UNUTMAYIN MOTOSİKLET TEHLİKELİ DEĞİLDİR ONU TEHLİKELİ KILAN ÜZERİNDEKİ SÜRÜCÜDÜR HATTA MOTOSİKLET O KADAR MASUMDUR Kİ SİZ OLMADAN AYAKTA BİLE DURAMAZ.
Motorunda ayna olsa belki arabayı görüp ona göre manevra yapabilirdin
Uzun uzun nasihat etmeye gerek yok. Okumuyor çünkü. Açtığı onca konuda okusaydı kolu kırık olmazdı. Forumda herkes herkese saygı duymalıdır, ancak bu arkadaş apaçi sınıfına giriyor, herkes biliyor. Cup motor da söylendiği gibi motosikletin tofaşı. Zaten aklı başında olan ortalama bir insan bütçesi azsa azıcık hızlı gider diye cup alacağına scooter alır, parasının karşılığını en azından konfor olarak alır. Hadi diyelim serilik istiyordu cup aldı. Aynasını sökmez(hatta kör nokta aynası vs takar), motorunu tanır ve hep sakin sakin sağ şeritten gider, aragaz atmaz, teker denemez. Öyle yaldır yaldır bağırtırsan ve düşersen, biri de oh olsun vs derse sen bunu haketmişsindir
Apaçi sanarlar diye cup almıyorum.
2. viteste 80 km yaptığın günleri unutmadık ataköy gençlik.Bu kafayla gidersen daha çok kaza yaparsın.
Neyse bakalım yinede geçmiş olsun belki aklın başına biraz olsun gelmiştir.
Yamaha Mt09 dıştan modifiyeli içten şimdilik stock :p --------Derbi Gpr 125 Nude,Gianelli Perfomance Exhaust,Athena Air Filter-------- 0(rh)+ (Italian)
Benim kazayla hiç bir ilgim yok. evet aynam yoktu. çünkü motoru aldıgım gün söktüm ve nereye koydugumu hatırlamıyorum ayriyeten taşındık o sırada büyük bi ihtimal kayboldu. ve şunuda sölemeliyim ki yolumda gayet normal bi hızla aragaz atmadan sizin deyiminizle apaçilik yapmadan güzelce motorumu kullanıyordum arkamdan bi connect geliyodu kafamı çevirip baktım fark ettim. baya bi süre arkamda takip etti polis sandım sonra anayola çıktım kırmızı ışıkda durur ben kaçarım izimi kaybettiririm diye sonra bi fren sesi duydum korna sesiyle beraber. en sağ şeritte ilerledigim halde korna çalıyordu en son kafamı çevirdim yanımdan son gaz solladı neredeyse 0 a 0 ve dengemi kaybederek düştüm. panikledim. peki herkes bana cephe alıyor. ben 15 gün önce polise yakalandım 1563 tl ceza yedim plaka aldım sigorta ettirdim ruhsat aldım vs. vs. el den borç alıp ödedim hepsini şimdi kolum kırıldı ve ben çalışamıyorum ?? adalet mi ??? nasıl çalışıp ödeyecegim ? ben o şerefli arkadaş yüzünden neden borcumu ödeyemiyecegim. ha şunuda unutmadan söyleyeyim. mont dizlik vs vs bir sürü şey saymışlar ? 18 senedir dogma büyüme afyonluyum daha o dediklerinizi satan bi dükkan ne duydummm ne gördüm ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:48 ----------
o yanlışlıkla oldu motorun 2. resmini yükleyecegim yere kendi resmimi yüklemişim nasıl silinecegini bilmiyorum
Al ışte aynan olsa yapmayacakmışsın kazayı aynan olsa çok yakın geldığını gorurdun kaçardın panık olmazdın.
Bu yakınmalar seni kurtarmaz. İşini zamanında yapaydın gereksiz cezalar ödemezdin , parasız kalmazdın , burada ağlaman gerekmezdi , paraya bu kadar ihtiyacı olmaz ve çalışmaman bu kadar sıkıntı olmadı. Hatta akıllı davransaydın zamanında kolun bie kırılmayabilirdi.
