Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Motosiklet Sürüş Eğitimi Olmazsa Olmaz mı

REKLAM ALANI
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    .

Şu sürüş eğitimlerine katılanların tecrübelerini eğitimden önceki ve sonraki sürüş stillerinin değişip değişmediğini ve gerekliiği hakkında bir kaç mesaj yazmalarını rica ederim..

ne oluyor da oluyor...yani kontra tekniği dışında trafiğe kapalı alanda ne öğretiliyor...

sosyete işimi...para tuzağı mı...

gidersek bize katkıları ne olur acaba...hep şunu duydum...eğitim sonrası ulan biz motora bilincsiz biniyormuşuz diye mırıldananlar oldu...

özgüvenmi artıyor ya da...
    yasdal bunu beğendi.
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    tr_select - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    uǝq ɯıɯɐpɐ sɹǝt
    Abi iki hap veriyorlar. Hangisi seçersen artık

İşin espirisi bir yana. Yıllarca motor kullanmış arkadaşım ne var bu honda sürüş eğitimde diye yazılıyor ve ardından söylediği ilk cümle şu;

BEN MOTOR KULLANMAYI BİLMİYORMUŞUM.
    Alper_tim, mete_han ve FatihC bunu beğendiler.

Motosikleti
    Alıntı tr_select adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abi iki hap veriyorlar. Hangisi seçersen artık

http://www.timatkinsonlive.com/wp-co...dblue_pill.jpg
    aga ben apaçiyim..eğitim bizi bozmasın...
    oguz3838 ve FatihC bunu beğendiler.
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT

Felon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Eğitimden sonra zevkten gte badem sokmalar falan ohoo neler neler varmış
    FatihC, mete_han, M.balibey ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

hisvarlar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW K1600GTL Exclusive
    Eğitim %20 Yetenek %80 bence. Lakin kontrolsüz güç, güç değildir Şahsen Reşat "DD" Arbaş' ın Motosiklet Teorisi kitabını okuduktan sonra sürüşüm oldukça değişti, olaylara ve yola bakış açım değişti. Ancak bütün eğitimleri almış olsa bile soğukkanlı olamayan biri panik anında kilitlenip kalıyor.
    mete_han, tr_select ve fatih545 bunu beğendiler.

Motosikleti
    CBF1000F & CRF250L
    eğitimin başında dönerken kafayı ceviremiyorken eğitim sonundaki karışık parkurda 2-3 metre genişlikte u dönüşü yapabiliyordum öyle söyleyeyim.
    mete_han bunu beğendi.

Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Metehan akşam akşam kafa açma
    len olm böle konuları nerden buluyon ...

Eğitim şart diyim yeter
    mete_han bunu beğendi.

Motosikleti
    Alıntı Barış Şuşut adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Metehan akşam akşam kafa açma
    len olm böle konuları nerden buluyon ...

Eğitim şart diyim yeter

Abi Marmariste yaptığın mini kroslar ve rus hatunları fon yaptığın hyo dışında sende de bi hareket yok... eğitim alanların bakışları bile değişiyo ortamda bi havalar bi herşeyi söktüm ben oldum edaları...çoğuda 1200 GS li ... ağır abiler...

işin ilginc yanı sanki altın madeni bulmuşlar gibi hepsi öğrendiklerini uygulamak için sabırsızlanıyor ve bi tatlı sırıtmaları var...

işin sırrı neyki lan...
    caferacer21 bunu beğendi.

Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    olay aslında basit .. ben yıllarca yelkenli kullandım .. ne zamanki amatör denizci belgesi aldım kendimi kaptanı derya barbaros gibi hissettim .. bu sadece motorda değil her durumda böyledir.. Okullular Alaylıları hep hakir görürler..Duvara asabileceğin bir usta motosiklet sürücüsü belgen olsa sende kendini bir başka motorcu hissedersin ..
    Alper_tim ve mete_han bunu beğendiler.

ferdinandd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC S
    Seni değiştiremezler abi rahat ol Senin bakışlar yine bugüne kadar baktığın yere bakar

Hee eğitim süresince göz boyamak için sağa sola bakarsın aferin alırsın, kapıdan çıktımmı çokta tınn deyip gazlarsın

Hee eğitmenlerde değişebilir sayende, beni o korkutuyor
    __________________________________________________ _____
    Abi eğitimin sosyete işisi, tuzağı olmaz, fırsatın varsa bi dene bence

Gerçi okullarda tuzak oluyor artık, düz okul diye giriyorsun, çıkarken imamatip diploması veriyorlar
    mete_han bunu beğendi.

ReiZzZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bence bu okullarda gördüğümüz dil ve anlatım dersi gibi zaten yaptığımız şeylerin ismini öğreniyoruz ya da farkında oluyoruz
    mete_han bunu beğendi.

Motosikleti
    Alıntı Barış Şuşut adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    olay aslında basit .. ben yıllarca yelkenli kullandım .. ne zamanki amatör denizci belgesi aldım kendimi kaptanı derya barbaros gibi hissettim .. bu sadece motorda değil her durumda böyledir.. Okullular Alaylıları hep hakir görürler..Duvara asabileceğin bir usta motosiklet sürücüsü belgen olsa sende kendini bir başka motorcu hissedersin ..
    yani abi sürüş eğitimi alınca apaçiliğe son mu vericem yani benim IQ düşük...ya anlayamazsam dersi ya uygulayamazsam kontrayı falan param iade edilcek mi...

Alıntı ferdinandd adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Seni değiştiremezler abi rahat ol Senin bakışlar yine bugüne kadar baktığın yere bakar

Hee eğitim süresince göz boyamak için sağa sola bakarsın aferin alırsın, kapıdan çıktımmı çokta tınn deyip gazlarsın

Hee eğitmenlerde değişebilir sayende, beni o korkutuyor
    __________________________________________________ _____
    Abi eğitimin sosyete işisi, tuzağı olmaz, fırsatın varsa bi dene bence

Gerçi okullarda tuzak oluyor artık, düz okul diye giriyorsun, çıkarken imamatip diploması veriyorlar
    vayy arada siyasi mesacda verdin hemi...

Alıntı ReiZzZ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bence bu okullarda gördüğümüz dil ve anlatım dersi gibi zaten yaptığımız şeylerin ismini öğreniyoruz ya da farkında oluyoruz
    bende onu diyorum..bana grameri değil hayatın içindeki olayı öğretin...

takendy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    K 1300 GT
    Sen Köfteyi tek lokmada yiyorsun, eğitimde bıçakla 4'e bölüp yemeyi öğretiyorlar.
    mete_han, Alper_tim ve [Turan] bunu beğendiler.

Motosikleti
    Alıntı takendy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sen Köfteyi tek lokmada yiyorsun, eğitimde bıçakla 4'e bölüp yemeyi öğretiyorlar.

eneee... güzelmiş... ben dörde bölmem ...diş kovuğuma kaçarsa kayboluyor ağzımda..

Motosikleti
    BMW K1600GTL Exclusive
    Birde şunu eklemek istiyorum. Bazıları hızlı sürmek ile iyi sürmeyi karıştırıyorlar. Her koşulda gazı sonuna kadar bükmek iyi sürücülük değildir. Doğru olan uzun yıllar boyunca kontrollü şekilde gazı bükebilmektir. Risk almak, tehlikeli sürmek kesinlikle doğru değil. Hiç tanımadığın bir yolda limitinin en sonunda viraja girmek iyi sürmek değil aksine acemiliktir.

Ancak CSS gibi okulların verdiği geniş ve kapsamlı sürüş eğitimlerini kendi kendimize TR şartlarında dengelemek nerdeyse imkansıza yakın. Bunları ayrı tutmak gerekli.

Kısacası bence iyi sürmek; kontağı kapattığında ne kadar az riske girdiğindir. Tabi bizim dışımızda gelişen ıslak zemin vs. gibi durumları bundan ayrı tutuyorum.
    mete_han bunu beğendi.

