Arkadaşlar. Bu konu çok açılmıştır elbet ama ben yine hatırlatmak istedim..
Bi yana bırakalım montu dizliği pantolonu eldiveni, ben çoğu kişiyi kasksız görüyorum..içim acıyor. diyorum motorculuk bu değil, bir düşse Allah korusun, kendi canı umrunda değil bari arkasındakileri düşünsün.. Tamam, her kazada korumaz ama çoğu kazada kask korur. Hiçdeğilse kafayı tam anlamıyla korur. dizin bacağı kolların çizilir incilir kırılır bir şekilde geçer ama Kafatasını kask olarak kullanmak çok yanlış.
9-10 yaşlarımda Ankara'da oturduğumuz evin bir alt sokağında bayır aşağı bisiklet ile iniyorum, tam frene basacam aa tutmuyor.tel kopmuş. e ön fren zaten bozuk. umrunda olan kim ön fren bozukmuş falan arka sağlam mı sağlam. çocuk aklı işte. arabaya vurmamak için bahçenin birine daldım o hızla.bahçede dönemedim duramadım duvara vurdum bisikleti. ön teker göbekten ayrıldı. benim sağ anlımın üstü duvara sürtmekten derisi çıktı resmen. eski binaları bilirsiniz tırtıklı bir şekli vardır. öyle duvara sürttüm.kol bacak çizildi falan ama geçti gitti. kan akıyor.çok acı çekmiştim. yabancı bina ya aldım hemen bisikleti, bir elimde teker bi elimde bisikletin kalan kısmı
eve doğru yol aldım. şimdi haala o izi taşıyorum. kavgada yumruk yemiş gibi iz var.
Demem o ki, 30 km hız ( o kadar bile yoktur ) ile çarptığım ve hayat boyu taşıyacak yara aldığım duvara motor ile kasksız 100 km hız ile çarpabilinir. Aman arkadaşlar dikkat edelim.her kasksızı uyalarım.. şahsen ben öyle yapıyorum, kim kasksızsa uyarıyorum, uzun yolda selam bile vermiyorum. Çünkü onlar bizden değil..
saygılarımla.