Motosikleti dışarıda bırakmak zorunda kaldım bkarmısınız
Reklamlar
-
05 Ağustos 2013, 13:05
Öncelikle iyi günler hemen konuyu özetliyorum. ben 3 aydır motosikleti apartmana koyuyordum, bilirsinizki ev sahipleri cinslik yaparlar kendisi almanyada oturuyor yazın buraya geliyor dün bana motosikleti apartmana koyma dedi bende parasını ver koymayayım dedim birşey demedi oda gitmiş dedeme demiş bende dedem mahcup olmasın diye dışarı koyacağım nasıl önlemler almalıyım hemen evimin önündeki elektirik lambasına bağlayacağım bir tane alarmlı disk kilidim var başka nasıl önlemler alabilirim. evimiz caddenin önünde ama gece 12 den sonra ölüyor arada arabalar falan geçiyor ve 2 tane motosiklette dışarda duruyor biri kanuni breton biride kanuni cup. Önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler
Hayat boş gazla çoş
Reklamlar
-
05 Ağustos 2013, 13:08
Apartmanda ayak altı bi yerde değilse hiç elleme gelene geçene zararı varsa o zaman al dışarı oralı olma sana gir............ çıkanımı var de
-
05 Ağustos 2013, 13:11
apartman biraz dar ve apartman girişinde beton rampa vardı onu kırdırıp mermer basamaklar koydurmuş motosiklet çok zor çıkıyor bende koyucam ulen diyip zarzor soktum ve mermer pert koymasına koyarım genede dedemi mahcup ediyor yaşlı adamı üzüyor bana gelip hiç birşey diyemiyor nedense
-
05 Ağustos 2013, 13:22
-
05 Ağustos 2013, 13:23
brandanın nasıl bir faydası olabilir ?
ben seneye mayısda cbr 250r almayı düşünüyordum parayı denkleştiriyordum
-
05 Ağustos 2013, 13:48
MrMaydec adlı üyeden alıntı
brandanın nasıl bir faydası olabilir ?
ben seneye mayısda cbr 250r almayı düşünüyordum parayı denkleştiriyordum
branda olduğunda farketmiyorlar motoru algıda seçicilik yani
Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez
-
05 Ağustos 2013, 13:56
Branda olduğunda altında disk kilidi veya başka ne tür tesisat olduğundan dahası motorun markasının bile ne olduğundan brandayı kaldırmadan haberleri olmadığı için en temel güvenlik unsuru brandadır. Ha bazı hırsızlar çalacakları motosikleti takip ediyor ama sanırım bunu daha değerli motosiklet için yapyorlar 125cc 150cc segmentide hırsızlık genelde spontane gelişiyor
Yere değmeyen ve mümkünse şaşiden bağlı en az iki adet kalın halat kilit ve bir adet alarmlı disk kilidi ve branda öneririm. Halat kilitler yerde olursa yerden güç alarak çok rahat kesiyorlar ancak havada askıda duran kilitlerde biraz daha zor bu olay
-
05 Ağustos 2013, 14:26
brandayı sipariş edeyim ozaman diğerleri zaten var bende. peki her motosiklet için branda farklımı oluyor seneye cbr250r alabilirimde o yüzden sordum.
-
05 Ağustos 2013, 14:35
MrMaydec adlı üyeden alıntı
brandayı sipariş edeyim ozaman diğerleri zaten var bende. peki her motosiklet için branda farklımı oluyor seneye cbr250r alabilirimde o yüzden sordum.
brandanin ayri faydasida "kediler ve seleler" adli filmi izlememis olursun.
-
05 Ağustos 2013, 14:58
bi motosiklet almaya heves ettim.. olay hiç dışardan göründüğü gibi değilmiş arkadaş... ehliyet alayım, kendim için koruma alayım.. motoru nerde saklıycam birde motor için koruma alayım derken, motor almaya cücük kadar para kalıcak...
