Sıfırından pahalı 2. el motosiklet satmak
-
05 Ağustos 2013, 03:53
Sıfırından pahalı 2. el ancak şöyle olabilir. Örneğin 25 bin civarına bir chopper alırsınız, airbrush ve çeşitli aksesuar ve modifiyekasyonlara 5-10 bin lira ve aylarca emek harcarsınız. sonra o motoru 25 bin liraya satmanın imkanı yoktur efenim. git sıfırını al kendin yap o zaman dersiniz :d
Reklamlar
-
05 Ağustos 2013, 05:48
varan22 adlı üyeden alıntı
Egsoz lens mi?
-
05 Ağustos 2013, 05:54
adamlarda ne g.t varmış mübarek oturdukça değer katıyor
-
05 Ağustos 2013, 10:29
Yaşasın
MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın
METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın
TORK, kahrolsun beygir | ...
-
05 Ağustos 2013, 13:32
adam 6 7 sene önce 0 ını 20 binliraya aldığı aleti gelmiş 25 30 binlere bide geri sardırılmıştır bu enaz 40000 vardır 22 binlira fiyat çekiyor ne güzel bin bin bin mıç ağzına makinanın sonra 2 milyar kârla sat. anasını satim bende buna gıcık oluyorum.
-
05 Ağustos 2013, 13:44
-
05 Ağustos 2013, 13:54
ferdinandd adlı üyeden alıntı
Ben adamın aldığı fiyata karışamıyorum mesela, bi tanıdık soksa araya 3000 lira ucuza alsa 3000 lira ucuza satacak değil sonuçta
Ama günümüz değerine göre yıllara oranlayıp bi şekilde fiyattan düşmek gibi bişey lazım sanki.
Sonuçta anlık satış fiyatı herzaman baz alınabilir olacak, demekki düşüşü %delik hesapliycaz ki herzaman geçerli bir orta yol bulalım
Yokmu aramızda bu konuda eksper falan yada hesap kitabı iyi olan biri
ben aldığı fiyata karışmıyorum motorun yaşına karışıyorum daha yeni bi makineyi 20 binliraya alıp 7 sene sonra 22 binliraya satmak ne demek?
-
05 Ağustos 2013, 14:02
Yaşasın
-
05 Ağustos 2013, 14:15
bende sıfır aldığım CB yi 8.000 tl ye ilana koymayı düşünüyorum,ee ne demişler bükemediğin bileği öpeceksin =) adamlara anlatamadık 2. el ürünün fiyatı sıfırından ucuz olur gerçeğini. ben motosikletimi alırken pilaka ruhsat sigorta yanlış hatrlamıyorsam 320 tl vermiştim. şimdi adam 2. el motosiklet satıyor ve diyor ki ''pilaka masrafı yok'' nası yok ulan hıyar? alım satım ücreti? sigorta ücreti?sağa sola motosikleti göstermek için para vereceksin,aradığın aracı belki Ankara da belki istanbul da belki bursa da bulacaksın oraya kadar yol masrafın, e bide ikini el ne olur ne olmaz diye yağını filtresini değiştirdin mi zaten 320 tl nin 3 katı para gidiyor =) yani bu hıyarlar sanki 1940 yılında motosiklet satıyormuş gibi ''gel al git'' hesabı yapıyorlar =) yıllarca anlatamadık bü yüzden CB yi almak siterseniz 8.000 tl haberiniz olsun çünkü sıfır motosiklet gibi koltuğundaki naylonu çıkarmayla uğraşma derdi yok! direk bin git :D
-
05 Ağustos 2013, 15:38
Serk21 adlı üyeden alıntı
8.000 tl, koltuğundaki naylonu çıkarmayla uğraşma derdi yok! direk bin git :D
...
Yaşasın
-
30 Haziran 2014, 10:20
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-bajaj-600-kmde-ilk-bakimina-girmis-temiz-sifir-ayarinda-takasli-167095920/detay
Sıfırı 7350 olan motora 9bin istemek :D
-
30 Haziran 2014, 10:23
evet birde bu olayı motordan anlamayıpta kendine iş edinmişler var
motora kar gözüyle bakmak nasıl bi uslup bilmiyorum binersin kardeşim bakımlarınıda yaparsın bindine sayıcak cüzi bir miktara veririsin
-
30 Haziran 2014, 12:18
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...9915426/detay/
Adam alıyor, trafiğe çıkarıyor, 2.800km yol yapıyor tüm masrafları toplayıp satışa koyuyor ve bu fiyattan satmayı umuyor. Belki kar bile ediyor üç beş...
