Sakın Ehliyetsiz Motora Binmeyin
-
25 Ağustos 2013, 14:52
Merbahalar
ben bu hatayı yaptım. İnsan gerçekten bir heves uğruna herşeyini kaybedebiliyor.
Hussar 125 motorum vardı. Fosforlu sarı mat siyaha boyamıştım. Eve gelmeme 200 mt falan kala yunus ekipler çevirdi önümü durdurdum. Ehliyet ruhsat istediler rusatı gösterdim ehliyet yok abi vermiyorlar dedim. Yalvardım yakardım hiç takmadılar
Toplam ceza maaliyeti 3000 TL kadar.
Boyadan ceza yazdılar. Ehliyetsizlikten 1407 TL bana ruhsat sahibi babam. Aynı cezadanda babama yazdılar.
Yarın motoru satıyorum. 2-3 ay çalışıp borcumuda kapatacağım.
Siz siz olun ara sokaklardan sürseniz bile birgün paçayı ele verirsiniz. Sakın binmeyin ehliyet yoksa
Sinirli, Öfkeli ama dikkatli
Reklamlar
-
25 Ağustos 2013, 14:59
önceden uyarınca artis oluyoruz.. geçmiş olsun.
-
25 Ağustos 2013, 15:02
İyi iyi kulağına küpe olmuş...
-
25 Ağustos 2013, 15:06
ibretlik bir durum duyrulur.demekki napıyorsun ehliyetsiz motora binince +-3000tl hazır bulunuyor.şükret allah korusun bir kazaya karışmamışsın
-
25 Ağustos 2013, 15:09
geçen gün çevirme vardı bana el kol hareketi yaptı gittim yanına ehliyet+ruhsat klasik soru verdim neyse kafada kask var adamın dediği çıkar kaskıda yüzünü görelim ceza yazmak için bir şey arıyorlar illa
-
25 Ağustos 2013, 15:18
shooter1 adlı üyeden alıntı
geçen gün çevirme vardı bana el kol hareketi yaptı gittim yanına ehliyet+ruhsat klasik soru verdim neyse kafada kask var adamın dediği çıkar kaskıda yüzünü görelim ceza yazmak için bir şey arıyorlar illa
Yazdılar mı peki? Bana denk gelenlerde kaskı çıkartmadan alkol muanesi yaptılar, temiz çıkınca yolladılar :D
-
25 Ağustos 2013, 15:19
-
25 Ağustos 2013, 15:19
son 1 ayda aynı durumdan konu acan 2. kişi
3000 lira ceza akıllara sakat.
-
25 Ağustos 2013, 15:24
Kanım dondu serefsizim
Bi motor parası yw
Ehliyetin olsa hic kacmana gerek kalmazdı
Rahar rahat binerdin motoruna
-
25 Ağustos 2013, 15:30
Bence şükret haline bi anlık dalgınlıkla birine çarpardın şikayetçi olurdu ehliyetin olmadığı için anında nöbetçi mahkemeyle içeri alırlardı allah korusun ölmesinden bahsetmiyorum bile hayatın kararırdı..
bu ödeyeceğin 3.000 tl'den daha çok üzerdi seni allah kimsenin başına vermesin.
-
25 Ağustos 2013, 16:03
Belki banada tepki göstericeksiniz ama benimde ehliyetim yok,yakalanmadımda daha doğrusu durdurmadılar sebebini bende bilmiyorum ama sanırım koruma ekipmanlarından dolayıdır.Geçmiş olsun..
-
25 Ağustos 2013, 16:18
Bende yaklaşık 4 aydır ehliyetsiz gsxR 600 kullanıyorum.İstanbul'da ve Sakarya'da.Hiç durdurulmadım. Ve ekipmanlarım tam !