-
05 Ağustos 2013, 15:08
yer müsaitse tahta taraba bir garaj yapın kıytırıktan bile olsa...
-
05 Ağustos 2013, 15:49
mototsiklet apartmanın içine koyulmaz. nedeni ise motorlu araçlar durduğu yerde benzin, yağ, balata vb. gibi kokular salgılar bu kokular kapalı mekanda pek solunmaya müsait değildir. apartman sakinleri veya sakini motoru al diyorsa, kavga etmene gerek yok güzellikle al. motor için kesinlikle alarm al ve 2 metre zincir sağlam bir kilitle iş tamamdır.
-
05 Ağustos 2013, 15:56
2 tane kalın kilit al birini direğe diğerini motosiklete bağla çalmak isterlerse direkle birlikte götürsün
-
05 Ağustos 2013, 16:18
ben dışarıda bıraktığım zamanlar 12 mm çelik zincir kullanırdım gemi çapaları için olanlardan 10 metre almıştım adamla ben en büyük boy demir makasıyla kesememiştik sonra adam sinirlenip canavarla kesmişti sağlamından paslanmaz çelik yalenin kilitdiyle beraber kullanıyordum bu zinciri
-
05 Ağustos 2013, 16:22
balkon altına motor giriyorsa(bizim twister giriyor),piyasada kare örgülü kalın hatır için satılan metal çubuklar var.bir tane açılır kapanır sistem yaptır.sağlam bir kilitle işini görür.yada arkadaşlarının dediği gibi kalın bir zincir le sabitlenecek yer varsa ordan kilitle.ben iki tane çaldırdım daire dışından çok can sıkıcı ve üzücü bir durum.motora gizli elektrik verip çalmaya kalkanı çarpsın diye ama.emniyetden arkadaşlarım bunu çok tehlikekli olduğunu bir basit hırsızlık vakasını ölümlemi cezalandıracaksın dediler.gidenlerde geri gelmedi o ayrı mesele.işin özü baskısı ve bağlı olmayan halıyı ya sel götürür yada el derler eskiler.allah lşeytana uydurmasın .kild kısa vaded operasyonlar için caydırıcı bir sistem
-
05 Ağustos 2013, 16:23
o zincirler filan hırsızlar için 2 dk iş tabiki güvenlik açısından bağlamak lazım ama yakınklarda taksi durağı varsa oraya bağlamak daha iyidir yada karakola yaın bir yerde olur.
-
05 Ağustos 2013, 16:32
M.balibey adlı üyeden alıntı
ben dışarıda bıraktığım zamanlar 12 mm çelik zincir kullanırdım gemi çapaları için olanlardan 10 metre almıştım adamla ben en büyük boy demir makasıyla kesememiştik sonra adam sinirlenip canavarla kesmişti sağlamından paslanmaz çelik yalenin kilitdiyle beraber kullanıyordum bu zinciri
Arkadaşın dediği gibi çapa zincirleri aşırı derecede sağlam oluyor. Şöyle söyliyim; Kaç ton olduğunu bilmediğim biçer döver çamura saplandı edirnenin bir ilçesinde. Yine arkadaşın adını bilmediğim kocaman devasal traktörü bu biçer döveri çapa zinciri ile çekti.... Daha öncesinde denenen kalın halat-zincir vs hepsi koptu ama çapa zinciri hepsinin.....
Yurt dışındayım, mesajdan ulaşın.
-
05 Ağustos 2013, 17:17
Sağlam zincir bir şekilde bulunuyor da o zincir için sağlam güvenilebilecek bir kilit önerisi olan var mı? Mümkünse youtube da 2 dk da açılma videosu olmayan
-
05 Ağustos 2013, 17:17
çapa zincirini motor tekerini çökeltmesin ağırdır o
-
05 Ağustos 2013, 17:39
branda kullan, direksiyon kilidini unutma.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)