Bir daha HONDA servis mi asla!
Reklamlar
-
02 Ağustos 2013, 20:54
Evet beyler ufak tefek tüm bakımlarını kendimin yaptığı, sadece büyük bakımlara Honda servise götürdüğüm motorumu, bir daha asla servisin kapısından sokmama kararı aldım. Bunun nedenini aşağıda okuyunca bana hak vereceksiniz.
Henüz 16000kmde garantisi devam eden motorumun ön fren balatası bitti. Evde kendim değiştirmeye çalışınca balata vidalarının sıkışmış olduğunu gördüm, direk servise götürdüm. Servis vidaların paslandığını, bunun garanti dışı olduğunu, kaliper değişirse işçilik dahil 170 tl civarı bir fiyat; vidalar eritilirse 60-70 tl civarı bir fiyat çıkacağını söyledi. Bende motorun daha 16000kmde olduğunu, garantisinin devam ettiğini, bunun benim sorunum olmadığını ve motorun üstüne dantel koyup evde süs niyetine konulacak birşey olmadığını söyledim. Aldığım cevap gene aynı oldu ve Honda fabrikasına başvurmam gerektiği söylendi.
Honda fabrikayı arayıp şikayet dilekçesi oluşturdum ve aldığım cevap aynı oldu. Paslanan vidanın kullanıcı hatası Şimdi size soruyorum. Sırf dandirik garantiniz devam etsin ve motorum emin ellerde olsun diye servisinize 1ton para dökeceğim ve bana dandirik vidalarının paslanması sebebiyle garanti dışı diyecekler öylemi? Servise verdiğim işçilik paralarını ve kazık parça fiyatlarını saymıyorum bile. İş para almaya gelince eyvallah, 16000km motorun vidası paslanınca kullanıcı hatası. İlk olay da bu değil zaten daha önce kornam ve ön gösterge lambalarımda da aynı sıkıntı olmuştu. 4 senede 2 ayrı cbf kullandım. İkisini de garanti içinde sattım. Bir tane parça görmedim ki garantiye girsin.
Bundan sonra HONDA servis benim için bitmiştir. Bunu karalama reklamı ya da rakip firmanın reklamı olarak düşünenler lütfen üstten kırmızı çarpıya bassın. Ben isyandayım sizde boşa çıldırmayın.
Reklamlar
-
02 Ağustos 2013, 21:06
Bir çok arkadaş garanti dışı kalmaması için servisleri tercih ediyor. El mahkum ...mahkum diyelim...
Garantiden çok faydalanan arkadaşım oldu... İlk 5.000 servisi kullanırım. Motorun bir sıkıntısı var ise ilk 2.000-5000de kendini gösteriyor zaten. Baktın sıkıntı yok bakımını kendinizde yapabilirsiniz. Yarı yarıya kar edersiniz ve içiniz rahat olur
-
02 Ağustos 2013, 21:14
Rebornx4 adlı üyeden alıntı
Evde kendim değiştirmeye çalışınca balata vidalarının sıkışmış olduğunu gördüm, direk servise götürdüm. .
dostum bunun kural dışı için önemli bir neden olduğunu biliyosun..hangi servise gittin...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
-
02 Ağustos 2013, 21:20
mete_han adlı üyeden alıntı
dostum bunun kural dışı için önemli bir neden olduğunu biliyosun..hangi servise gittin...
Yok abicim evde değiştirme mevzusu şu. Ön balatanın üstünde 2 ufak vida tapası vardır. Onları açınca 2 tane uzun alyan çıkar balatayı tutan. 1-2 kere sola çevirmeye çalıştım dönmedi bende olduğu gibi bıraktım. Servis ismini vermeyim çünkü servisle bir alakası yok, Honda türkiye fabrika olarak vermiyor garanti.
