Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Taksici Terörü, İlk Motor, İlk Kaza, Acı ve Dibe Vuruş :(

REKLAM ALANI
    hissizadam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Puch Maxi - Hyosung GT 250 Naked
    öncelikle herkese teşekkürler;
    motoru yeni aldım, ehliyet için kursa kaydolum 14-15 eylül gibi de sınava gireceğim.

zaten ben de sınava hazırlık için çalışıyordum. teknik olarak her ne kadar taksici suçlu ise
    ehliyetsiz olmam da benim hatam. ancak ehliyetim olmuş olsa da yine aynı kaza olacaktı.
    zira cebimdeki ehliyet o durumda beni kazadan kurtaramazdı. bu yüzden dolayı bile utanıyorum
    gidip şikayetçi olmaya. ancak bir insan canına kastetmek bu kadar kolay olmamalı ve zaten asıl
    sorun da adamın durmayıp kaçmış olması. belki bu durumda yasal olarak hiç bir hak talep etme
    durumumda ortadan kalkıyor ama o olay o kadar kısa mesafede gerçekleşti ki, kaza yaptığımı bile
    anlayamadım. Allah'tan hızım düşüktü de o şekilde atlattık.
    ehliyetim olmadığı için şimdi karakola gidip şikayetçi olmaya bile utanıyorum. hasılı taksiyi bulup en azından
    iki kelime edeceğim o kadar.
    Izdırabın sonu yok sanma, bu âlem de geçer, Ömr-i fâni gibidir, gün de geçer, dem de geçer.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    dreamkiller - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Silverwing 600
    Geçmiş olsun... Böyle üzücü olayları hepimiz yaşadık.. malesef bizim tutkumuz dengeli, kendi kendine ayakta durabilen bir tutku değil ve panik devrilmemize neden olabiliyor.. Önemli olan bu tür insan müsvettelerinin yaşattığı sorunsalları kolay bir şekilde geride bırakıp bunlardan ders çıkartarak gazı dozajlamak.. Tekrar büyük geçmiş olsun..

mkıydal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    aramakta
    Geçmiş olsun, sağ salim ayağa kalkman dileğiyle

kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Öncelikle geçmiş olsun. Mutlaka günün birinde kaza yapacaktın, bu güne kısmetmiş. Hafif yaralanma ile atlatman sevindirici. Artık dizlik takmanın gereğini de anlamış oldun. Motoru tamire ver. Bir süre kullanma. Bu travma yaklaşık 1 ay kadar sürecek. Sonrasında eskisinden daha tecrübeli olarak süreceksin.

c3nk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda PS 150i
    hocam geçmiş olsun umarım taksiciyi bulabilirsiniz ama söylemek istediğimde birşey var, yolda 30 km hızla ilerlerken taksinin kaldırımda durduğunu söylemiştiniz, eğer bu araç hareket ettiyse demek ki çalışır vaziyette orada bekliyordu ve park lambaları da yanıyordu, her ihtimali düşünüp korna ile uyarmanız gerektiğini düşünüyorum yada hızınızı daha da azaltmayı. Neyse olan olmuş umarım bu saatten sonra herşey planladığınız gibi ilerler.

ea1925 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200 NS
    Alıntı egelim 43 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @HİSSİZADAM: Geçmiş olsun kardeş Allah acil şifalar versin

Tehlikeyi markayla sınırlandırmamak lazım bence yani şimdi Tofaş sürücüleri trafikte tehlikeli oluyor da Opel,Ford,Mercedes, Renault........... v.s sürücüleri tehlikesizmi oluyor önemli olan araçların markası değil sürücü koltuğunda oturanlardır bence
    Tabiki haklısın abi yalnız benim tofaştan kastım İzmirde tofaş kullananların baya büyük bi kısmı genç kesim ve tek dertleri yanlamak (beceremeselerde) kaç tane tofaş sürücüsünün işlek caddelerde sokak arasından yanlayarak çıkmaya çalışırken duvara, çöp konteynerlerine, araçlara çarptığını gördüm o yüzdenden tehlike oranları baya bi yüksek yani amacım tofaş kullananları araçlarından ötürü kötülemek asla değil yanlış anlaşılmasın

-Alperen- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hussar 125
    Geçmiş olsun.
    Fakat eğer gerçekten 30 kmh ile gidiyorsanız gazı bırakıp ön ffrene var gücünüzle asılmanız bence yeterli olacakmış.

oguzcelik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Geçmiş olsun.

http://www.motosiklet.net/forum/surus-teknikleri/77253-kaza-nasil-gelir-tum-motorcular-okusun-lutfen.html

