motosikletim park halinde olmasına rağmen ehliyetsizlikten ceza yazdılar :((
Reklamlar
-
29 Ağustos 2013, 14:34
arkadaşlar merhaba dün akşam arkadaşımla gezmeye çıktık motorumuzu park ettik ve dolaşmaya çıktık 1 saat kadar gezdik döndüğümüzde motorumuzun başında motorlu polis memuru duruyordu, plakasını sorgulama yapıyordu, yanına gittik motorun sigortası geçmiş motoru çekiciyle alacaklarını söylediler, ben sigortasını yaptırmayı unutmuşum yarın söz yaptırırım bu seferlik olsun affet abi dedim, hayır motoru alıcaz dediler, bende motorun direksiyonu kilitli olduğu için anahtarı vermedim neyse motoru alıp gittiler, sonra motoru almaya gittim 30km ileriye işimden gücümden oldum ehliyetli bir arkadaşı buldum, motor benim üzerime olduğu için ceza yazıcaz dediler, ya siz beni motorla dolşaırken yakalamadınız motorum park halindeyken aldınız dedim, sana ehliyetin olmadığı için 1400tl ceza yazıcaz dediler, o kadar yalvarmama rağmen yazdılar, sizce bu yaptıkları adilmi, yanımdaki arkadaşımın ehliyetim vardı....
sizce ne yapmalıyım moralmen bozuk durumdayım ben bu cezayı nasıl ödüycem
Reklamlar
-
29 Ağustos 2013, 14:40
Ne demek motor senin üzerine diye ceza yazacaz? Saçmalık...
-
29 Ağustos 2013, 14:42
ehliyetsiz şekilde motorsikletin üzerinde yakalanırsan ruhsat sahibi ve süren kişiye ceza yazılır. Forumda bir ksıım arkadaşın bu yönde şikayetlerini dinleyebilirsin. Diğer kısımla ilgili ne olabilir bilmiyorum.
-
29 Ağustos 2013, 14:43
Adliyeye gidip bu durumu anlatan bir itiraz dilekçesini vermen gerekiyor.
Motosiklet üzerinde kullanırken görülmeyen bir kişiye nasıl ehliyetsizlik cezası yazılır, anlayamıyorum.
Bir arkadaşımıza motosiklet üzerindeyken araç gelip çarptı. Hastahaneye kaldırılıp ameliyata alındı.
Bir hafta sonra evrağını araç üzerinde bulundurmamak gerekçeli bir ceza geldi. Ceza tutanağına polis ameliyata alındığını yazdığı halde bu tutanağı düzenlemiş.
Oysa evrak arkadaşın cebinde imiş ama sormamış bile. Hoş sorsa bile o kişi ona nasıl cevap verebilecekti ayrı konu.
Adliyeye gidip itiraz dilekçemizi verdik. Bakalım ne sonuç alacağız.
.
-
29 Ağustos 2013, 14:47
Sen ehliyetsizken yakanmamışsın ki. Böyle bir durumda ruhsat sahibinin kim olduğunun ne önemi var? Kesinlikle itiraz et hatta emniyette üst bir tanıdık falan bulabilirsen de cezayı yazan memuru da şikayet et. Park halindeki motora ruhsat sahibi ehliyetsiz diye ceza yazmaları ne akla ne de mantığa sığıyor. Gece klübünde eğlenen insanların da ehliyetini toplasınlar o zaman
-
29 Ağustos 2013, 14:51
+ park halindeki araca sigortadan da ceza yazamaz. itiraz edin ikisine birden
bikerboi adlı üyeden alıntı
Sen ehliyetsizken yakanmamışsın ki. Böyle bir durumda ruhsat sahibinin kim olduğunun ne önemi var? Kesinlikle itiraz et hatta emniyette üst bir tanıdık falan bulabilirsen de cezayı yazan memuru da şikayet et. Park halindeki motora ruhsat sahibi ehliyetsiz diye ceza yazmaları ne akla ne de mantığa sığıyor. Gece klübünde eğlenen insanların da ehliyetini toplasınlar o zaman
piyasada O.Ç. mi yok, eskiden sayısı azdı, şimdi zibil gibi...
