Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Eski kasa race

REKLAM ALANI
    hsndmrcn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha R6
    Selam abilerim, yaşıtlarım, arkadaşlar bir konu hakkında görüşlerinizi ve bilgilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim. Öncelikle daha önceki motorlarım ilk olarak mondial 150 rf, honda kinetik, yamaha ybr 125, jinlun 150-5 chooperdı. Gönlümde yatan süpersport tarzı bir motordu her zaman ancak imkanlar şu an el verdi diyelim. Şimdi benim sorum şu yaklaşık 10000 TL. civarı bie bütçem var. 2006-2008 model arası 15000 km'lerde hyosung 250 yada 650 gtr mı almak daha mantıklı yoksa 1998-2001 model arası 40000 km'lerde cbr 600f , yamaha r6 mı daha mantıklı ve bana hangisi 4-5 sene düzenli bir bakım ile gider daha sonra satma durumum nasıl olur? Bu konuda bana yardımcı olur musunuz?
    Yamaha R6

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    tr_select - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    uǝq ɯıɯɐpɐ sɹǝt
    98-2000/ 600f veya r6 bulamazsın o kilometrelerde ve düşün kaç yaşında motosiklet. Sorun çıkarmaya meyilli, geçmişi meçhul, kaç del değiştiriği meçhul, nasıl kullanıldığı meçhul, nereleri parmaklandığı meçhul....

Adam 2012 motor alırken bile tereddütler yaşıyor acaba orası burası kurcalandımı vs diye. Siz 2000 model SS'den bahsediyorsunuz...
    He yokmu var, yaşına göre çok çok güzel motorlar düşüyor. Ama bu o kadar nadirki... Sağlam bir ustanız var ise düşünülebilir temiz bir motor almak şartı ile....
    hsndmrcn bunu beğendi.

Motosikleti
    Yamaha R6
    Dediklerin de haklılık payı çok fazla ancak şöyle bir durumda var piyasa da bu motorları kullanan gözü gibi bakan insanlar da mevcut ki benim bir çok arkadaşımda da var 2000-2002 arası süpersport tarzı motorlar ve kmleri de 35000 lerde baktığım ilanların çoğunda kmler 60000 lerde ama nadir olanlarda var 30000-40000 km arasında işte benim demek istediğim sağlam bir bakımı olan ve ustaya hatta servise götürülerek gerekli incelemeler yapılan 98-2000 kasası motorları tavsiye eder misiniz?

DEISIS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XT 660 R
    dediklerinize göre motor tecrübe cc niz max 150cc

buna göre geçiş olarak max 250cc almanızın sınırsız faydaları olacaktır

10.000 liralık bütçeyle 2012 cbr250 r 8000 e bulunur kalan 2000 ile de

eksik korumalıklar tamamlanır hatta "cuukk" sesi de ayan beyan duyulur.

Onun dışında 650cc makinalar şu aşamada sizin için fare kapanındaki peynir gibi.

Ve unutmayın ki bedava peynir sadece fare kapanında oluyor.

son söz : cbr olmaz derseniz hyo gtr250 ninja 250 duke 200 tarzı makinalara da bakabilirsiniz
    hsndmrcn bunu beğendi.

yusufozugenc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-07 Race Blue
    2008 üstü gt250r daha mantıklı. 10000 civarı bütçe demişsin. zaten sıfırı 11 civarı. 2011-2012 vs alabilirsin tertemiz de olur. Bakımını düzenli, yağını kaliteli tuttun mu da hiçbir sıkıntı yaşamazsın
    hsndmrcn bunu beğendi.

Motosikleti
    Yamaha R6
    Yardımlarınız için teşekkür ederim ben şu aşamada nasıl kullanıldığı bilinmeyen bir makina yerine 2007 sonrası Hyo 250 gtr da karar kıldım max 15000 km'lerde temiz bir hyo bulduğumda inşallah alacağım. Hem büyük bir tecrübe olacağına da eminin benim için sonuçta 600cc. 'lik makinalara en yakın kasası ve piyasası olan bir motor ancak şöyle bir sorum daha olacak baktığımda hyolarda da 20000-30000 km.'lerde genelde sizce alınabilir mi?

Motosikleti
    Yamaha MT-07 Race Blue
    Temizse, zorlanmamışsa alınır. 2008 öncesi zorlanmaya açık kesici yok. Ama onların da temizleri var bulunur alınır. Zaten 15000 km inandırıcı değil eğlenceli alet, illa ki km yapılır
    hsndmrcn bunu beğendi.

Motosikleti
    Yamaha R6
    2008 sonrası ST. Kanuni olduğu için şüphelerim var açıkçası o yüzden pek yanaşmıyorum 2008 sonrasına hız kesici olduğu doğru ancak daha kalitesiz malzeme kullanıldığından yakınanlar çok fazla olduğunu gördüm tabi genede bir araştırma yapmak lazım.

Motosikleti
    Yamaha MT-07 Race Blue
    ST kanuni demek kanuni yapıyor demek değil. Aynı motor, koreden getirip burda kendi etiketlerini yapıştırıp sattılar. Herhangi bir farkı veya sıkıntısı yok.