Green Arrow - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Moto Guzzi v7 850 Special + Kymco People S 200
    Geçmiş olsun hocam ama sıkma canını seni öldürmeyen şey güçlendirir.

gisler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    buyuk geçmiş olsun sevgili @hissizadam

ucuz atlatmışsın.. umarım kısa zaman da sağlığına kavuşur o insanlıktan bi haber Ş..siz taksici yi de bulup içini dökersin..

sevgiler

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Yolun sağında bekleyen araçlarda sürücü olup olmadığına ve eğer varsa aynadan sizi görüp göemediğine bakmayı refleks haline getirmek lazım. Ayrıca korna kullanıp farı açık tutmak da alışkanlık haline gelmeli. Siz acemilik kurbanı olmuşsunuz.

Taksinin hayvanlığına gelince, taksi ve minibüsçüler benim gözümde namusu ile para kazanmayan insan sınıfındadırlar. Kendileri para kazanmak için trafikte her türlü adiliği, acımasızlığı yapacak insanlardır. O yüzden ben bunlar birileri tarafından gaspediklerinde en ufak bir acıma hissetmem ki yapı olarak son derece merhametliyimdir. Plakası varsa mahkemeye verip canını çıkarana kadar vazgeçmeyin, acımayın.

jook - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DL650XT
    kornanızı kullanın arkadaşlar,korna sadece ani durumlarda kulanılan bi buton değildir,ileride gördüğünüz sizin için en küçük tehlike için bile gerekirse kendinizi göstermek amacıyla uzun uzun asılın kornalarınıza,gerekirse durduk yere irkilsin sürücü... kornanızı kullanmaktan çekinmeyin

satoyama - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Gilera Runner / Aprilia Sr GT200
    ÇOK GEÇMİŞ OLSUN

bir şeyi merak ettim

gerçekten 30km/h hızla mı gidiyordunuz?

motorunuzun markası nedir?

10-15m mesafede 30km/h ile nasıl durayıp o kadar sürüklendiniz?

Forumdan Uzaklaştırıldı
    bende geçen sene ışıklarda kaza yaptım.Kırmızı ışık yanmıştı hızımda 20-25 km civarı yavaşlıyordum.Işığa 3-4 arabalık mesafe vardı.Bi tane polis karşıdan geçmek için yola atladı. Adama bakıp tekrar kafamı yola çevirince önemde honda CRV yazısını gördüm,panikle az sağ yapıp aniden ön fireni sıktım.Arabaya çarpmadım ancak ani firen yapınca motor durdu ve dengeyi haybettim. Sol tarafa aracın arka tamponun üzerine kıçımın üzerine oturdum,motorda benim üzerime düştü... gidon kasıklarıma battı,arabanın tampon demiri da kalçama battı..Crv lerde arkadaki yedek lastikte kaska çarptı ve kaskın içindeki köpükler parçalandı, değiştirmek zorunda kaldım LS2 ff351 model bir kask. 1 hafta ne oturabildim ne doğru düzgün yürüyebildim nede kafamı sağa sola çevirebildim.
    Hızım en fazla 10-15 di zaten yavaşlıyordum.Üzerimde bot,korumalı deri pantolon,korumalı eldiven,mont tam takımdı..
    Hız ne olursa olsun kazanın oluşuna göre ölümcül bile olabilir.Geçmiş olsun.

varan22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2004 ybr 125
    Geçmiş olsun.. Ehliyetinizin olmaması herşeyin rengini değiştiriyor . Ehliyet sınavına hazırlık için herkes böyle denemeler yapmıştır illaki. Ama işte şansızlık..
    Benim ehliyeti almamdaki en büyük sebeb böyle öküz sürücüler karşısında ezik kalmamak cezası kazası hep ikinci plandaydı.

hissizadam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Puch Maxi - Hyosung GT 250 Naked
    teşekkürler;

hyosung gt 250, hız konusna gelince elbette gözüm hız ibresinde
    devamlı hızı kontrol ediyor değildim, ama yanılma payını düşünelim
    belki 25 belki 35 ti. ortalama bir bisiklet ile de hafif hızlanarak erişebilecek
    bir hızda gidiyordum. yani cidden yavaştım, zira dediğim gibi bayrmanda yol
    boş diye çıkıp ilk sapaktanda evime dönecektim ki aradaki mesafede 500 m filan.

