0 Motor alırken ne yapmam gerek.acil bir sorum var.
Reklamlar
-
21 Ağustos 2013, 19:57
0 Motor alırken ne yapmam gerek.acil bir sorum var.
Merhaba arkadaşlar,
İş yerinden bir arkadaşım motosiklet mağzasından monidial drfit bulmuş.görmeye gitmiş beğenmiş ve motorun daha faturası yokmuş.
şimdi bu motoru almak için yine notere gidilecek mi ?
motoru satan kişi arkadaşa,
ben sana şimdi alacaksan fatura keserim sen o fatura ile trafiğe gidersin plaka çıkartırsın vs vs 350 tl ye demiş.plaka ruhsat çıkartırsın binersin demiş.
şimdi 0 motor alırken notere gitmek gerekli mi ?
motor şöyle sıfır diyorum.
birisi almış 1 ay binmiş bu mağzaya satmış.motor 2013 model 2 bin km de.daha plaka çıkarılmamış motorun faturasıda yokmuş.yani demek istediğim bu motorun satış işlemi nasıl gerçekleştirilir ?
Reklamlar
-
21 Ağustos 2013, 20:04
Plaka cıkartmak icin önce vergisi ödenmeli sonra fatura sonra sigorta sonra plaka ;(
-
21 Ağustos 2013, 20:23
Tİme_shİft42 adlı üyeden alıntı
Plaka cıkartmak icin önce vergisi ödenmeli sonra fatura sonra sigorta sonra plaka ;(
Bunlar plaka olmadan yapılabiliyor mu ? vergisini ödemek ve sigortasını yaptırmak için plaka lazım diye hatırlıyorum :/ peki noterlik bir iş varmı yukarda ki yazıda dediğim gibi ? ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:05 ----------
Yani plakasız motoru alırken noterle bir işimiz oluyormu ben bunu öğrenmek istiyorum. ? ?
-
21 Ağustos 2013, 20:35
Hocam sen bugün üye olup hız kesmeden konu bombardumanına başlamışsın ve sorduğun aradığın şeyler hep forumda mevcut vakit geçirmeye niyetin varsa burda bizide sıkma,yorma arama butonuyla istediğin herşeyi bulursun.
-
21 Ağustos 2013, 20:43
Green Arrow adlı üyeden alıntı
Hocam sen bugün üye olup hız kesmeden konu bombardumanına başlamışsın ve sorduğun aradığın şeyler hep forumda mevcut vakit geçirmeye niyetin varsa burda bizide sıkma,yorma arama butonuyla istediğin herşeyi bulursun.
Bu konu yoktu o yüzden size soruyorummm...hoşbulduk bu arada.
-
21 Ağustos 2013, 20:52
Sıfır motosiklet alırken NOTER ile hiçbir işin olmuyor, ahanda sonunun cevabı
-
21 Ağustos 2013, 20:54
ferdinandd adlı üyeden alıntı
Sıfır motosiklet alırken NOTER ile hiçbir işin olmuyor, ahanda sonunun cevabı
İşte budur...
-
21 Ağustos 2013, 22:53
2000 km deki motor nasil sifir olur adi ustunde 0 KM.
-
21 Ağustos 2013, 22:59
mhmtesk adlı üyeden alıntı
2000 km deki motor nasil sifir olur adi ustunde 0 KM.
Şöyle anlatayım kardeşim.
Şimdi ilk alan kişi 0 almış.motor 2013 model.
İlk alan kişi ailesi yüzünden 1 ay kullanıp motosiklet mağzasına satmış.bende sahibinden.com aracılığı ile buldum ve gittim görüştüm motora bindim.motor 2 bin km de.rahat titreme yok gibi birşey.sesi de çok hoş.
Ama motorun plaka aldığından beri çıkartılmamış.faturasıda yok motorun.adam şimdi eğer alırsan fatura keseriz gidersin paran olunca plaka ruhsat çıkartırsın dedi.350 tl kadar para alırlar dedi.durum böyle yani.motor 1 ay kullanılmış sadece.km ben düz hesap 2 bin dedim.km daha 1.756 da.
-
21 Ağustos 2013, 23:04
benimde motor 6 aylı 7bin kmde haftaya satışı yapılacak sigorta vs yok sadece faturaları alıcak kişi kendi üstüne plaka çıkarmak zorundamı
-
21 Ağustos 2013, 23:09
Chucky35 adlı üyeden alıntı
benimde motor 6 aylı 7bin kmde haftaya satışı yapılacak sigorta vs yok sadece faturaları alıcak kişi kendi üstüne plaka çıkarmak zorundamı
Motorun plakası ruhsatı yok ise evet zorunlu.
-
21 Ağustos 2013, 23:35
yav neler dönüyo böyle ya 1 ay 2000 km plakasız sürmeler, 6 ay 7000 km plakasız sürmeler falan
-
21 Ağustos 2013, 23:37
c3nk adlı üyeden alıntı
yav neler dönüyo böyle ya 1 ay 2000 km plakasız sürmeler, 6 ay 7000 km plakasız sürmeler falan
Adları motorcu işte ondan sora halimiz ortada.
-
22 Ağustos 2013, 00:01
Green Arrow adlı üyeden alıntı
Adları motorcu işte ondan sora halimiz ortada.
APAÇİ Stayla..........
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)