Arkadaşlar bugun ADANA da Adnan Menderes Bulvarında bana göre ilginç bir motorlu gördüm. Ekte resmini çektim ancak telefonumla çektiğim için pek net görünmeyebilir ama kaskları yanlarda görebilirsiniz.Kaskın motorda niçin taşındığını böylece anlamış oldum.Meğer sadece aksesuar imiş. Resimde de görüldüğü gibi sürücü arkadaşımıza bravo 1 tane değil 2 tane kask bulunduruyor ama maalesef her ikisi de motor için bir aksesuar olmuş.Motor ile aynı renkte ortada çanta iki tarafta da birer tane kask asılı. Eminim çantanın içersinde de bir tane vardır. Ama neye yarar.
Motor kullanan arkadaşlar lütfen kaskınızı olması gereken yerde bulundurun yani başınızda olsun. Günde onlarca kaza oluyor ve biz bunların sadece birkaçına şahit oluyoruz.Ölen arkadaşların ölüm nedeni % 90 kafalarını kaldırımlara ya da başka yere vurmalarından kaynaklanıyor. Daha dün gözümün önünde bir kazaya şahit oldum maalesef kasksız bir motorcu arkadaşımıza araba çarptı yaralı olarak hastahaneye kaldırıldı.
Hayatımız bu kadar ucuz olamaz. Kendimizi düşünmüyorsak evde bekleyen eşimizi çocuklarımızı düşünelim ve başta kask olmak üzere kendimiz için gerekli olan emniyet tedbirlerini alalım.Sonradan dönüşü yok,ah vah demeyelim keşkelere yer vermeyelim.
Kaskımızı takmadan yola çıkmayalım kısa mesafede de olsa bunu yapalım.Üstelik trafiğin çok yoğun olduğu yerler riski yüksek yerlerdir.
Herkese kazasız belasız sürüşler.