Motordaki hantalligin sebebi bu olamaz.
Servise gitmeni tavsiye ederim.
Yama degil fitil atarlar buyuk ihtimal, sonrada kullanirsin birsey olmaz
Geçen sene 1 haftalık lastiğime çivi girmişti... Ben garantici bir insanım. Gittim babalar gibi tekrar 600 küsür TL bayılıp lastik almıştım. Evlat acısı gibiydi be
lastikteki bir çivinin motora verdiği hantallığı hissedecek kadar hassaslaşmıssan yamada sıkıntı verir.en iyisi yeni lastik
lastiğin inmesinden kaynaklı hantallık vardı merak etmeyin yeteri kadar zamandır kullanıyorum motoru
bir lastiğe çivi girerse 1 2gün lastikle beraber gezerse lastik hava basıncı düşer. lastik hava basıncı yetersiz olan araç sürücüsüne hantallığını hissettirir. servise gitmeye falan gerek yok. fitil sorunu çözer hiçbir sıkıntıda çıkartmaz
fitil değil,üşenmeyin lastiği söktürüp içerden normal yama yaptırın..en sağlıklısı budur..
fitilde çivinin açtığı deliği çoook daha fazla büyütürler..yoksa fitili sokamazlar..dolayısıyla delik kapanır belki ama hasar 3-4 çivinin aynı yere batmasından beter duruma gelmiş olur...
Bu arada yeni lastik almayı düşünmüyor iseniz samet arkadaşın dediği gibi kesinlikle üşenmeyip sağlam bir yama yaptırın-yapın.. Lastik değişim zamanınız yaklaştıysa....
aynı vida şeklindeki çivi benim motora vurdu. boyutu inan hiç küçük degildi.
Hantalllık kesinlikle lastik basıncından kimseyi dinleme.. çiviyi söktürüp yama yaptır olmassa fitil attır hiç birşeyde olmaz nice abilerimiz yılda 50bin km yol yapıyor hiçmi lastiklerine çivi girmiyor ? her çivi girdiginde hoppp çöpe atalım ozaman.. teknoloji var bilim var arkadaş bu lastikler camdan yapılmıyorki tamir edilmesin.
bende yama yaptırdım cillop gibi oldu her hafta basıncımı ölçerim 1 ps bile oynama yapmıyor.
kopuk tavsıye ederım tabıkı bımde satılanlardan deıl 20 lıra olması lazımdı sonax marka sık devam cıvıyıde cıkart sıktıktan sonra
Yama yada yeni lastik onun dışında herşey geçici ve güvenilmez. 200 km üzeri hızlardan bahsediyorsunuz birde. O hızlarda o lastiğin ne hale geldiğini görseniz direk yenisini alırdınız.
Arka maşaya sehpanız varsa kaldırıp biraz gazlayın 150 km civarlarında lastikteki şekil değişikliğini görün isterim. Zamanında beni hayrete düşürmüştü bir video çekmeyi akıl edemedim. 160 tabanlı lastik merkezkaç etkisi ile resmen 120 - 130 gibi oluyor. O fitilin ordan fırlama ihtimalini hayal etmek bile can yakıcı
Valla acayup abimizin anlattigini o ergenlik hormonlariyla sürekli kullanip gelistirdigim hayal gucumle hayal ettim korktum valla eger degisim zamani yaklastiysa iste bahane eger yaklasmadiysa ki taze gibi görünüyor (pek anlamam) ve iciniz fazla acimazsa degistir be abi! Degmez o kadar paraya senden onemli degil zaten 200 kusur hizlara cikinca olumle dans etmis oluyosun otomatik olarak ama bide kendi ihmalliginle olmen obur dunyadaki mahkemede intihar bile sayilabilir ozur dilerim sanki lastigi degistirmesen kesin öleceksin gibi konuştum ama ne hissettiysem onu yazdim
sıvı yamayı da deneyebilirsin fitilden sonra
Aynı sorun benimde başıma geldi nezaman girdi vida ne kadar öyle sürdüm bilmiyorum bugün tesadüfen gördüm yeni konu açmak istemedim yama falan yazmışsınız gerek varmı yoksa arka lastiği komple değiştirmelimiyim. mesela servise götürmek istesem bu şekilde bi 7-8 km sürmem lazım sıkıntı olurmu ? ( gerçi kimbilir kaç km gittim bu şekilde )
Motosiklete binerken ilk isin lastik havalarini kontrol etmek oldugu konusunu gözden kaçirmissiniz ama!!!
Ben lastik havalarini kontrol etmeyi ihmal etmediginizi (her motorcunun yapmasi gereken ilk istir) düsünerek yorum attim.
Fitilli latikle bir süre motosiklet kullanmak zorunda kaldim fakat asla yüksek hizlara çikmadim.
Fitil yüksek hizlari tasimaz, bu nedenle tavsiye etmiyorum.
Aslini isterseniz, yamali lastikle de yüksek hizlari tavsiye etmiyorum.
Ulem düsündüm de,
yeni lastikle de yüksek hizlari tavsiye etmiyorum.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
Galiba benim lastiktede çivi vida neyse işte var gibi lastik havalarını şişiriyorum 4-5 gün sonra lastik basıncı 15-16 lara düşmüş buluyorum bende bir lastikçiye uğrasam iyi olacak
Fitil değil ama yama da sorun olmaz
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)