-
30 Haziran 2014, 12:25
Hala maliyetine diye sigorta parasını ekliyorlar ya. Yaw aracın satışını verince noter belgesi ile sigortaya gidersin, kaç ay kaldıysa o kadarın parası iade edilir. Eklemeyin şunu üzerine cahilliğinizi belli ediyorsunuz. Sizden motor alınmaycağını belli ediyorsunuz.
Sıfırı 23400 adam 23250 ye veriyor. Lütfetmiş.Aksesuar bile yok.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...68652561/detay
Şimdi motosiklet olayında şu var, kendimden de biliyorum; BElki de motosiklete indirgememek lazım ama toplumda genel bir doyumsuzluk var. Alıyoruz çok seviyoruz ama bir süre sonra hmmmm falan motor da çok güzelmiş diyoruz.Sonra ona bakmaya başlıyoruz zarar etmeyecek olsam gidip onu alırdım diye iç geçiryoruz. İşte bu arakadaşlarda bu düşünce fiiliyata dönüşüyor ve keyiflerini ikinci el motor bakanlara fatura ediyorlar.
Bence bayiden çıkan motor %10 değer kaybetmiyorsa ben sıfırını alırım,ikinci el almam. Az kullanılmış ise %20 değer kaybetmiyorsa ben sıfırını alırım ikinc el almam.
-
30 Haziran 2014, 13:25
mephamd adlı üyeden alıntı
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-bajaj-600-kmde-ilk-bakimina-girmis-temiz-sifir-ayarinda-takasli-167095920/detay
Sıfırı 7350 olan motora 9bin istemek :D
Bu arkadaş noter,plak ruhsat paralarını da geçtik, fiyatın üstüne kullandığı benzin,bakım hatta gittiği yelerde yediği yemek paralarını da eklemiş.Bu arada eleman bana yakınmış fırsatım olursa bizzat bulucağım bu elemanı bu kafaya ulaşmak için ne kullandığını soracağım.En güzeli bu tarz fiyat çekenlerden kesinlikle motosiklet almamak.Bu fiyatlarla motosiklet alan süper zengin olsa bile salaktır kusura bakmayın.Sıfırı 7300 TL olan motosikletin ikinci eline 9000 TL vermek için süzme geri zekalı olmak lazım.
Özgürlüğün en büyük düşmanı halinden memnun kölelerdir.
-
30 Haziran 2014, 19:01
cin olmadan şeytan çarpmaya kalkan yurdum embesilleri işte ne olacak?
-
30 Haziran 2014, 19:51
Çok saçma ya insanlar ne kadar kullanırlarsa kullansın ne kadar km yaparsan yapsın o motor yıpransın,sanki hiç kullanılmamış muamelesi yapıp bir de üzerine fiyat ekliyorlar.Bugün 2010 model düşük km deki bir Cbf 150 ile 2012 model düşük km deki bir cbf 150 nerdeyse aynı fiyat(ilanlar)
Aksesuarları anlarımda.Aksesuarların üzerinden bile kar amaçlı koyanlar var.
300 liraya aksesuara para vermiş.Bana 500 e mal oldu diye kakalamaya çalışanlar.Nerdeyse ilanlara aksesuar olarak plaka+sigorta yazacaklar.
Piyasa o yüzden böyle.Bizim insanımız abartmayı da sever biraz.
Herşey dahil 4.250 ye mal olan Cbf'inin halk arasındaki açılımı şöyle:
Bayiye gittik geldik işte sigorta+plaka+çanta işte 5 bin liraya geldi.Tam küsürat söyleyemeyiz hiç bir zaman.
-
30 Haziran 2014, 20:26
Bu kafa yüzünden sıfır rtr 150 almaya karar verdim haftaya nasipse mağazaya gideceğim inş.
-
30 Haziran 2014, 22:31
adam motoru alıyor sıfır hevesle egsozdur odur budur takıyor masraf ediyor artı. sonra bin km ye gelince canı sıkılıyor motora da bakıyor ee daha sıfır ben buna masrafta yaptım motor 5 ise 7 diyor, onu taktım bunu taktım, plaka masrafıyla uğraşmayın filan diyip satmaya çalışıyor. işin özü budur bence
-
30 Haziran 2014, 23:18
bu turkiyenin genel sorunu.
sahip oldugumuz sey en iyisi, biz herseyi en iyi biliriz ve digerleri diye tabir edecegin herseye cok guzel mok atariz. bu yuzden senelerdir bi halta yarar birsey yapamiyoruz. bu devletin basindan halkin en son halkasina kadar maglesef boyle.
bir gun aynanin karsisina gecik iyiye iyi kotuye kotu demeyi ogrenince belki bizim icinde bir umut dogacak. YERSEN.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)