Dostum kafana yatanı al burdakiler kaza yaparsınj diye senin iyiliğin için söylüyor haklılarda kendine güveniyorsan al 600lük ben düşük ccde başladım şuan pişman oldum
Hemfikirim o motordan anlıyan arkadaşlarınada göstersin.Başlangıç motoruna 600lükten 600lük ksmez 1000likle başlayın sonrası link'te
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:08 ----------
Sadece gerçekler...Görmediklerimiz görmek istemediklerimiz.
Acı ama gerçek. 300'leri görmek isteyenlerin başına birşey geldiğinde cesetlerini bile görmek zor.
Kesinlikle 250'lik diyorum. ben bu işin içinde 3 senedir varım. Tam bir motorsuz motorcuyum pratik değilde genelde kitap bilgisi var bende ki sürekli yenilenen bilgiler. Beni takarsın takmazsın ayrı mesele. Aynı sorular bende de var bende 250'lik alınca 2-3 sene 600'lüğe geçemem. Ama 11'-12'-13' model 250'lik alırsın. 125'lik gibi sıkılmazsın 3-4 ayda. ilk yıl zaten yeni motorun heyecanıyla geçecek. ikinci yıl motoru tamamen tanımış artık rahat hareket edebilen hiç kendini kasmayan biri olursun.Bu arada yıl dediğim yüksek kilometrelerle doğru orantıdır. Güvenin gelir sonra ver elini 600RR Sadece Honda'yı düşünme derim. En iyi gideni de Hyosung'la Kawa'dır o konu da da ben derim ki bütçene gözünün zevkine göre alırsın. Benim gönlüm her zaman Hyo GT250R'dan yana. Hem daha iyi ivmelenir.Bu arada ilk sayfada YZF R125'le adam harbiden babalar gibi yatıp kalkıyor, ama bunu Türkiye'de yapmak ''yapmaya çalışmak'' ne kadar akıl karı olur orası değişik. Pirelli Diablo Rosso II ve müthiş kaliteli bi asfalt tertemiz yollar, bilinçli sürücüler olunca tamam ki buna tecrübe de eklenmek zorunda. Türkiyede yatarsın şeridinden çıkmadan yata yata giderken önüne laps diye ''yan yan şahinci'' bi gelir sonra yazık yani gerek yok. Umarım az da olsa yardımcı olmuşumdur.
Merhaba
ilk önce siteye hoşgeldin
yazdığın mesajındaki heyecanından genç biri olduğunu düşünüyorum
ilk sorum a2 ehliyetin var mı?
hiç motor tecrüben olmamış ancak uzun yıllar motor tutkunluğu yapmışsın
şimdi içinde sakladığın bu tutku dışarı çıkmak istiyor
o tutkunun bir hobi olacağını düşünüyorsundur elbetteki ve bir hobi için çok fazla aceleci olma
bunu nerden çıkarıyorsun diyebilirsin; o da çok fazla bilgi edindim kafam çorbaya döndü dediğinden
kafan çorbaya dönmesin sitede istemediğin kadar bilgi birikimi var ve bunların haricinde güncel olarak arkadaşlar sürekli bilgilerini paylaşıyor
ilk önce söyleyebileceğim hayat senin tercih senin istediğin motoru alabilirsin
bunu kendine söyle
inan kimse seni kısıtlayamaz
ancak kafanda büyük müdür acele mi ediyorum küçük motorla mı başlasam diye soruyorsan hiçbir bilgin olmadığı içindir
bilmediğinden tedirgin olduğun için konu açıyor ve arkadaşlara danışıyorsun fikir istişaresi istiyorsun
bu durumda nacizane tavsiyem; telaffuz ettiğin motorları görmen, vites atmadan üstlerine oturman, boşta iken çalıştırabilmeyi başarabilirsin çalıştırman ve seslerini dinlemen
bence ilk önce bunu yapmalısın
ve duyacağın ses seni doğru motora iletecektir tabi kör değilsen
kör isen zaten bırak 600'lüğü binlik motora bin
kusura bakma biraz sert eleştirede bulunmuş olabilirim ama seni rencide etme niyetiyle değil tamamen saygı çerçevesinde çok fazla olmayan bilgimi seninle paylaşmak istediğimden
bunun haricinde yapılacak en fazla şey sürekli forumdaki bilgileri okumak
teleffuz ettiğin veya istediğin motorların bilgilerini forumda veya diğer forumlarda iyice araştırman, videolarını izlemen vs.
ayrıca motor aldıktan sonra elinde en az 2 bin tl kıyafet için paran olsun
kimileri çok bulabilir ancak bu koruma işine özen göstermeni tavsiye ederim
ayrıca ilk mesajlardaki yzf r125'lik motorun videosunu ben de izledim öyle bir sürücü olmak için en az 5 yıl motorun üstünden inmemek lazım
belki de 10 yıl neyse bilemiyorum
daha fazla yazacaktım ancak sıkmak istemedim
çok fazla motorlardan anlamadığımı tekrar ileteyim
iyi forumlar
saygılar
Arkadaşlarının gazına gelipte 600rr alıyım deme sakın hem hiç motor sürmediysen ALLAH korusun kaza yapma riskin çok bende 17 yaşındayım benimde aklımda 600rr vardı bende öyle düşündüm başta ama 125,yada 250 likler başlangıç için iyi bence sana tavsiyem honda cbr 250 r 125lik alsan daha iyi aslında daha güzel bi başlangıç yaparsın ama sıkılırım diyosan 250 al pek fark yok arasında ama yineede sen bilirsin
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)