-
02 Ağustos 2013, 21:28
katılıyorum bende bıktım,o yuzden gittim alyan,anahtar takımı aldım kendime hiç üşenmicem ve artık her şeyi ben halledicem,18-19 yaşındaki çocuklara veriyolar motoru sinyali sağsol yapıyo bakıyo ki çalışıyo tamam yallah,ondan sonra bizde diyoruz ki motoru direk honda bayine götürdüm içim rahat vs... ama bana da şöyle bi olay oldu; bir gün ampülün patlicağı tuttu bi baktım far yanmıyo daha doğrusu çok az yanıyo götürdüm hondaya servis dışı dediler tamam dedim artık sizde benim için servis dışısınız,o gün bugündür bi daha gitmedim,motoru ikiye ayırmadığım sürecede gitmicem
-
02 Ağustos 2013, 21:29
Yok abicim evde değiştirme mevzusu şu. Ön balatanın üstünde 2 ufak vida tapası vardır. Onları açınca 2 tane uzun alyan çıkar balatayı tutan. 1-2 kere sola çevirmeye çalıştım dönmedi bende olduğu gibi bıraktım. Servis ismini vermeyim çünkü servisle bir alakası yok, Honda türkiye fabrika olarak vermiyor garanti.
ganga doğu batı gereğini yapardı ...yani senin elinde kaldığı anlaşıldı mı ...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
-
02 Ağustos 2013, 21:38
cbf 150 den bahsediyorsun, hangi garantiden bahsediyorsun ki
zaten cbf 150 nin 4-5 kalite malı yedek parcası var
bozulursa bozulsun diceksin götürmüceksin
rialliye bak fiyatlarınına sahibinden.comdan bak yedek parcalarına
elinden geldiği kadar kendin değiştir. motor yag yakıp kitlese bile kullanıcı hatası derler..
-
02 Ağustos 2013, 21:44
mete_han adlı üyeden alıntı
ganga doğu batı gereğini yapardı ...yani senin elinde kaldığı anlaşıldı mı ...
Yok işte abicim elinde kalma mevzusu yok Normal alyanı sola çevirdim dönmeyince bıraktım. Öyle vida aşınması vs falan olmadı. Anneler sıkışmış kavanoz kapağını açamayınca babaya götürür ya öyle işte
-
02 Ağustos 2013, 21:45
subatta fazer 800 yamaha aldım buyuk bır motor sıkıntısı yasadım ve hersey garantıde degıstı bu hondanın garantı ve servıs sorununu hep okuyorum ıkısıde japon motoru neden honda böyle bır sorun çıkartıyor anlamıyorum ve ayrıca hondanın parçaları yamahadan daha pahallı tabı motoruna gore degısır ama aynı katogorıde motorlarda bıle hondanın parçası daha pahallı bunada anlam veremiyorum.
-
02 Ağustos 2013, 21:51
Yamaha servisine git hocam.
-
02 Ağustos 2013, 21:57
Tsubasa adlı üyeden alıntı
cbf 150 den bahsediyorsun, hangi garantiden bahsediyorsun ki
zaten cbf 150 nin 4-5 kalite malı yedek parcası var
bozulursa bozulsun diceksin götürmüceksin
rialliye bak fiyatlarınına sahibinden.comdan bak yedek parcalarına
elinden geldiği kadar kendin değiştir. motor yag yakıp kitlese bile kullanıcı hatası derler..
Yok zaten daha servisin kapısından içeri bile sokmam. Biz motorumuzu Honda garantisinin güvenilirliği adı altında alıyoruz, adamlar utanmasa motoru başımıza atacak. 2kuruş fazla kar edicem diye, motorun balatasına dandirik vida takıp, sonra da paslanmış senin suçun dedi adamlar. Yahu balata orası her türlü su gelecek benim suçum mu bu? Deponon içi paslansa sulu benzin kullandın dese anlarım.
-
02 Ağustos 2013, 22:34
Evet beyler ufak tefek tüm bakımlarını kendimin yaptığı, sadece büyük bakımlara Honda servise götürdüğüm motorumu, bir daha asla servisin kapısından sokmama kararı aldım. Bunun nedenini aşağıda okuyunca bana hak vereceksiniz.
Henüz 16000kmde garantisi devam eden motorumun ön fren balatası bitti. Evde kendim değiştirmeye çalışınca balata vidalarının sıkışmış olduğunu gördüm, direk servise götürdüm. Servis vidaların paslandığını, bunun garanti dışı olduğunu, kaliper değişirse işçilik dahil 170 tl civarı bir fiyat; vidalar eritilirse 60-70 tl civarı bir fiyat çıkacağını söyledi. Bende motorun daha 16000kmde olduğunu, garantisinin devam ettiğini, bunun benim sorunum olmadığını ve motorun üstüne dantel koyup evde süs niyetine konulacak birşey olmadığını söyledim. Aldığım cevap gene aynı oldu ve Honda fabrikasına başvurmam gerektiği söylendi.
