96 aralık doğumluyum,yani ehliyet için yazılsam alabilirmiyim şuan ?
96 aralık doğumluyum,yani ehliyet için yazılsam alabilirmiyim şuan ?
Kurallara pek uyan olucağını sanmıyorum şuan nasıl 600 lüğe hala ehliyetsiz binenler varsa yeni düzenlemedede a1 alıp 50 cc kullanıp ehliyeti yükseltmeden yüksek cc lere geçenler olucak. A2 için 2 yıl a1 kullanmak gerekiyomuş . Şuan nasıl 17 yi bitirmeyi bekleyemeyip motoru alıp 3000 lira ceza yiyenler varsa ozamanda aynı şekilde A1 i alıp 2 yıl beklemeden 250 CC ye geçip ceza yiyenler olucaktır
bir bakın hele, A kategori için 2 sınıf değil 3 sınıftan bahsediliyor.
http://www.radikal.com.tr/turkiye/ehliyetler_icin_yeni_siniflandirmalar_geliyor-1147788
Ehliyetler için yeni sınıflandırmalar geliyor
Emniyet Genel Müdürlüğü, trafikte yeni değişiklikler içeren bir yönetmelik hazırladı. Yeni düzenleme ile ömür boyu geçerli olmayacak ehliyetler yeniden sınıflandırılacak.facebook'ta paylasArşive ekle
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), trafikte devrim niteliğinde değişiklikler içeren bir yönetmelik hazırladı. EGM yönetmelik tasarısı için ilgili bakanlık ve kuruluşlardan görüş istedi.
Bugün gazetesinden Kamil Elibol’un haberine göre tasarı ile A1, A2, F, H, B, G, C, D ve E sınıfı sürücü belgeleri rafa kalkıyor. Türk sürücülerin AB ülkelerinde sıkıntı yaşamasına neden olan 9 ayrı ehliyet sınıfı 17 ayrı sınıfa çıkıyor. Yeni sürücü belgeleri; A1, A2, A, B1, B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, DE, F, G ve K sınıfından oluşacak. Aday sürücülere K sınıfı sürücü belgesi verilecek.
Yönetmelik değişikliğinde araç ve sürücü belgesi sınıflarının özellikleri ile tanımı yeniden düzenlendi.Düzenleme ile artık alınan ehliyetler ömür boyu geçerli olmayacak. M, A1, A2, A, B1, B, BE, F ve G sınıfı sürücü belgeleri 10 yıl, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D ve DE sınıfı ehliyetler 5 yıl geçerli olacak. Yenilenen sürücü belgeleri için harç alınmayacak sadece belge parası alınacak. 25 milyon 626 bin 383 kişinin sürücü belgesi 5 yıl içinde yeni sınıf ehliyetlerle değiştirilecek. Geçerlilik sürücü dolan sürücü belgeleri geri alınacak. Süresi dolmuş ehliyetleri kullanan sürücülere 343 TL para cezası yazılacak.
CEZADA TAKSİT DÖNEMİ
Trafik para cezalarının ödenmesinde taksit dönemi başlıyor. Para cezası tebliğ veya yüzüne bildirilme tarihinden itibaren 15 gün içinde ödeyenlere 4/1 indirim uygulanacak. Vergi Dairesi'ne bir ay içinde müracaat edilmesi halinde ise, ilk taksiti peşin, kalan 3 taksiti bir yıl içinde 4 eşit taksit halinde ödenebilecek. Taksitleri ödeme takviminde ve tam olarak ödemeyenlerden idari para cezasının kalan kısmının tamamı tahsil edilecek. Trafik polisleri peşin para tahsilatı yapmayacak.
MOTOSİKLET İÇİN YAŞ SINIRI 16
Motorlu bisiklet ve motosiklet kullananlara verilecek M, A1 ve B1 sınıfı sürücü belgeleri için aranan yaş şartı 17'den 16'ya çekildi. Her sınıf sürücü belgesi ile "moped" olarak bilinen motorlu bisikletler sürülebilecek.
DENEYİM ŞARTI
Ehliyetlerini bir üst sınıfa dönüştürecek kişilere deneyim kriteri getirildi. A sınıfı ehliyet alacakların ez az iki yıllık M, A1 ve A2, C, CE, D1, D1E, D ve DE sınıfı sürücü belgesi alacakların ise iki yıllık B ya da BE sınıfı ehliyetleri olacak. D ve DE sınıfı ehliyet almak isteyenler en az 24 yaşında olacak.
