İyi günler, akşamlar. 1 ay sonra Ankara'ya yerleşiyorum arkadaşlar. Merak ettiğim şey Ankara'da motorumu kullanabilir miyim? Ne tarz önlemler almam gerekir? Motorum Mondial 125 ZNU. Şimdiden teşekkürler.
İyi günler, akşamlar. 1 ay sonra Ankara'ya yerleşiyorum arkadaşlar. Merak ettiğim şey Ankara'da motorumu kullanabilir miyim? Ne tarz önlemler almam gerekir? Motorum Mondial 125 ZNU. Şimdiden teşekkürler.
Ankarada oturuyorum, konuştuğum bütün paketçiler(sipariş götürenler) yaz-kış çalıştıklarını söylüyolar ve bir sorun olmadığını belirtiyolar.
Bende antalya da paket işini yapıyorum.burdada soğuk oluyor ve yağmur çok fazla yağıyor.geçen kış yağmurluk verdiler alın ıslanmayın diye.her tarafımız ıslanmıştı ıslanmadık yerimiz kalmadı.yollar da kaygan.dolu yağıyor o havada siparişe gidiyoruz.önümüzü düzgün göremiyoruz kuvvettli sağanak yağışlarda...soğuk oluyor millet evinden çıkmıyor biz sipariş götüyoruz.elimiz soğuktan acıyor motorun frenine debriyajına basamıyacak hale geliyoruz.bunları biz antalya da yaşıyoruz sen birde ankara diyorsun.
ama birader sanada şunu söyliyeyim.
Yağmurda motor sürmediysen motorcuyum demiyeceksin
Motosiklet Hata Affetmeyen Bir Tutkudur.
Mecnun Bir Bilseydi Motosiklet Sevgisini,Hiç Severmiydi Leyla Zillisini..
Kar buz olmadıktan sonra ekstra dikkatle rahatça kullanırsın.
Peki mont eldiven pantalon ekipman olarak yeterli olur mu?
Bunlara ek olarak en iyisinden bir çift lastik almalısın.
Soğuklar da Eldivende pek işe yaramıyor..
Motosiklet Hata Affetmeyen Bir Tutkudur.
Mecnun Bir Bilseydi Motosiklet Sevgisini,Hiç Severmiydi Leyla Zillisini..
Ortalama ne kadar tutar lastik fiyatı? Şu an kullandıklarım tutmaz mı yolu?
Eldiven olması hiç yoktan iyidir gene de. :D
Motorun ne olursa olsun yağmurdaki performansın lastiğe bakar. En fazla 200 tldir takımı Michelin Metzeler falan. Tam ölçülerini google a yaz bi bak.
el korumalığı (elcik için) , eldiven , su geçirmez korumalı ceket ve pantolon, kask fullface , iyi bir ayakkabı , mümkünse ön cam...
Konya'da kar , kış vs demeden giderim. sağdan 50-60 geçmeyin yağmurda ve farınız lambanız açık, dikkatli gidiniz.
Nerden geldiğinizi bilmiyorum ama Ankara'da hava şartlarından çok sürücülere dikkat etmelisiniz
I am the Lizard King, i can do anything
Motosikletimle 1 kış geçirdim. Ben kısa mesafeler için kullanıyorum motoru (özellikle kışın). Yağmurluk takımı, su geçirmez uygun bir bot, eldiven ve kaskla rahatça kullanırsın.
Yalnız, söylenildiği gibi sağanak yağışta görüş mesafen çok düşüyor, mutlaka normalde olduğundan daha yavaş ilerlemelisin.
Hele ki, azcık hızlı giderken bir viraja girdiğinde ''ulan yerler de ıslak acaba sağ salim çıkabilecek miyim'' psikolojisine girdin mi eyvahlar olsun. Kendini, kaldırıma çıkmamak için yavaşlamayaçalışırken veya yan şeritteki arabanın altına giriyorken bulabilirsin. O yüzden yavaş sür.
Yağmurda sürmenin ekstra bir zevki var. Yalnız o yağmurluk takımını giy-çıkart müthiş külfet. Bir süre sonra üşenip, boşver bugün de otobüsle gideyim dersin.
Onun haricinde (su geçirmez ekipmanların tam olduğunu varsayarsak) pantolonun içine mümkünse vücudunu saran yünlü (veya özel bir malzemeden, termal) bir içlik, korumalı montunun altına giyeceğin mutlaka yün bir kazak lazım. Bir de unutmadan, üzerine giydiğin ekipmanların rüzgar geçirmez olması gerekiyor. Yağmurluk OK rüzgar geçirmez ama yağmursuz kış günlerinde onu giymediğinde de misal korumalı montunun da rüzgar geçirmez olması gerekiyor.
Böbrekleri korumak için bellik kullanabilirsin.
Bütün bunları yaparsan en soğuk günlerde bile 3-5km'lik mesafelerde motor sürerken terlersin.
Yüzünü ve eklem yerlerinizi koruyun. tam ekipman yola çıkın yani.
bende karda buzda fırtınada yollardayım.
buzda motor kullanmak bu cehennem sıcaklarında motor kullanmaktan daha kolay bence. su gibi terlemiyosun.
el kılıfı , diz örtüsü ve ön cam güzel bir kask ile kışında çok rahat motor kullanılır..
salcano wolf: 0 km (05.01.2013)...->....45.000km (13.01.2016) !...
bajaj boxer: 0 km (13.01.2016)...->.... ?
kışlık pantolon,kışlık mont,kışlık eldiven,kışlık bot,full face kask,kaskın altına nöropron maske,eğer uydurabilirseniz motorunuza diz örtüsü bir de el kılıfı ama ne kadar korunursanız korunun bir süre sonra üşümeye başlıyorsunuz,ben bu şekilde -15/-20 derecede deneme amaçlı kullandım 5 dakika sonra üşüdüğümü hissettim
ne giyersen giy. ne yaparsan yap her halukarda üşürsün.
hatta bana ilginç gelen bir olayı uzun uzaya tartışmıştık.
http://www.motosiklet.net/forum/moto...uruyorlar.html
kadeh! karşındakine kaldırılır, aklındakine içilir...
çok soğuklara karşı vucut direncin iyi olmalı sıkı giyinmelisin
kar yağar iyi yağar yağacağını önceden takip edip bie ego kartı alıp otobüs ile gidip gelmen gerekebilir. yada onlarda yolda kalabilir yaya gitmen gerekebilir belediyemiz ilk karda aciz kalıyor şehir içlerinde onun haricinde dolmuşcu özel halk otobüsçü taksici bunlara da ekstra dikkat
Bu kış hiç kar yerde kalmadı desek yeridir. Bir önceki kış ise berbattı ama günlerce kar kış kıyamet. Biraz da şansa kalmış
Kış lastiklerin olsun iyisinden. Soğuk havalarda iyice sarıp sarmalan tamamdır 12 ay motor sürebilirsin ;)
Teşekkürler. Peki mont, pantalon ikilisine mi daha iyi olur yoksa yağmurluk mu? Görünüş olarak biraz ucube gibi geliyor yağmurluk ama eğer daha iyiyse direk onu kullanmak en iyisi olur tabii ki.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)