Bence problem istediğin kadar ilanı istediğin rakamlar yazarak ücretsiz olarak yayınlayabiliyor olmak :D
Bence problem istediğin kadar ilanı istediğin rakamlar yazarak ücretsiz olarak yayınlayabiliyor olmak :D
genelde harley gibi motorlarda denk geliyorum. 1 yıllık 3bin kmde üstüne 15bin liralık masraf yapmış adam. 0 fiyatından 5 bin lira fazlaya satıyo. mantıklı mı? belki...
İşin özü bu fiyatları çekenlerde tam olarak ne yaptığının farkında değil.Artık plaka ruhsat işlemleri gelişen teknoloji ile gayet hızlı ve kolay çözülüyor 2 saatte herşey bitiyor.Sigorta desen motosikleti alınca zaten yine yaptıracaksın.Bir de normalde bir motosiklet yada araba orjinal halinden ne kadar uzaklaşırsa fiyatı o kadar düşer.O kadar aksesuar ıvır zıvır motorun fiyatını arttırmaz tam tersine düşürür.Dünya genelinde böyledir bizim Türkiye de ise durum tam tersi.
Bu mantıkla gidersek 2. eli iyice öldüreceğiz.Sahibinden.com sitesini yıllardan beri takip ediyorum her zaman sırf zevk olsun diye almaya niyetim olmasa bile hoşuma giden arabaları,motosikletleri favorilerime eklerim takip ederim.Eskiden bundan 4-5 sene önce favorimlerimdeki 20-30 aracın hemen hemen hepsi bir ay içinde satılıyordu.Son iki seneden beri favorilerilerime eklediğim araçlar aylarca satılmıyor defalarca ilanları yeniliyorlar sadece piyasanın altında fiyat (aslında bana göre gerçek ederi) verenler satıyor.Bu olay böyle abuk subuk fiyat verme alışkanlığının 2. eli öldürdüğünün açıkça kanıtıdır.Geri zekalı insanımız ne zaman akıllanacak çok merak ediyorum.Kendi malını satarken uçuk fiyatlar verip 2.el piyasasını yükseltiyor sonra yükseltiği piyasadan yine kendi gidip araç alıyor.2. eldeki bu yüksekliği gören firmalarda gaza gelip her sene abuk subuk zamlar yapıyor.Sahip olduğu aracın 0 kmsinin fiyatını arttığını gören geri zekalılar satacağı zaman fiyatı daha da yükseltiyor....Bu şekilde kısır döngüye girmiş durumda olay.2.el araç fiyatları dolar ve altından daha hızlı artıyor.Cidden ilginç bir durum.Yabancı biri bu durumu görse dalga geçer bizimle.
Yahu bide ilanlarda düşmesi yatması kalkması hiç yok düşmeyen motorcuvarmıdır?
cbf falan değilde bazı fazla tutulmayan motosikletleri almak biraz zor bir ondan birde ekstra birşeyler takıyorlar lastikleri falan daha iyi koyuyorlar öyle fiyat sıfırı geçebiliyor normal tabi ben sen bir çok kişi almaz
Japonya'da kullanılmış genç kız külotlarının satıldığı ile ilgili bir yazı okumuştum gazetelerde benzer bir fetiş ve talep durumu olabilir diye düşünüyorum.
:D
Sen bide araç fiyatlarına bak. Bayiler ellerindeki araçları 2.el diye satışa daha çok kar eder.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)