-
25 Ağustos 2013, 16:25
Atractionn adlı üyeden alıntı
Bende yaklaşık 4 aydır ehliyetsiz gsxR 600 kullanıyorum.İstanbul'da ve Sakarya'da.Hiç durdurulmadım. Ve ekipmanlarım tam !
orası hiç belli olmaz 4 ayı yok bu işin ansızın yakalanabilirsin eğer yakalanmak istemiyorsanız benden size tavsiye çevirmeyi gördüğünüzde yol değiştirin yada ehliyeti alın üşenmeyin (ben çevirmeyi görüpte tarlaya dalanı gördüm )
Dört tekerlek bedenini,iki tekerlek ruhunu hareketlendirir
-
25 Ağustos 2013, 16:57
A noktasından B noktasına keyif için veya iş için sorunsuz gitmek istiyorsanız ;
önce ehliyetiniz olacak. neden? ehliyetin yoksa özgür değilsin ,gideceğin yere arka sokaklardan, korkarak, uzun yoldan devam edeceksin, ummadığın yerde polisle karşılaştığında panikleyip belki kaçmaya çalışacaksın ,belki ters yöne girip kendi hayatını veya başkalarının hayatını teklikeye atacaksın veya ummadığın yerde biri gelip göz göre göre sana çarpacak sen haklıyken haksız olacaksın veya en kötüsü sen kaza yapacaksın ve ne kadarda 4/4 lük sürücü olsan, ehliyeti olmayan sürücü bir kişiyi hayatından etti diye haber olacaksın veya senin durumun gibi maddi sıkıntıya gireceksin vs vs
evraklarınız tam olacak sigortanız, muayeneniz,verginiz, ve evraklarınız yanınızda olacak, ki ya memur bey evde kalmış gideyimde getireyim vs.. vs.. trafikte göğsünü gere gere dolaşabilmek, al kardeşim herşeyim tamam diyebilmen için
kaskınız ,motor kıyafetleriniz vs vs ... olacak. neden? bir kaza anında sizi hayata bağlaması için ve yaş ilerlediğinde sağlık sorunlarından dolayı motorumu satıyorum diye satılık ilanı vermemeniz sağlıklı bir ömür geçirebilmeniz için
motorunuz sağlam olacak,çok hızlı gitmese bile çok iyi durabilecek lastikleri iyi olacak periyodik bakımları yapıcak ki daha uzun yıllar sizi yarı yolda bırakmasın, usta yolda gidiyodum arka teker kilitledi kendimi yerde buldum ,meğer motor yağsızlıktan yatak sarmış ve bir sürü masraf yaptım dememek için
bu işten zevk almak, tövbe etmemek, hayatta kalmak, başkalarının hayatına kastetmemek,maddi manevi yaptırımlarla karşılaşmamak için her şeyiniz tam olması gerekir,sadece ehliyetle olmuyor konu dahada genişletilebilir.iyi sürüşler
-
25 Ağustos 2013, 17:23
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/116309-ehliyetsiz-veya-kasksiz-cevirmeye-yakalanan-oldumu.html#post3084698
14 mayista konu acmisin. Bu zamana kadar alamadin mi ehliyeti. Kursa yaziisim demisin
-
25 Ağustos 2013, 17:52
-
25 Ağustos 2013, 18:41
Kursa yazıldık kaç aydır bekliyoruz e bu arada bütün sezon yatıracakmıyız motoru ?
-
25 Ağustos 2013, 19:18
Oldjack adlı üyeden alıntı
Kursa yazıldık kaç aydır bekliyoruz e bu arada bütün sezon yatıracakmıyız motoru ?
Sivri zekalip yatirmasan 3000 tl cik cezayi odersin....
Bir başkadır Balkanlar'da Türk olmak!
-
25 Ağustos 2013, 19:25
Tundzhay adlı üyeden alıntı
Sivri zekalip yatirmasan 3000 tl cik cezayi odersin....
Biraz tepki versek a2 de ki abuk subuk bekleme süreleri düşse ceza dan ötesi bir kazaya karışsak biri zarar görse bu konu var .
-
25 Ağustos 2013, 19:43
Atractionn adlı üyeden alıntı
Umarım yakalanırsın. Kusura bakma içimden geçen bu şuan ))
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)