-
29 Ağustos 2013, 14:56
bikerboi adlı üyeden alıntı
sen dua et motor senin üstüne yoksa 1400 lira daha motorun sahibine yazardık dediler, ben itiraz dilekçesini snasıl yazmam gerekiyor.
-
29 Ağustos 2013, 14:56
böyle bır ceza hakları yok
-
29 Ağustos 2013, 15:18
körfezli_29 adlı üyeden alıntı
sen dua et motor senin üstüne yoksa 1400 lira daha motorun sahibine yazardık dediler, ben itiraz dilekçesini snasıl yazmam gerekiyor.
Sen 1400tl'yi zaten yemişsin bide başkasına 1400 tl yazılmaması için neden dua edecen? Tamamen baskılama psikolojisi.Arkadaşım bunun peşini bırakma,öncelikle bir avukat bulup durumu anlat ve kesinlikle gerekli mercilere şikayet,itiraz,dava ne varsa yap.Edeceğin masrafın 1400tl'yi geçmez,en azından hakkını aramış olursun ve emsal teşkil edersin.
-
29 Ağustos 2013, 15:26
hatta avukata sor hakkın varsa seni ugrastırdıgı için tazminat davası bile acarsın o memura
-
29 Ağustos 2013, 15:30
İşte bi sigorta altı üstü, başına açtığı işe bak... Yaptır tertemiz bin abi, şimdi uğraş dur...
-
29 Ağustos 2013, 15:33
polisin plakasını alıp nöbetçi savcıya aynı saate şikayete gitseydin keşke.kanunsuz bir işlem yapıyorsa savcı onu haşlar.
-
29 Ağustos 2013, 15:33
tamam polis belki hatalı ama kimsede dememişki oraya kadar ehliyetsiz niye gittin. Bence polis öyle bir şey yapacağını sanmıyorum altından başka birşey çıkacak ama hadi hayırlısı olayı tam anlatmıyorsun gibi geldi ban
-
29 Ağustos 2013, 15:35
Saçmalık resmen, Cezaya ilişkin itirazını kanuni süreleri geçirmeden yapmanı tavsiye ederim. Ehliyeti olmayan bir insan motorsiklet veya araba alamayacak mı ne demek bu ?? İtirazın haklı çıkarsa bu işin peşini bırakma, o ehliyetli arkadaşını da dilekçende ismini belirtmeyi unutma
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:33 ----------
gugukk adlı üyeden alıntı
tamam polis belki hatalı ama kimsede dememişki oraya kadar ehliyetsiz niye gittin. Bence polis öyle bir şey yapacağını sanmıyorum altından başka birşey çıkacak ama hadi hayırlısı olayı tam anlatmıyorsun gibi geldi ban
Yanımdaki arkadaşım kullanıyor diyebilir? ki oda ehliyetliymiş.
-
29 Ağustos 2013, 15:44
Ehliyetsiz kişiye araç vermek suçtur, ruhsat sahibine verilen ceza budur tahmin ediyorum.
-
29 Ağustos 2013, 15:50
vay mınıhaaaa
-
29 Ağustos 2013, 15:53
D e m i r adlı üyeden alıntı
Saçmalık resmen, Cezaya ilişkin itirazını kanuni süreleri geçirmeden yapmanı tavsiye ederim. Ehliyeti olmayan bir insan motorsiklet veya araba alamayacak mı ne demek bu ?? İtirazın haklı çıkarsa bu işin peşini bırakma, o ehliyetli arkadaşını da dilekçende ismini belirtmeyi unutma
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:33 ----------
Yanımdaki arkadaşım kullanıyor diyebilir? ki oda ehliyetliymiş.
oda ehliyetli diye birşey yazmamış ehliyetli olsa motor çekildikten sonra neden ehliyetli birisini arayarak bulup sonrada trafiğe gitsinki? demekki yanındakindede ehliyet yokmuş
2011 Hyosung GT250R EFI Beyaz
-
29 Ağustos 2013, 16:27
bunun altindan baska birsey cikacak
-
29 Ağustos 2013, 17:03
durduğu yerde nasıl ceza kesiyo
-
29 Ağustos 2013, 18:09
İyi olmuş iyi . Sonuçta ehliyetsiz şekilde o motoru kullanıyorsun o polis görmese bile .
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)