Geçmiş olsun kardeşim Allah beterinden korusun...Kaza işte oluyo anlamıyosun bile anlık bişey..En ufak bile olsa tekrarını yaşamaman dileğiyle.Kazasız belasız hayırlı günler herkese...
Büyük geçmiş olsun dostum. Bende bir sene önce yolda şeridimde giderkene birden tekerleğim patlamıştı aynı şekilde benim de korumalarım tamdı ve gerçekten korumaların varken motor sanıldığı kadar tehlikeli değil Seninkinden tek fark ben bariyerlere bindirdim motorum pert oldu :/ O gün bugündür hasretim..
geçmiş olsun ilk ve son olur. bu arada lastikleri değiştirmeni öneririm eğer üstündekiler orjinalse
eğitim alınması şart elbette, bize eğitim de yazdığım gibi demişlerdi, forumda frenleri ortak kullanman diye yazan çok yok, neyse yazdıklarımı bende ne yazık ki tecrübe etmek zorunda kalmıştım, arka lastik kitlendiği zaman dediğiniz gibi motor sağa sola gidiyor, eğer cesursanız ya da soğuk kanlı iseniz (sürate göre değişir) o an motoru durdurabilirsiniz ya da benim yaptığım gibi motorun dengesini hissederek ama çok çabuk fren pompalamalarıyla olayı atlatırsınız, her fren pompalamasında artık arka fren kilitlenmesi olmaz, artık motor öne doğru yığılır, arkası havalanmak sizi üzerinden atmak ister, bisikletteki gibi arka lastiği kaydıra kaydıra da durmak mümkün olur da o iş de ayrı bir akrobatik iş, motor zaten ağır, kaydırırken yere bırakmak, bırakmayayım derken (malınız kıymetliyse) benim gibi bileğinizi epey incitebilirsiniz ...
Gelecekse beklenen, beklemek güzeldir. Özleyecekse özlenen, özlemek güzeldir. Ve sevecekse sevilen; O hayat her şeye bedeldir. Özdemir Asaf...
Kararlı olan her şey, şartlara rağmen doğar...
Nietzsche
Bak bir sürü eğitim yazısı var , okumak ile öğrenebilse insanlar staj olmazdı dünyada.. tabikide düşüp kalkacaksınız. Bebeklerin diz kapağı yoktur. Rabbim dizlerini düşmelere korumuştur. Korumalarımız olmadan düşmemek lazım. iki teker bu istediğin eğitimi al her zzaman düşme ihtimalin var. ..
Motosiklete binmek böyle bir şey..
insanlar düşer hatta ölürler..
Geride kalanlar hayata devam ederler. Zaten edemeyen bir daha binmez..
Beni sevmeyeni ben hiç sevmem. hayat felsefem budur..
Eğitimden kasıt tabii ki okumak değil. Uluslararası düzeyde eğitim lisansı almış çok başarılı hocalar var. Kendi bilgi ve tecrübelerini aktarmıyorlar.
Ve herşey uygulamalı olarak öğretiliyor. Yani motor başında neleri hatalı yaptığını, nasıl davranman gerektiğini öğretiyorlar.
Düşme ihtimalimiz her zaman var. Ama sokak arasında saçma sapan ön frene asılarak düşmek var, bir de birinin gelip çarpmasıyla düşmek var. Virajın nasıl alındığını bilmediğinden kayıp düşmek var, tam viraj ortasında belediyenin suyuna saplanıp düşmek var.
Gerçi millet kaskı koluna takıyor, ne güvenliğinden, ne eğitiminden bahsediyoruz.
Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim arkadaşlar...
Nietzsche
lastiklerim fabrika çıkışı değil değiştirildi. ülkemizin güzide asfaltlarından en KAYMAK olan kısımlarındandı kaydığım yer..
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:27 ----------
aynen öyle kazada yere kafamı çarptığım anda ilk dediğim şey iyiki KASKIM var iyi ki (sıcağa rağmen) MONTUMUu giymişim.. sonrasında:
*dalgın ve yorgunken bir daha binme yada bineceksen ayılda bin!
*ELDİVEN DEYİP GEÇME!
*kaza anında frenlere asılmamayı düşünemedim ama en az hasarla (hem motorum hem benim için) düşmeyi becerebildim...
Garip ama bu ufak kazayı geçirdiğim için mutsuz değilim
bende senden farklı birşey demiyorum.. Bana panik yaptığımda ne yapacağımı nasıl öğretecek onu soruyorum. Ben beynime mukayet olamıyor panik yapıyorum. o eğitmen ne yapabilir? Çok çalışmak telkin etmek gerekli. bu da eğitmenden çok sana düşüyor.. Merak etme eğitim aldım onun için bunları yazıyorum.
Bilgi ve eğitim kişinin dışarıdan alabileceği şeylerdir. Hatta ücretini ödeyip en iyisini de alabilir insan ama "tecrübe" denen kavram ne yazık ki dışarıdan alınabilecek bir şey değil. Panik anında doğru hareket edebilmek de tecrübe isteyen bir durum olduğundan düşmek, kalkmak kaçınılmaz oluyor. Siz ne kadar dikkat ederseniz edin, ne kadar yavaş kullanırsanız kullanın hele ki istanbul'da yaşıyorsanız acil bir durumda insan panikleyip düşebiliyor. Maalesef bu işin acı yanı da bu.
Izdırabın sonu yok sanma, bu âlem de geçer, Ömr-i fâni gibidir, gün de geçer, dem de geçer.
Dediğiniz gibi bazı şeyleri sürekli çalışıp, sürekli tekrar ettiğinizde artık beyninize yerleşiyor ve panik anında da aynı davranışı sergileyebiliyorsunuz.
Eğitmen doğru davranışın ne olduğunu öğretir, size de buna çalışıp bilinçaltınıza yerleştirmek düşer.
Daha bu sabah önümde aniden bir araç durdu. Neyseki aracın tam arkasında değildim (sol tarafındaydım) ve kontra tekniğini uygulayabildim. Yoksa ilk kazamı yaşamıştım bugün. Buna sürekli çalışıyorum ve her an kullanmak zorunda kalabilecekmişim gibi tetikteyim yolda.
Nietzsche
çok geçmiş olsun kardeşim Allah tekrarını yaşatmasın
Geçmiş olsun.
İnşallah son olur.
Biraz frenlerle ilgili tecrübe edinmeniz gerekiyor sanırım.
Birde iyi bir çift lastiğiniz yoksa hemen edinin derim
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)