrıdan hem kazada koruyor bıde eger motorunuza bıse oldu dızınınızın uzetıne çöküp yapmanızmı gerekıyor ıste en cok orda ıs göruyor pantolon pıslenmıyor
-
29 Ağustos 2013, 22:11
İlk baharda yayla yolunda camura yapistim ve ilk zarar goren yerim dizlerim oldu. Sonra kendime soz verdim dizlik kullanmafan motora binmek yok diye. Suan onlari takinca bi pzguven rahatlama geliyor. Yaza pantolin alacam
-
29 Ağustos 2013, 22:12
her ne kadar grenajlarda hare yapsa da,zaten menıskusten sıkayetcı oldugum dızlerım bı de parcalanırsa hıc hos olmaz.dızlık takın,taktırın
-
29 Ağustos 2013, 22:16
Bu arada KEVLAR malzemesinin belgeselini izledim Ntv'de, kurşun geçirmiyor ya asfaltta da sürtünmenin zararını ortadan kaldıracaktır, dizlikle beraber tabi ki
-
29 Ağustos 2013, 22:22
Kisin ruzgardan cok ciddi koruyor. Kaza olmasa bile koruyucu. Dezavantaji depoyu ciziyor, pantalonun diz bolumu terleyebiliyor ve/veya diz bolumu kirisabiliyor. Alirken iyisini almali. Mafsalli olanlar rahat. Bende zandona mafsalli olani var. Topcase e sigmiyor diye soyleniyorum. Ama yine vazgecmiyorum.
-
30 Ağustos 2013, 00:08
mtasdel60 adlı üyeden alıntı
Bu arada KEVLAR malzemesinin belgeselini izledim Ntv'de, kurşun geçirmiyor ya
asfaltta da sürtünmenin zararını ortadan kaldıracaktır, dizlikle beraber tabi ki
Ben içinde dizlik olan kevlar kot kullanıyorum tavsiye ederim. Gündelik hayatta çok rahat
-
30 Ağustos 2013, 00:09
dizlik şart abicim .depoyu çizme problemini tam depoya denkgelen yerine bir keçe yapıştırarark çözdüm.tekzen,koçtaş gibi yapı marketlerde kolayca bulabilirsiniz.
bende de zandona var gerçekten kaliteli bir ürün.motosiklet kullanırken dizlerinizin güvende olduğu hissi gibisi yok
-
30 Ağustos 2013, 00:15
VOLkann adlı üyeden alıntı
Ben içinde dizlik olan kevlar kot kullanıyorum tavsiye ederim. Gündelik hayatta çok rahat
Gündelik pantolon gibi mi görünüşü yoksa diz kısmı çıkıntılı mı hocam?
-
30 Ağustos 2013, 00:22
Dizlik çoğu zaman unutulan ama hayat kurtaran bir koruyucu parçası. Mafsallı dizlikler hareketi de kısıtlamıyor kullanımı oldukça rahat ama bazı markaların cırt cırtları sıkı olarak bağlanamadığından gevşek oluyor ve kayma yapabiliyor. Ayrıca dizliği pantolunun altına giymekte yarar var eğer pantolon sıkıysa dizliğin yerle ilk temasından sonra kaymasını önler. Marka tavsiyesi isteyen zandona önerebilirim.
-
30 Ağustos 2013, 00:58
Venomun dizliğini aldım 40 liraya. Tercih edebilirm arkadaşlara gayet kullanışlı mavsallı olması gün içinde kolaylık sağlıyor
-
30 Ağustos 2013, 01:16
Pantolonun dışına bağlanan dizlikler kaza anında kaydığı için bir işe yaramıyor. Bundan dolayı ya pantolonun içine takılmalı ya da kalça ve diz korumalı kevlar pantolon tercih edilmeli. Diğer korumalı motosiklet pantolonları da olur tabii.
-
30 Ağustos 2013, 15:48
Arda_Karaca adlı üyeden alıntı
Motosiklet botunuzu da ihmal etmeyin.
Kesinlikle
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)