Geçenlerde naked tipi motorun önünü düşürdük, gidonun ordan amörtisörler yaklaşık 5-6 cm çıktı ve kasa yere indi. Çok basit bi düzenekti ama bu sistem benim motorumda yok. Köylü tipi 100 cc motora sahibim ve düşürmek istiyorum. Nasıl yapabilirim ?
Geçenlerde naked tipi motorun önünü düşürdük, gidonun ordan amörtisörler yaklaşık 5-6 cm çıktı ve kasa yere indi. Çok basit bi düzenekti ama bu sistem benim motorumda yok. Köylü tipi 100 cc motora sahibim ve düşürmek istiyorum. Nasıl yapabilirim ?
Senin motorda arka amortisörleri spor daha kısa bi amortisörle değiştirceksin ön tarafıda motosiklet ustana göster bi yapımı varsa yapar yoksa ön amortisörleride başkalarıyla değiştirceksin üzerinde oynanıp yapılırsa pek sağlıklı olcağını düşünmüyorum ki zaten bu üstündekinide kesmeden yapamazsın ya kesiceksin demiri kısaltcaksın her çukurda tehlike atlatıp ön takımı dağıtcaksın yada paraya kıyıp daha kısalarıyla değiştirceksin
Mühendislerin kafası çalışmıyormuş zaten uzun yapmışlar, sen daha çok bilgilisin ya düşürerek performansı arttıracaksın
Cglerin bir çoğunda amortisörleri anlattığınız şekilde yukarı çekip motoru alçaltamıyorsunuz. Genelde amortisörün içindeki yayları kesip yapıyorlar bu işlemi. Ama bu motorun ağırlık merkezini değiştiriyor ve amortisörün sönümlenme payını azaltıyor. Virajlarda dezavantajını görebilirsiniz. (Kıç atma, çevirdim de dönmedi vs) Tavsiye etmem.
ben de düşünüyordum ama sonradan vazgeçtim önü biraz havada gibi duruyordu olmazsa arkadaşlarda var onları kullanıp sıkıntı yaratırsa yapmam sıkıntı yapmazsa yaparım arkadaş 3.25 düşürmüş iyiydi servise yaptırmış başka bir arkadaş da sanayide kestirmiş hız için değil benimki görüntü tuhaf oluyor
Burada cupları yere basıyorlar sizin istediğiniz olay gibi biriyle konuşmuştum ön amortisörleri kestik yayı tamamen çıkartıp attık arkayada fındık amortisör taktık demişti ama baya basıktı yani tümsekte zar zor geçiyordu
düşürmekteki mantık ne , sadece görüntü için mi
buralarda çok görüyorum da merak ettim
bana göre görüntü için ama konforu engellerse yapmam
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)