Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
4. sayfa BirinciBirinci ... 234

Taksici Terörü, İlk Motor, İlk Kaza, Acı ve Dibe Vuruş :(

REKLAM ALANI
    BBelt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Geçmiş olsun.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    varan22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2004 ybr 125
    Arkadaşım yerinde olsam Allah belasını versin der meseleyi kapatırım. Yaşadığın olay gerçekten can sıkıcı. Ama ehliyetin olsa idi sana yalancı şahitlik dahi yapardım o derece nefret ediyorum böyle mal sürücülerden..

Eğer kuvvetli bir tanıdığın savsı yoksa ne kadar uğraşsan da bir şey yapamazsın..Çevremdeki arkadaşlardan biliyorum

hissizadam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Puch Maxi - Hyosung GT 250 Naked
    karşı tarafın masrafları derken sanırım mahkeme masrafları oluyor
    zira çarpışma filan olmadı.

Alıntı Hyperian adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    B hatta d+e ehliyetiniz olsa dahi 10 soruluk bi motor sinavina girer 7ve daha fazla dogru yaparsaniz a2direksiyon sinavina girmeye hak kazanirsiniz.

Ehliyetsiz surucu olarak siz sadece ceza yersiniz, kaza normal sekilde degerlendirilir, eger polis raporuna gore hakli iseniz sadece ceza ile yirtarsiniz, eger haksiz durumda iseniz karsi tarafin masraflarini da odemek zorunda kalirsiniz cunku kasko ve sigortaniz hicbir ucreti karsilamaz
    Izdırabın sonu yok sanma, bu âlem de geçer, Ömr-i fâni gibidir, gün de geçer, dem de geçer.

Motosikleti
    YBR 125 ESD 2013
    Alıntı hissizadam adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    karşı tarafın masrafları derken sanırım mahkeme masrafları oluyor
    zira çarpışma filan olmadı.
    Yeri gelmişken genel bilgi olsun diye soyledim, trafik sigortasi sadece kurallara uygun fakat haksiz olmaniz halinde karsi tarafin masraflarini karsilar, sizin durumuzda sigortayi ilgilendiren bise yok, mahkeme masrafi konusunu bilmiyorum ama eğer dava açmak masrafli bir sey ise davayi siz acarsaniz, masraflari da siz karsilarsiniz heralde, bi yerden odenek alamazsiniz cunku

YÖRÜK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1200 GS
    geçmiş olsun.

fearless06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Dragstar 650 A
    geçmiş olsun. trafikte ticari araçlar dikkat etmek gerek çoğu yolu kendi malıymış gibi kullandığı için böyle kazalar yaşanıyor malesef.

yusufozugenc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-07 Race Blue
    Alıntı miedos26 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selamlar. İlk olarak geçmiş olsun diyorum konu sahibine.

hisvarlar hocam bence yanlış düşünüyorsunuz her 600 lükle başlayan insan öğrenemeyecek,kaza yapacak diye bir kaide yok.misal ben hd 883 le başlayacağım, arkadaşlarımın çoğu iron 883 tarzı yüksek cc li motorlar ile başladı. ve gayet iyi sürüyorlar. fakat ehliyet almadan scooter tarzı motorsiklet sürdüler ehliyet aldıkları gün altında hepsinin iron vardı. yaklaşık 1-2 ay site içersinde trafiğe kapalı mekanda sürdüler ve 2 ay sonra trafiğe çıktılar. chopper tarzı motorlara uyum sağlamak biraz kolay diye düşünüyorum. fakat super sportlarda ben korkarım, süremem. ss alacaksam maksimum 125 olurdu..
    biri tutar vmaxle başlar. 1700lükle de başlanır denir. Evet her şeyle başlanır, ama başlı başına bir risk olan motosikletin riskini arttırmış olursunuz, kendinizi iyi eğitemezsiniz. Motosiklet heyecandır, risk almaya gerek yok. 125 vs diye de öldürmeye gerek yok(trafiği az çok biliyor reflekslerinize güveniyorsanız) 250lik idealdir. Tabi kanınız deli akmıyorsa alın bir scooter efendi efendi gezin tozun

Salih_T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Salcano Wolf 125cc, Bajaj Pulsar NS 200
    Çok Geçmiş olsun..

KaPTaNHaSaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawa Z750
    İlk paragrafı okudum, gerisini okuma gereği duymadım. acemiyim demişsiniz. Bunun bilinciindesiniz, başlangıç için ayrıca motor almışsınız herşey buraya kadar güzel. Bir dizlik ve mont da alaydınız ya!
    Kaç cc ile başladığınızdan çok koruma ekipmanları daha önemliymiş , bunu anlamanız için bu tecrübe gerekliydi sanırım.
    Beni sevmeyeni ben hiç sevmem. hayat felsefem budur..

Vwgmk2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba XY100-E
    Geçmiş olsun

Motosikleti
    2014 FAZER8 ABS
    Öncelikle çok geçmiş olsun.

Akan trafik pratik yapmak için hiç uygun değildir. Bunun için eğitim pistleri, hatta eğitim kurumları var.

Motosiklet başlı başına tehlike. Eğitim + Güvenlik Ekipmanları olmadan trafiğe çıkmamak lazım.

hissizadam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Puch Maxi - Hyosung GT 250 Naked
    geçmiş olsun diyen herkese sonsuz teşekkürler.
    dediğim gibi teknik olarak taksici ne kadar kusurlu olsa da hatanın buyugu benim.
    zaten taksiyi bulma amacım maddi manevi bir talepte bulunmak değil. her kimse o taksici
    bunu bir daha yapmasın, ben ucuz atlattım ama belki bir başkasının canını daha fazla yakacaktı.

sözün özü taksi sahibini de şöförü de buldum, gerekenleri söyledim konu kapandı ve elbette ben de dersimi aldım
    taksiyi şöföre veren kişi kazaya onu sebep olduğunu bizzat bana söyledi, "ben inanıyorum kendisi idi" demesine rağmen
    halen taksicinin tırnak içinde söylüyorum "kıvırması".

ama mallık bendeki türkiye de yaşadığım aklıma bile gelmedi üstüne gitmeye çalıştım olayın.bu ülkede insana verilen değer ne ki?
    sen motorsikletten düşmüşsün kime ne?

herkese tekrar tekrar teşekkürler,

saygılar sevgiler.
    Izdırabın sonu yok sanma, bu âlem de geçer, Ömr-i fâni gibidir, gün de geçer, dem de geçer.

yokum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R 1150 R
    Geçmiş olsun. Tekrarı yaşanmaz umarım.

4. sayfa BirinciBirinci ... 234

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)