Yani sen başına gelenler için uğraşmışsın. Olmuş.
Ayrıca bana mı sordun plakasız aynasız sıgortasız gezerken laf soylerler artıstlık yaparsınız burda yazılan çızılen şeylerın 10da 1ını okuyup ders çıkarsan bunların hıçbırı başına gelmezdı. Umrım kolun kırılınca bıraz akıllanırsın kusura bakma bu kışısel bı ofke değıl senın ve senın gıbılerın serserılıklerı yuzunden bu camıanın halkın gozundekı değerının duşmesı benım sıkıntım.
Kendi düşen ağlamaz derler..Forumda açılan 10 konudan 4bucuğu u ekipman konusu.Hiçmi rast gelmedin.30-40 liraya dizlikler,dirseklikler var.Allahına şükretki kafanı vurmamışsın düşüp.
Kimse seni dikkate almıyor bu forumda çünkü çok fazla ergen gibi konuşuyorsun ve apaçi gibi motor sürüyorsun. Aynan yok plakan yok ruhsat yok ehliyet yok egzoz açık sonra e borcumu nasıl ödüyeceğim bak arkadaş açık ve net belki biraz ağır belki biraz kırıcı admin bu yüzden ceza bile verse bana bunlar gerçekler motor sürmeyi haketmiyorsun senin gibiler yüzünden motora lanet ediyorum cup'a binmeye utanıyorum sizin yüzünüzden cuplar pejodan farksız oldu sizin gibi yaratıklar yüzünden akşamları egzoz sesinden uyuyamaz oldum sen dahil senin gibi apaçilere lanet okuyorum. O aragaz attığınız açık egzozlarınız umarım bitarafınıza girer. Açık ve net konuşuyorum motosiklet seni değil sen onu taşırsın ve siz motosikleti taşıyamıyorsunuz motosiklet gibi tertemiz bi aleti kirletmeye hakkınız yok. Forumdan senin adını herkes biliyor yorumlarını herkes biliyor nasıl biri olduğunu herkes biliyor. Ve ben değil bi çok kişi bu forumda olmanı bile istemiyor bunu bil. Sen kaskı takınca başın dönüyor demi ? aynalar motorunun tipinimi bozuyor ? egzozu nie açıosunuz bide o egzoz bitarafınızamı batıyor ? şimdi bu yoruma ne dersen de inşallah küfür edersinde banlanırsın. Sen ve senin gibi motorcu olunmaz. Motorculuk kavramı bambaşkadır. Gönül işidir. Aşık olmalısındır. Bunun 1000 ccliğide aynıdır 100 ccliğide aynıdır. Yeterki motorunu sev kurallara uy veya uymaya çalış en azından. Ayna sökmek ne demek ya neyse umarım artık foruma girmezsin.!
her insan hata yapamaz mı abi ? bende bi çok hata yaptım ama en sonunda akıllandım bunu sizlere dile getirmiştim zaten. ama bela beni buluyor. sizlerde genç iken hiç mi son sürat hız yapmadınız yani ne bileyim hiçmi motorunuzun bagırmasını istemediniz. benim geçtigim yollardan siz hiç mi geçmediniz önemli olan hata yapmak degil hatanı anlayıp birdaha hata yapmamak degilmidir ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:03 ----------
bunun içinde bi video çekecegim. kolum iyileşsin. artık böyle biri olmadıgımı bütün mt bilecek. her insan hata yapabilir. artık bende bilinçli bir motor kullanıcısıyım.
İnanmicaksın ama yapmadım. Benim gençliğimde internet bile yoktu. Sen buradan 100 kişi uyarıyor sen hala kendi havandasın.
Madem anlatılanları başına iş gelmeden anlamıyacaksın , ozaman başına geleceklere hazırlıklı olucaksın , hiç mızmızlanmicaksın.
Ergen olmakla aptal olmak arasındaki farkı ayırt etmek lazım.