RAPOR İSTENECEK
Trafik polisleri sürücülüğe engel sağlık şartını taşımadığını gördüğü ya da tespit ettiği kişilerin ehliyetlerine geçici olarak el koyacak. Sağlık bakımından sürücülüğe engel aşikar bir değişiklik görülen kişiler hastaneye sevk edilecek. Hastanelerden sağlam raporu alan kişilere ehliyetleri iade edilecek.
16 yaşını doldurmuş biri motosiklet değil motorlu bisiklet kullanabilir diyor dikkatli okuyun
Arkadaşlar benim oğlum 2 ocak 1997 doğumlu alabiliyomuyuz şimdia2 yoksa 2014 ocağımı beklememiz lazım cevaplayabilirmisiniz ?
16 yaşındayken M alabiliyorsun (50cc>)
18 yaşındaysen A1 alıp düşük cc motorlarla başlıyorsun. (Muhtemelen 50-250)
2 yıl A1 olduktan sonra A2'ye başvurabiliyorsun.
10 yıl sonra ehliyet süresi doluyor, yeniden almak gerekiyor.
Açık olmayan kısım 16 yaşında M alan birisi A1 için 18 yaşı mı bekliyor yoksa 2 yıl mı? Mesela 16,5 - > 18'i mi yoksa 18,5'u mu bekleyecek. Sanıyorum 18..
Avrupa'da olan da bu zaten. Farklı bir uygulama yapmamışlardır.
Yönetmeliği adam gibi okuyacağımız bir link var mı? Gazete haberlerini yazanların noktalama işaret kullanım beceriksizliklerinden bulmaca çözer gibi okumak gerekiyor.
arkadaşlar 100cc motosikletim var ehliyet alınabiliyor mu 16 yaşında ?
bana göre kötü oldu bu arada bende 16 yaşındayım ocak ayında motosiklet ehliyeti almaya hak kazanıyorum motosiklet kullanmanın yaş ile değil tecrübe ile alakası vardır kiminde var kiminde yok bende ehliyetsiz kullanma taraftarı değilim fakat bu mobilet kullanma nedir ya 16 yaşında mobiletle başlıcaksın bu arada ehliyete yazılanlara k belgesi verilecekmiş bu ne anlama geliyor? şu anda 125 cc kullanıyorum ehliyet aldığımda 50 cc altı motor kullanacaksam neden alıyım bide bu var. ne zaman yürürlüğe girecek bu sistem umarım ben ehliyeti alana kadar yürürlüğe girmez...
bence de çok mantıksız 100ccye kadar olsaydı güzel olurdu aslında ama mecburen almak lazım a2 için
isterlerse 20 yuapsınlar nasılsa yaş 21 e gircek bana giren çıkan yok
Benim anlamadığım B1 ehliyeti 16 yaş diyor şimdi ben 10 eylülde 17 yaşıma giriyorum b1 ehliyeti alabilecekmiyim yani otomatik araba ehliyeti
E ben a2 ehliyeti aldım şimdi 96 şubat doğumluyum benide kapsıyor mu bu ?
avrupa ülkelerindeki gibi sistem güzel tamamda türkiyede şu sıkıntı war açık ve net insanlar bilinçsiz bunların nedenleride war adam diyor 125lik alıcagıma 250lık alırım neden motor fiyatları nerdeyse aynı vergiden gerçektende öyle ondan sonra bu yıl aldım ehliyeti 600 TL birde bu yazılı sınavı kolaylaştırsalar çok iyi olcak çoğu kişi bu yazılı sınav yuzunden almıyor ehliyeti giriyor 2 -3 kere baktılar alamıyolar bırakıyorlar
Avrupa gibi olması gerek
14 yaş 50 cc
16 yaş A1 125cc
18 yaş A2 150 cc ve üzeri
ilk duyduğumda iyi dedim de forumda açılan konular endişelendirmeye başladı ) her ne kadar iyi güzel kullanacak varsa da tersi daha fazla olacak... 50cc'yi 150cc yapma, 50 cc son hız denemesi forum kaynar bakalım hayırlısı olsun. )
MOTOSİKLET İÇİN YAŞ SINIRI 16
Motorlu bisiklet ve motosiklet kullananlara verilecek M, A1 ve B1 sınıfı sürücü belgeleri için aranan yaş şartı 17'den 16'ya çekildi. Her sınıf sürücü belgesi ile "moped" olarak bilinen motorlu bisikletler sürülebilecek. burda M,A1,B1 için demiyorki mopedleri bütün sürücü belgeleri ile kullanılabilir diyor
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)