Geçen sene motoru alınca tam 5 kere gitmiştim 5 nüsha sigorrta taşıdım 1 yıl. motoru sıfır aldım sigorta yaptırdım şasi yanlış , tekrar şasi yanlış , sonra şasi doğru plaka yok , sonra plaka çıktı plaka üzerine bu seferde TC yanlış , en sonrada Tc düzeltti.... Ama bunu polis durdurunca farkettim Tc yi. Sağolsun çek vs demedi. git sigortacına düzelttir dedi.
Polisten polise fark var.
arada çıkıyor. sağdan sağdan giderken biranda önümüze çıkıp "kontaktan elini çek , durdur in..."
sanki saldırdık biryere. sonra ehliyet ruhsat - kask vs tam salıyorlar ama arada cinsler çıkıyor.
öküz polisler çıktı ama iyileride "Keşke herkes sizin gibi olsa" diyip veya daha ilk durdurmada "ehliyetin ruhsatın olsunda beni uğraştırma" giderken de "Hadi hayırlı yolculuklar" diyen polislerimizde yok değil...
Mercedesli Bmw'li godomanları çevirmeye güçleri yetmez, anca motosiklet kullanıcılarına artislik yaparlar.
o eskidendi şimdi hiç tınlamıyorlar. gözümün önünde mercedesli sürücüye daldı trafikçi. adam senin yaka numaran kaç diye hamle yaptı polis direk kafa attı sonra bir anons heryerden deli gibi polis geliyor. polis adam için bana vurdu dedi. bende kendimi korudum dedi. çünkü yaka numaran kaç derken elinle gömleğine doğru bir hareket yaptı adam. sonuç : sürücü özür diledi. başkomiser dahil geldi.adma özür dilettiler. ben olsam dilemem diyenbir sürü insan çıkar şimdi tabikide.ama mercedes li adamda tam deyuzun tekiydi.cep telefonuyla telefonla konuşuyordu trafiği tımkamıştı polis devam et dedi. polise ne lan gibisinde hareket yaptı.poliste sağa çektirdi olay başladı. vsss....polisle uğraşamassınız .polislere açılan davaların çoğu kaybediliyor zaten. bu da açıklandı televizyonda.
Geçmiş olsun. Sana sadece sigortanı yanında taşı ve plakayı düzelttir diyip iyi yolculuklar diyebilirdi ama o bildiğin kıllık yapmış. Ben olsam baktım uğraşıyo hatalıyım biliyorum yaz cezamı derdim. O tip adamlarla uğraşılmaz. Ben ceza öderim yine uğraşmam çünkü sinirlerim bozulur.
Bazı polisler daha anlayışlı çıkıyor. Keşke herkes biraz daha hoşgörülü olsa. Sana gelip efendi gibi bak kardeşim tamam sigortanı yaptırmışsın ama yanında değil ve plaka sorunun var ceza kesmem gerekiyor dese belki de sen de hiç uzatmayacaksın. Ben olsam haklısınız gereğini yapın lütfen diyip teşekkür edip çıkarım. Konuşma tarzı çok şeyi değiştiriyor.
Bu arada bu sigorta problemi için aracı bağlama gibi bir kanun maddesi yok di mi?
Motosikletimin üstü açık..
https://www.youtube.com/channel/UCp4K0dvqaCd6YAr_beEsudA/featured?view_as=subscriber
çevirmelerden kaç kez geçtiğimi bilmiyorum ama hep dışlıyorlar bi durdurun ehliyet ruhsat sorsalar sürekli taşırım
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)