arkadaşlar hangi motorlar dolar hangileri euro ile geliyor türkiye ye ?
kurlardaki bu artışlar sıfır motor fiyatlarını nasıl etkiler sizce ??
arkadaşlar hangi motorlar dolar hangileri euro ile geliyor türkiye ye ?
kurlardaki bu artışlar sıfır motor fiyatlarını nasıl etkiler sizce ??
salcano wolf: 0 km (05.01.2013)...->....45.000km (13.01.2016) !...
bajaj boxer: 0 km (13.01.2016)...->.... ?
KTM direk € ile satıldığı için zamlar anında görüntü.
Ama eminimki hepsinin uzun vadede etkileyecektir.
bazıları euro ile geliyor onlar pek etkilenmezde dolarla gelenler en az %10-15 zam yer gibime geliyor. çinlilerde dahil buna.
sanırım aprilla falan euro ile geliyor türkiye ye. hoş onlarda fırsat bu fırsat yerleştirir gibime geliyor..
Asil sorun vergilerde
ölelim biz ne lan bu vergilerden bindiriyorlar zaten bir de bu çıktı
Fuara kimse umut bağlamasın şuan alma niyetiniz var ise 2013-2014 umursamayın fiyatlar uçucak yedek parçada-taşıtta-elektronik eşyada çok zor bir sene bizi bekliyor her konuda malum bu ülkede zevk ile alakalı hiçbir şey bu ülkenin üretim bandından çıkmıyor! stok tutan elinde mal tutan bu sene yürür arkadaş satılmayan 2012-2013ler bile neredeyse 2014 parasına satılıcak bakında görün.
ben 1997 yılında Tayland'ı ziyaret ettim, 2008, 2010 ve şu an 2013'de yine buradayım, işlerimiz burası ile ilgili olduğu için ara ara gidip geliyorum, BURADA DOLAR KURU SABİT GİBİ, DEĞİŞMİYOR PEK, 31-33 BAHT ARASINDA GİDİP GELİYOR, NASIL OLUYORDA OLUYOR? acaba birileri bizi esir almış, kandırıyor mu sürekli? bu nasıl bir kölelik sistemi kurulmuş ki amerikaya esir edilmişiz ...
bizim için suriyeye girmek önemli, ekonomi çökmüş, vatandaş sürünmüş önemli değil.
Sabit dolar kuru uygulanıyordur orda, bi patlarlarsa sonu devaluasyon ... Biz Kemal Derviş zamanında dalgali kura geçmiştik, durup durup bütün etkiyi bi anda hissetmiyoruz ama hepsnin sonu aynı.
Bu arada Honda ve Yamaha dışında kalan markaların fiyatları sitelerinde euro üzerinden zaten. Honda ve Yamaha TL kullanıyor ama kur artışlarını fiyatlara yansıtırlar kesin.
Elimizdekilerle idare etmeyi öğreniriz artık . Yeni motor alımı azalır (zaten az), türk motor severler de böylece mecburen yüksek km. ön yargılarından kurtulurlar . Ülkemizde de Avrupa da olduğu gibi 100.000 üstü çok motor göreceğiz anlaşılan :D
Ekonomi nereye gider bilinmez ama satışlar durma noktasına geldiğinde mantıklı olan inanılmaz boyutta olan vergileri azaltmaktır. Yoksa bu sektörden ekmek yiyen bir sürü insan işsiz kalır. Bakalım neler olacak
ÖTV kaldırılmasa bile cüzi seviyelere indirilmesi şart.
Motoru sattım , fuarda sıfır almayı düşünüyordum ama bu kur sebebiyle uzun süre motorsuz kalacağım anlaşılan.
sabit döviz kurunda develüasyon olur da serbest te olmaz mı...
9 aylık süreç içinde TL %15-25 arasında devalüe oldu zaten...
merkez bankası faiz artırıma gideceği yerde hükümet baskısından dolayı faize dokunmaya korkuyor...bu artık apaçık ortada...dün merkez bankası başkanı sözüm ona kendinden emin tavırlarla doları tutuyoruz, çok rahatız dedikçe dolar yükselmeye devam etti...sene sonunda 1,92 olmazsa benden hesap sorun dedi...üretim politikası olmayan bir ekonomi, maliye politikalarıyla yönetilirse patlar ara ara...
dünya da ki doların ABD ye geri dönmesini görmeyen adam hala piyasaya dolar vererek baskı altında tutabileceğini zannediyor...kendisi de gerçeği biliyodur ama onurlu durup bağımsız hareket edemediği çok çok belli...doların belini kırarız diye para mı yönetilir...umarım zararı büyük olmaz...
21 bin lira eddcek bu gidişle 390 duke fiyatta birseyyokki 7bin euro ne ki
ama guzelim turk lirası bes para etmez hale geldi .sorun bizim parada
Abi bu vergilere, zamlara, borsaya inat şeytan dürtüyor taşın düz ayak bir şehre al bir adet hizmet tipi bisiklet at arkaya heybeyi de.Her gördüğün adamla sen devletemi çalışıyorsun diye dalga geç
CB 125E(6000 km), Salcano Wolf 11(Gümüş Atmaca)
Özgürlük çoğu kişilerce çok bilinmeyenli bir denklem iken, biz motorcuların ilk marşla birlikte hissetmeye başladığımız hazdır.(Murat KANAT 17.01.13 )
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)