İzmir İl Temsilcisi CEM. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fazer 600 Ve Wr 125 R
    cbr 250 öneririm. 650 gtra hiç bulaşma piyasası yok parçalarıda 250linin 2 katı nerdeyse.

hyo 250 gtr güzel motor ama yinede cbr 250 derdim.

Motosikleti
    Yamaha R6
    Cbr 250 tek silindir bir motor ve kasa olarak biraz ufak geliyor bana o yüzden gt250r daha mantıklı geldi. Süpersport sevmem rağmen KTM Duke da ilgimi gerçekten çekti sağlam motor yapmışlar inceleme fırsatım oldu eğer uygun olursa onu da düşünebilirim.

Camo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 650 F
    Gayet hoş kasası kullanmadıysan bi test sürüşü öneririm
    hsndmrcn bunu beğendi.

linkinpark20 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XJ6
    bence de hyo al zaten motor 600'luk gibi duruyor.
    hsndmrcn bunu beğendi.

alper_sahin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RKS TİTANİC 200
    arkadasım geçen yaz 2001 model yamaha r6 aldı istanbuldan kırmızı 43bin de ( 6.750 ) liraya aldık pazarlık pazarlık şişliden aldım ben getirdim motoru kullanması çok zevkli ve makine çiçcek gibiydi arkadaşım 8 ay bindi sonra sattı motoru ama yağını bile değiştirmedi ve sattığı kişi motor ustası idi adam bir bakışta sıfır gibi maşallah dedi aldı gitti yani diceğim kendinizi kısıtlamayın..

amanda 250cc al şöylede böylede ölürsün gidersin bitersin parçalanırsın diyen arkadaşlar iyi niyet var ama abartıyorsunuz şu durumu yeterki cesaretle salaklığı karıştırmayın dikkatli reflexleriniz düzgün olsun kendinizi tanıyım her türlü 1 ayda öğrenir gezmeye başlarsınız....

ben süper sport sadece yzf r125 kullanmış biri olarak r6 ya biner binmez ısındım ve sorunsuz o istanbul trafiğinden kocaeliye getirdim arkamda arkadaşla o hiç bilmiyordu süper sport ama hemen öğrendi yavaş yavaş tabiki sadece bir kere olduğu yerde devirmiş daha çalıştırmadan evin önünde arkasında arkadaşı varken oydu başka kaza bela olmadı...

Karar senin tabiki ben şansız adamın bana hurdası denk gelir diyorsan senin bileceğin iş ama millet 6.750 liraya ikinci el cbr125 le gezerken bizimki ateş kırmızızı r6 yla turluyordu cebinden aynı parayı cıkarttı he yakıtı fazlaydı ama 1000 kere daha değerdi yani .

yeterki makine gidiyor diye basmayın önce düşüncenizi frenleyin mantıklı kararlar verin gaza gelmeyin yavaş yavaş herşeyin üstesinden gelinir. inanın kendinizi kısıtlamayın

AMA derseniz benim param bol başlangıç için 10bin lira verir cbr250 alırım sonra birde 1000 cc çakarım keyfime bakarım en doğru olanıda odur zaten eğitimini alman eldeki imkan buydu eldeki imkanla en iyisini yapmıştık zamanında motoruda 9.800 liraya sattık
    hsndmrcn bunu beğendi.

Motosikleti
    Yamaha R6
    Alper kardeşim Kocaelindeymissin sanırım sende, benim kendimden yana herhangi bir güvensizliğim söz konusu değil kullanmışlığımızda var az çok büyük motor tabi eğitim ayrı bişey ancak alınacak motoru gerekli ustalara gösterememek sıkıntım yani tanıdık usta problemi var ufak motor olsa bir çok motorcu anlıyor ama iş süpersport olunca herkes uzak yani siz almışsınız o paralara denk gelmiş sağlammışta makina zaten ancak almaya tek başıma gideceğim ve nereye göstericem aslında o konularda sıkıntım var benim beni aydınlatırsanız sevinirim bu konularda .

---------- Post added at 15:17 ---------- Previous post was at 15:10 ----------

valla bende denemeyi düşünüyorum bi ara arkadaşım da bir bakıcam ktm ye tasarımı gayet hoş.

Motosikleti
    RKS TİTANİC 200
    ustam bizimde bilgimiz yok aslında bastık gittik hiç görmediğimiz bir yere şişliye ben motordan anlamam ama insandan anlarım insan psikolojisi üstüne çok bilgi sahibiyim gözünden anlarım satın aldığımız adam trafik cezası yemişti evliydi ve 1100tl vericek durumu yoktu sıkışmıştı yani adam titizdi herşeyi belliydi yağ değişimlerini bile not almıştı her yaptığı bakım yazılı faturalıydı. adama bak motoru almaya gelicem o kadar yol şimdiden söyle motor bloğu açıldımı kazası varmı gibi sorular sordum ben motor ustasıyım beni boş yere getirme oralara dedim adam gayet samimi bir şekilde bütün herşeyini anlattı motor tertemiz di yani oraya gittiğimde çok ufak grenajındaki bir iki çizikten başka hiç bir aksi durum yoktu motor tıkır tıkır çalısıyordu gram ses yoktu adamın tipinden zaten motora çiçek gibi baktığı bi sorunu olmadığı belliydi inan motorla tur bile atmadım motora baktık 20dk hhadi ntere gidelim dedik gittik aldım geldik :D depoda doluydu zaten hiç masraf etmedik krallar gibi geldik adam bize birde profesyonel kask mont ve eldiven hediye etti yolda dönerken 180-220 arası gittim çok hız yapmadım motor giderim diyordu ama