Honda fabrikayı arayıp şikayet dilekçesi oluşturdum ve aldığım cevap aynı oldu. Paslanan vidanın kullanıcı hatası Şimdi size soruyorum. Sırf dandirik garantiniz devam etsin ve motorum emin ellerde olsun diye servisinize 1ton para dökeceğim ve bana dandirik vidalarının paslanması sebebiyle garanti dışı diyecekler öylemi? Servise verdiğim işçilik paralarını ve kazık parça fiyatlarını saymıyorum bile. İş para almaya gelince eyvallah, 16000km motorun vidası paslanınca kullanıcı hatası. İlk olay da bu değil zaten daha önce kornam ve ön gösterge lambalarımda da aynı sıkıntı olmuştu. 4 senede 2 ayrı cbf kullandım. İkisini de garanti içinde sattım. Bir tane parça görmedim ki garantiye girsin.
Bundan sonra HONDA servis benim için bitmiştir. Bunu karalama reklamı ya da rakip firmanın reklamı olarak düşünenler lütfen üstten kırmızı çarpıya bassın. Ben isyandayım sizde boşa çıldırmayın.
Selam arkadaşım öncelıkle Allah başka dert keder vermesinde ana avrat küfür ettiriyorlar işte insana duygularını anlıyorum böyle saçma bir mantik olurmu anasını satayım vaktın olacak yada hukuk işlerinden biraz çakacaksın bunlara hakkını bırqkmayacaksın ama tüketici hakem heyeti denilen bir olay var daha bilgili olan arkadaşlar varsa yardımcı olsunlar yada siz bir şekilde bu olayı takip edin garanti var ama bozulunca bıtiyor abi resmen tahtakale işi gibi .....!!!!!
-
02 Ağustos 2013, 22:38
ben de kanuni var 1100de yaktim garantiyi servise veriyom motoru bozup geri veriyorlar
-
02 Ağustos 2013, 22:45
hocam servise iyi sayıp döktünde şimdi gelelim balata konusuna
o alyan tutan vidalara bi wd40 la yağla sonra alyanı tak alyanın dibinede onun girebileceği genişlikte bir boru falan takıp öyle çevir(burda yapılmak istenen alyanın sapını uzatıp daha kolay çevirmek)ama alyan takımı az bişe kaliteli olsun yoksa vidayıda alyanıda kötü eder
-
02 Ağustos 2013, 22:46
ilginç doğrusu, arkadaşın motorun üst kapaktan ses geliyordu sıfır aldı motoru çorludan. D&B motorda üst kapak garantiden değişti. Deponun görünmeyen bir yerinde boya atığı vardı, onuda söyledik resimleri çekildi vs. o da garantiden değişti. Benim motorun o dediğin vidaları söktüler D&B de güzelce gresleyip öyle taktı İbrahim usta. Bunlar zamanla korozyona uğrayıp açılmıyor demişti.
shooter1 adlı üyeden alıntı
ben de kanuni var 1100de yaktim garantiyi servise veriyom motoru bozup geri veriyorlar
o da iyiymiş
-
02 Ağustos 2013, 22:54
sıradaki parça altın elbiseli adam a gelsin madem.
-
02 Ağustos 2013, 23:12
Sana şunlardan lazım , TR'de bulamazsın ama. İçeri bakan vidalar değilse anında çıkarır.
http://www.aldn.com/Pages/grabitPro.php
-
02 Ağustos 2013, 23:25
Cbf 150 4000km bakimina sadece yağ degisimine 102 lira verince bende tövbe ettim
Hemde sübap ayarı falan yok
-
03 Ağustos 2013, 06:28
yag degisimine 60 lira aliyorlar sanirsin motor komple bakima giriyor en iyisi sanayide saglam bir usta bulcan
-
03 Ağustos 2013, 09:24
Yok işte abicim elinde kalma mevzusu yok
Normal alyanı sola çevirdim dönmeyince bıraktım. Öyle vida aşınması vs falan olmadı. Anneler sıkışmış kavanoz kapağını açamayınca babaya götürür ya öyle işte
dostum o vidalarda locktite vardır yolda düşmesin diye
ya vidayı ısıtarak acmayı denersin, yada alyan baslı darbali makinayla(alyan ucu takılmıs sadece darbe modunda matkap olabilir, yada havalı tabanca da olabilir ) tık tık vurdurarak acarsın
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)