duramama konusuna gelince. acemi oldugumu söylemiştim, direksiyon sınavına
    gireceğim için eğitim amaçlı kullanıyordum ve o nedenle de mümkün mertebe en düşük
    hızda kullanarak motoru tanımaya çalışıyordum ancak kaza o kadar kısa bir sürede
    gerçekleştiki kaza geçirdiğimi düştükten bir süre sonra anladım. yani araba yola fıradığı
    anda aramızdaki mesafe neredeyse kapanmıştı, zaten acemilikte var, hatalı frenleme
    yaptığım zaten ortada, zira scooter dan kalan alışkanlık nedeni ile motordaki ayak frenine
    henüz adapte de olamadım ki motoru kullanıyor olmamda zaten buydu. ancak şunu söyleyebilirim
    o mesafeden (o anda tam solumda da bir araç vardı) durabilecek veya hızlanıp kaçabilecek
    bir sürücü elbette vardır ama şayet öyle birine rastlarsam elini öper çırağın olaym diye de yalvarırım.
    ama tabi daha da tecrübeli olsa idim belki biraz daha yavaşlayabilir daha hafif atlatabilirdim veya
    taksiye hafifçe çarpabilirdim filan. bir sürü olasılık geliyor insanın aklına ama kısaca acemiliğim ve
    taksinin aniden yola fırlaması ve bu sürenin çok kısa olması yüzünden böyle bir kaza atlattık.
    Allah hepimizi bundan kotusunden değil en ufak kazadan korusun.

Sonuç olarak evet kaza yaptım, kolum bacağım parçalandı. yeni hevesle aldığım motorun benzin deposunda
    bir göçük ve km. göstergesinin arkasındaki plastik kutu kırıldı, bir kaçta ufak tefek boya hasarı vs. ama nedir
    sonuçta en büyük hata bende, evet taksici tamamen kusurlu olsa da, ben istediğim kadar dikkatli kullanıyor
    olsam da ehliyetim olmaması benim için hem hata hem de utanç sebebi. evimin etrafında en fazla sokak aralarında
    kullanma imkanım var, boş bir alan vs. en yakın nerde var hatırlamıyorum bile, motoru aldım, kursa kaydolum
    direksiyon sınavını bekliyorum ve bi'şekilde de motor kullanmayı ogrenmem lazım. bunlar elbette mazeret değil
    ama söylediğim sebeplerden dolayı mecbur kaldım ve hatayı yaptım.

çok uzun olacak belki ama son gelişmeleri de aktarayım bu arada;
    sabah işe geldim ve yarın sabaha kadar da şirketteyim.
    dediğim gibi aklımda kalan plaka ile şöförü buldum, önce ticari taksi sahibi sonra oğlu sonra yeğeni filan 5-6 kişi ile görüştükten sonra
    şöförlede konuştum. önce dün kazanın oldugu yere dahi gitmediğini yakınıdan geçmediğini söyledi, sonra ya hatorlamıyorum belki de geçmişimdir
    dedi biraz sonra ha evet konuşurken hatırladım o civara bi müşteri getirmiştim e döndü (tesadüf bu ya tarif ettiği güzergah tam da kazanın olduğu
    yer) sonra seni mahmeye veririm filan diye tehdit edip atarlanmaya başladı ben de hiç uğraşmayacağım bu olay ile ugrasma kararı aldım
    ve sabah iş çıkışı adiyeye gidip konuyu anlatıp mobese görüntülerini isteyeceğim. ya adam yalan söylüyor ya ben yanlış hatırlıyorum diye
    düşünmektense cezam neyse de çekip o şöförü bulacağım. sonuçta aklımda olan plakaya göre adama ulaştım ama inkar edince de artık
    görüntüleri isteyip plakayı gözlerimle görmekten başka bi şey yapamam.

hasılı yarın ben savcılığa gidip olayı anlatacağım ve öncelikle tabi ki ehliyetim olmadığından başlayarak, sonra da görüntüleri talep edeceğim.
    bana verilecek ceza ne olur acaba? sonuçta bu taksici veya hadi ben yanıldım br başkası da olsa hiç bir şey alamayağım gibi kendi cezam da
    neyse ödeyip o plakayı göreceğim ve taksiciyi bulacağım. zira artık bu ikilem ile yaşayamam. neyse işte sözün özü bu işin hukuki boyutunu bilen
    ve yaşadığım olay sonucu sadece mobese görüntülerini görmek adına savcılığa başvurmam durumunda ne gibi bir ceza uygulanır bana.

o konuyu hiç bilmiyorum işte.

zamanınızı aldıysam affola.

saygılar

Alıntı satoyama adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ÇOK GEÇMİŞ OLSUN

bir şeyi merak ettim

gerçekten 30km/h hızla mı gidiyordunuz?

motorunuzun markası nedir?

