Tennere. Tabiiki. Nasil. Bir soru. Böyle.
Bmw. yi Kapının. Önüne. Bile koyma.
Tennere. Tabiiki. Nasil. Bir soru. Böyle.
Bmw. yi Kapının. Önüne. Bile koyma.
ikisi arasında tenere, üçü arasında crossrunner. vfr800x. bu motoru da bi bayi de denemenizi tavsiye ederim. anlamadım kullanan aşık oluyor
teşekkür ederim arkadaşım görüşünü bildiriğin için ama vfr 800 de parça kalitesini (bizzat kendim test ettim) hiç iyi değil ayrıca 800lük bi makine olmasına karşın 250 kg de bi ağırlığı var : kullandığım makine 2500 kmdeydi egzantrik sesi geliyodu (hondalarda genel sorun sanırım ama günümün çoğunu motor üstünde geçireceğim için katlanamazdım) ve neyseki (telefonlada görüştüm) çarşamba günü istanbulda olacağım ve perşembe günü mat gri bi süper tenere siparişimi vereceğim . yorum atarak değerli görüşlerini bildiren tüm arkadaşlarıma tekrar saygılarımı sunuyorm inşallah resimlerimide eklerim ve görüşlerimi sizlerle paylaşırım ...
bence siz mtr hakkında bilgi ve beceriye sahipsizniz.ve kararınızı vermişsiniz.burada ki arkadaşlar nekadar yorum yapsalarda fikriniz değişmiycek sanırım.2500 km deki . vfr800x in eksantirik zincir sesini duyuyorsanız size motosiklet hakkında öneri ve görüş bildirmek yerine saygı duymak gerekir diye düşünüyorum.
Bilirkişi bir abimiz, +500 yıldır motosiklet üzerinde
Supertencereyi çok beğeniyor ve alıyor, bir süre kullandıktan sonra hayatının ilk düşüşünü yaşıyor mecburen satıp ara veriyor...
Sebebine gelince bana aktardığı : okadar dik bir gidon pozisyonu var ki alet yerinde dönüyor gibi bir olumsuz yorumu var. Bir süre sonra tekrar eline geçiyor dolaylı yollardan, hayatının 2. düşüşünü yaşıyor ve tencereye tövbeli
Elinden BMW olarak birkaç modelde geçti, (F800 geçmedi!) fakat BMW bakış açısı, motor bloğu haricinde malzeme olarak gayet üst düzey olduğundan içim gidiyor, alıp alıp selesinin dikişine bakıyorum ama gitmiyor.......... aletleri, hazzı çok zayıf... düşüncesinde.
Ben direk aktarıyorum çünkü şahsi hiçbir fikrim yok bu motosikletler hakkında
not: şuan VFR 1200 kullanıcısı ve super tencere haricinde hiç kazası yok, belki bir faydası olur diye aktarmak istedim
Şuanki kullandığım motorum Honda ve şaftlı. Daha önce şaftlı motor kullanmamıştım bu çok güzel bir tecrübe oldu.
Herşeyden önce güven veriyor. Bakım gerektirmiyor. Etrafını kirletmiyor toz toprak toplamıyor. ( Bu modele özgü bir ses var diferansiyel sesine benzer. Rahatsız edici değil bazan hoşuma bile gidiyor )
Alacağın motorunda şaftlı olmasını öneririm. Şaft aktarması demek maliyete büyük etki demek. Şaftlı motorların biraz daha pahalı olacağını unutmamak lazım.
Bmw 650-700-800 serisi ile 1200 süper tenereyi kıyasladığında 1200 tenere daha makul oluyor. f650gs 30.000 tl aslında özellikleri bakımından tercih edilebilir. Ama diğer 700 ve 800 ile kıyasladığında yamaha daha avantajlı.
Bunların dışındaki marka ve modelleri değerlendirdiğini düşünerek öneride bulunmuyorum.
O arkadaş (tabi tecrübelidir kesinlikle bişey diyemem ama ) bu kadar dengeli bir motordan düşmeyi nasıl başarmış anlayamadım gerçekten ben kullandım tenereyi konyada şu an eskişehirdeyim inşallah çarşamba günüde istanbuldayım ama 18 yıllık motosiklet hayatımda (18 yılın çoğuda farklı motorlarla geçti ) bu kadar dengeli bi motor görmedim gerçekten belki arkadaşın kullandığı motor problemlidir veya ağırlık dağılımını iyi yapamaıştır diye düşünüyorum gerçekten çok dengeli motor . Karar vermemdeki en büyük etmenlerden biride çelik şasi ve ağırlık dağılımının çok iyi olmasıydı .
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:52 ----------
''izmir3535'' Neden öyle dediniz anlamadım fark ettiyseniz herkesin görüşü benim için çok önemli ve bi yamaha fanatiğide değilim ama sizin öneriniz varsa 40bin tl civarı büyük hacimli seyahat endurosu sizin görüşünüzüde dinlerim ( ömrümün geri kalanında sürekli uzaklara gitmek uygun olursa yurtdığşı dahil kullanmak istediğim için ve gideceğim her yerdede asfalt bulmanın imkansız olduğu için seyahat endurosu istiyorum) herkesin önerilerinide cevapladım gördüğünüz gibi sizin önerinizide dinlerim muhakkak ama inanın vfr 800 de egzantrik sesi geliyodu belki makinayı çok zorladıklarından olabilir ama ne olursa olsun 2500 kmde bi motorun yapmaması lazım .
Sağdan git iktidar olursun
Arkadaşlar 1 gün gecikme ile cuma namazından sonra İstanbul Yamaha Kızıltoprak Kadıköy'den mat gri Super Tenere siparişimi vermiş bulunmaktayım inşallah resimlerimide atarım 15 Eylül'de elime geçecekmiş bu arada makina +karter koruma + plaka ruhsat işlemleri 40,250 tlye mal oldu . Yan çanta ve diğer aksesuarları TouraTech'den almayı düşünüyorum sizin görüşleriniz neler ?
Hayırlı olsun. Benimde hedefim seneye nasip olursa XT660Z Ténéré
İnşallah sizde hayalinizdeki hatta daha iyi motorlara kavuşursunuz arkadaşlar motor sevgisi çok değişik bi şey gerçekten . Rodajımı tamamladıktan sonra Türkiye turuna çıkmayı (tüm şehirlere uğramayı ama daha çok doğa temalı) bir seyahat planlıyorum inşallah gerçekleştiririmde .
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:52 ----------
İnşallah hayaline kavuşursun ama bence ktm 390 duke'yide gözden kaçırma bi bak derim
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:54 ----------
Arkadaşlar bide sorum olacak bu 2013 aprilia capanord 1200'ün ağırlığı ve aktarım sistemini bilen varmı ?
Arkadaşlar inşallah durumum el verirse honda cbf 150 (şehir içi motor olarak) ya da Arora Yebere (kısa süreli kullan at olarak) almayı düşünüyorum siz ne tavsiye edersiniz ?
tabiki tenere BMW bana göre beş para etmeyen gereksiz bi makinadır.
Motorunuz hayırlı olsun, iki makinayı da test sürüşünde azcık kullanmıştım, ben de Tenere den yana karar verirdim sanırım..
Hort beyler, dikkat.
O zamana hayırlı olsun diyelim kullanıcı deneyimlerini paylaşırs diğer almak isteyenlere de yardımcı olur başlık.
Hazır konuyu bulmuşken sorayım, "z" ve "ze" modeli arasındaki fark nedir?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)