Motosikleti
    Alıntı hisvarlar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Birde şunu eklemek istiyorum. Bazıları hızlı sürmek ile iyi sürmeyi karıştırıyorlar. Her koşulda gazı sonuna kadar bükmek iyi sürücülük değildir. Doğru olan uzun yıllar boyunca kontrollü şekilde gazı bükebilmektir. Risk almak, tehlikeli sürmek kesinlikle doğru değil. Hiç tanımadığın bir yolda limitinin en sonunda viraja girmek iyi sürmek değil aksine acemiliktir.

Ancak CSS gibi okulların verdiği geniş ve kapsamlı sürüş eğitimlerini kendi kendimize TR şartlarında dengelemek nerdeyse imkansıza yakın. Bunları ayrı tutmak gerekli.

Kısacası bence iyi sürmek; kontağı kapattığında ne kadar az riske girdiğindir. Tabi bizim dışımızda gelişen ıslak zemin vs. gibi durumları bundan ayrı tutuyorum.
    ben bazen ne yaptığımı bilmediğimi görüyorum bazı basit hataları yaparken kendime bunu soruyorum...napıyon olm sen diyorum...

Motosikleti
    BMW K1600GTL Exclusive
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben bazen ne yaptığımı bilmediğimi görüyorum bazı basit hataları yaparken kendime bunu soruyorum...napıyon olm sen diyorum...
    Aynı durum araçlar beni sıkıştırmaya, şerit ihlali yaptıklarında ya da yarışmaya çalıştıklarında bana oluyor. Deli gibi sürüp , aralara girip olmadık virajlar yapıp en son kafamda bir bulut belirip "sen ne yapıyorsun" diyor. Sonra normale dönüyorum. Kesinlikle tehlikeli bir durum. Öfke kontrolü çok önemli hele trafikte.
    mete_han bunu beğendi.

Progressive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Inazuma
    ben geçen sene başladım motosiklet sürmeye.

eğer yeni başlayan biri için soruyorsan;

benim için gerçekten çok şey değişti, eğitim öncesi çok az tecrübem vardı bundan dolayı da öyle tabi..

eğitim sırasında yapabildiklerimi ve yapabileceklerimi öğrenince güven geldi, sonra sıkıntısız bir şekilde devam ettim..

son olarak motorun limitlerini en güvenli şekilde öğrenebilmenin yolu eğitimler diye düşünüyorum.
    mete_han bunu beğendi.

Motosikleti
    Alıntı hisvarlar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aynı durum araçlar beni sıkıştırmaya, şerit ihlali yaptıklarında ya da yarışmaya çalıştıklarında bana oluyor. Deli gibi sürüp , aralara girip olmadık virajlar yapıp en son kafamda bir bulut belirip "sen ne yapıyorsun" diyor. Sonra normale dönüyorum. Kesinlikle tehlikeli bir durum. Öfke kontrolü çok önemli hele trafikte.
    Alıntı Progressive adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben geçen sene başladım motosiklet sürmeye.

eğer yeni başlayan biri için soruyorsan;

benim için gerçekten çok şey değişti, eğitim öncesi çok az tecrübem vardı bundan dolayı da öyle tabi..

eğitim sırasında yapabildiklerimi ve yapabileceklerimi öğrenince güven geldi, sonra sıkıntısız bir şekilde devam ettim..

son olarak motorun limitlerini en güvenli şekilde öğrenebilmenin yolu eğitimler diye düşünüyorum.

trafik de taptığım gereksiz hareketlere son vereceksem bende katılayım şu eğitimlere...yani abicim merakım şu...şimdi benim gibi trafikte yaldır yaldır kurallara riayet etmeyen bir sürücüyü bilinclendirecek mi..tamam olay bende bitiyor ama yinede eğitimin bendeki reaksiyonu ne olacak çok merak ediyorum valla... ürkecekmiyim...

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Olm sen bir odunsun...
    Bu saatten sonra senden ahşap falan olmaz...
    Olsa olsa en fazla kütük olursun....

Needecen eğitimi...
    Önce kendine motör al...
    Pisikletle olmaz bu iş...
    mete_han bunu beğendi.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)