10-15m mesafede 30km/h ile nasıl durayıp o kadar sürüklendiniz?
    [COLOR="Silver"]
    Izdırabın sonu yok sanma, bu âlem de geçer, Ömr-i fâni gibidir, gün de geçer, dem de geçer.

tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati 797
    geçmiş olsun
    ehliyetsiz araç kullanmanın cezası 1 ay hapis olup, para cezasına çevrilir (genelde 600 tl). 15 gün içinde ödenirse % 25 indirimle 450 tl ödersin
    başka herhangi bir yaptırımı yok. trafik ekibine denk gelindiğinde araç sahibine de ceza keserler o kadar

Motosikleti
    YBR 125 ESD 2013
    Adliyeye gitmeden once etraftaki esnaf ile konuşup yola bakan kamera varsa onlardan görüntü istersen daha iyi olur, bankalar vs resmi bi talep olmadan kamera görüntülerini vermezler ama esnaf candir, sen derdini anlatirsan mutlaka biri bilgisayarindan o gun o saatin görüntüsünü gösterir. Plakayı öğrendikten sonra adliyede de isin kolaylasir, kendin de halledebilirsin. Ben ankaradayim ama plakayi buraya yazarsan ıstanbuldaki arkadaslar o taksiyi gordugunde 2 cift laf edeceklerdir

Motosikleti
    <<yeni sahibine hayırlı olsun>>TVS Apache RTR 150
    büyük geçmiş olsun ustam...

tam olarak bilmiyorum ama araba ile böyle bir durum yaşadığında kusur karşı tarafta da olsa ehliyetsiz olman bütün suçu sana yüklüyor... bunu doğru kabul edip
    aynı durumun motosikletler için de geçerli olduğunu varsayarak sıkıntı yaşayabilirsiniz diye düşünüyorum... ehliyetsiz araç kullanmanın cezası yeni yasaya göre hem sürücüye hem de ruhsat sahibine ayrı ayrı 1300 küsür TL şu anda... B sınıfı ehliyetinizin olması bir avantaj sağlayabilir keza bakanlık dahi B sınıfı ehliyet sahiplerine sadece direksiyon sınavı ile A2 ehliyet veriyor... yani senin; trafik kurallarını, temel ilk yardım prensiplerini ve motorun temel çalışma mantığını bildiğini kabul ediyor... hukuk mücadelesine başlamalısın, hiçbir şey yapamazsan dahi adamın mahkemeye gidip gelmesi bile onun için bir sıkıntı yaratır ve emin ol bir daha aynı şeyi yapmaz...

bu arada kaza olduktan sonra; hızın kaçtı, durabilirdin, kaçabilirdin, yandan kurtarabilirdin demek bana göre çok yanlış çünkü eminim herkes ucundan kıyısından bir kazaya karışmıştır... hiç kaza yapmayan ya bisikletten düşmüştür ya koşarken bir yere takılmıştır düşmüştür ya da yemek yaparken elini kesmiştir... kaza böyle birşeydir işte... 10 11 aylıkken yürümeye başlıyoruz ama an geliyor yürürken yere düşebiliyor ve bir yerlerimizi kırabiliyoruz... söyleyin bana acemilik mi, yüksek sürat mi yoksa koruyucu ekipman eksiğimi.... Allah kimsenin başına kaza bela vermesin çünkü bana göre olacak olduktan sonra önüne geçilemiyor geriye kalan herşey bahanesi oluyor... tek yapmamız gereken önlemimizi almak... burada kaza yapmış arkadaşın keşke diyebileceği tek nokta koruyucu ekipmanları... tekrar geçmiş olsun diyorum... umarım bu ve benzeri bir olay kimsenin başına gelmez...

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:19 ----------

bu arada B sınıfı ehliyet motosiklet için ceza veya ehliyetsizlik durumlarında bir avantaj sağlamıyor... sadece kaza konusunda mahkemede bir avantaj sağlayabilir demek istedim...

Motosikleti
    YBR 125 ESD 2013
    B hatta d+e ehliyetiniz olsa dahi 10 soruluk bi motor sinavina girer 7ve daha fazla dogru yaparsaniz a2direksiyon sinavina girmeye hak kazanirsiniz.

Ehliyetsiz surucu olarak siz sadece ceza yersiniz, kaza normal sekilde degerlendirilir, eger polis raporuna gore hakli iseniz sadece ceza ile yirtarsiniz, eger haksiz durumda iseniz karsi tarafin masraflarini da odemek zorunda kalirsiniz cunku kasko ve sigortaniz hicbir ucreti karsilamaz

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)