Motosikleti
    Yamaha R6
    Valla bende aldığım motorlarda öyle yaptım ama ülkemizde km düşürmeler yalanlar dolanlar çok olduğu için pek güvenemiyorum büyük makinede sıkıntı olur diye ama 2-3 ay daha beklemeyi düşünüyorum şu an sezon olduğu için fiyatlar uçuk durumda o zamana kadar da araştırmaya devam edicem kardeşim fikirlerin yardımcı olurken kafamı da karıştırmadığını söyleyemem :D
    Senin şansından Allah bize de nasip etsin kardeşim Bi ayağımda Kocaeli'nde benim okul sebebiyle ve Kocaeli civarından alırsam seni ararım mutlaka yardımların için ;)

Motosikleti
    RKS TİTANİC 200
    uzak illere motosiklet, araba vasıta almaya gidiceksen ki ilanlarda en güzel resimlerini görürüz çizikleri görünmeyen kusurları yazılmayan motosikletlerdir. insan gidince hayal kırıklığına uğruyor satan adama göre hava hoş o gelmiyor 300km yolu. ya abi hani sorunu yoktu km saati çalısmıyor - kardeş o ufak bi sorun zaten hemen yapılır zaten çalıssa ne olcak sanki

- abi ses geliyo motordan
    - gelsin kardeşim ses gelicekki işlesin makine
    - abi grenajı gitmiş çizik pas içinde motor
    - kardeşim onlar yıkanınca geçer her içinci el motorda çizik olur yapma
    - abi bunun şasi yamulmus oynuyor
    - kardeşim o motor olduğu yerde yan yattı garaja sürttü :D

bunları deyip insanı deli edip geri döndürürler boşa yol bilemem ne masrafı işte...

o yüzden gitmeden önce yalan deyin gerekirse bak ben motor ustasıyım motoru açıldımı ses geliyormu bi sorunu varmı çalısmayan aksamı varmı boşuna gelmiyeyim dersin zaten kar peşinde olan çakallardansa ses tonundan anlarsın ihtiyacı olan adamdan alın motorları genelde abi hem uyguna temiz ürün alırsınız hemde vatandaşın ihtiyacı görülür...

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:50 ----------

ben kendi açıma konusayım zengin değilim kafama göre haraket edemem. 10 bin liralık motoru aynı temizlikte olanını 6-7 bin liraya almalıyımki satarken hem kar edeyim hemde zarar etmiyeyim

ama bu demek değilki hurda motor alıcam atıyorum cbr250r 6-8 bin km de kazasız tertemiz olanları 9bin lira diyelim ben aynı durumda olanını 7-8 bin liraya almalıyım çünkü gariban adamım aklımı kullanmalıyım ucuz diye 60 -70 bin de yada motoru ölmüş makine almamalıyım kar etmeliyimki yağ noter sigorta gibi extra masrafları çıkartabileyim....

hep böyle yaptım ihtiyacı olan insandan motor aldım keyfiyesatandan değil he istediğim fiyata tertemiz motor satsın keyfiye satandanda alırdım ama sıfırı 4.100 lira olan ybr 125 e 4600 lira yazan adama msj bile atmam :D yani adam plaka masrafını alıryor birde extrra 100-200 lira istiyor abi sen nesin oyle :D

yok abi her malın ederi vardır mal iyi olabilir ama bu onu sıfırındanda pahalı yapamamz boyle bir mantık yok yani

Motosikleti
    Yamaha R6
    o konularda haklısın kardeşim sana katılıyorum sonuçta motor alındığında kaskı ekipman noter satış derken paralar gidiyor bende sana katılıyorum o konuda o yüzden biraz beklemem de daha iyi olur diye düşünüyorum piyasa ekim gibi düşer sonuçta kış yaklaşıyo yani bizim buralarda sıkıntı olmuyor pek hava şartları ılıman olduğu için ama bu her yerde aynı değil tabi benim düşüncem beklemek biraz daha ;)

emocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    motoru izmir plakalı alırsan noter satışı 70 tl civarı başka da bir masrafın yok.
    bi de trafik sigortası yaptıracan okadar.

lakin senin tecrübene istinaden söylüyorum GT250R seni açmaz .
    görünümü ve gidon yüksekliği süper sport gibidir ama ciğeri masum bir kedidir 30 beygir

yani görüntü olsun bana yeter diyosan al ama bana kalırsa daha sabret veya kredi çek
    al bi ikinci el 600 lük

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...31996381/detay

şu motor benim de takibimdedir mesela
    hsndmrcn bunu beğendi.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)