Ayrıca o motorlarla artislik yaptığınız yayalar varya o yayalar araba kullanabiliyorlar. Aklında olsun. O yollarda aklını aldığınız yayalar varya , birgün araba ile sizin canınızı alabilir. Hiç durmazlar bile. Bir insanın canı bukadar beş para etmez olmamalı.
Aynalar konusunda bile boş konuşuyorsun. Dünyada tek ayna onlar değil. Yenisini alabilirdin.
( sana hitap ediyormuşum gibi yazdım , gerekiyorsa üstünede alınabilirsin ama yazdıklarım o saçma sapan motosiklet kullanıcılarınadır )
Tr ye giren ilk cub motoru alıp kullanmış adamım , Bir bodruma gittim cub dan da kullanıcılarından da nefret ettim. Ölseler su vermem . O derece tiksindirdiler kendilerinden.
Şimdi vay efendim cublara düşmanlar.
O öyle değil.
Başlık şu olmalı .
Bu cub kullanıcıları neden insanları kendilerine düşmen ederler. Neden arkalarından ana avrat bacı küfür ettirirler.
Bu nasıl bir zevkdir.
Bak benim başlığım ve sorumda bu hadi çıksın bir delikanlı cevaplasın bizde onları anlamaya çalışalım biraz. Belkide haksızlık ediyoruzdur.
Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.
olum motorları bağırtınca şekıl olmuyosunuz lan kızlar falan sıze hasta olmuyo valla bak sovuyolar gerızekalı falan dıyolar. He sen şımdı dersın kı çekemıyo kıskanıyo bızı
Adaletmi diye soruyosun ya asıl adalet o işte . Biz enayiyiz plaka sigorta ne varsa daha motorun selesine oturmadan yatırdık ehliyeti alamadık diye haftalarca kapının önünde yattı motor, Aynaları sökmedik kaskımızı eldivenizi vs. giydik öyle sürdük egzozu delmedik vs.
Sonuç. Kaç kere çevirmeye girdik polis teşekkür edip gidebilirsin dedi neden herşey tam çünkü,
Bizide sıkıştıran oldu arkadan tampona kadar yaklaştı. Bayan sürücü aniden önümüze kırdı ,
Aynalarım olduğu için onuda geçtim sürekli sağıma soluma ,arkama , baktığım için arkadan yanaşan denyoyu görünce şerit değiştirdim varsa emniyet şeridine geçip onun öne geçmesini bekledim. eğer güzergahımda sağda veya solda caddeye çıkan ara sokaklar varsa o bölgelerde hızımı kestim ne olur neolmaz birisi fırlarsa durma mesafem olsun diye sonuç olarak hiç kaza yapmadım
Sen video falan çekme bize lazım değil o canını düşünüyosan yazılanlara kulak ver aynaları bulamadıysan yenisini al para değil çünkü taş çatlasa 20 lira vericeksin çiftine. Egzozu falanda düzelt yarın öbürgün onun içinde konu açıcaksın ceza yedim diye en önemlisi koruma ekipmanlarını al o ödediğin cezayla en kralını alırdın ;)
o yaşlardayken yaptığımız tek apaçilik bisikletin arka tekerine su şişesi sıkıştırıp vırııın vıırııın diye ses çıkartarak gezmekti :(
Bunun bizden çok sana faydası olur. Bak kolun kırıldı acısını senden başka hisseden yok. Ceza yedin sen çekiyorsun derdini. Yani bizim tuzumuz kuru. İster bilinçli ol ister bilinçsiz.artık bende bilinçli bir motor kullanıcısıyım.
Şimdi aptal aptal kullanıp gelip bana çarpıcak geberip gidicek , ben mahkemelerde sürünücem ölümlü trafik kazasına karışmaktan . Cezalar yiyicem. Anası babası kan parası derdine düşücekler . Beni taciz edip durucaklar. Benim suçum ne ? O adamın ne ölüsünün ne dirisinin gözümde bir kıymeti yok hiç kusura bakmasın. Kendisine kıymet vermeyene kıymet verecek kadar bonkör değilim.
Ha bu yazdıklarım max 50 km yazan sahil yolunda r1 ile 200 km hıza ulaşan içinde geçerli.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)