Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

İbretlik Olay!

Motovento
    REKLAM ALANI

Motosikleti
    yamaha cryptone
    Arkadaşlar bugün yaşadığım olayı hepimize ve özellikle de bana ders olması için yazıyorum.

Dün bursa kent meydanının karşısındaki petrol ofisinden depoyu fullettirdim. Ondan sonra da biraz gezinip eve gittim. Motorda birkaç defa hafiften boğulma ve tuhaf sesler oldu. İş dönüşü yorgunluktan pek ilgilenecek halim yoktu. " Yarın bakarız. " diye düşündüm.

Sabah kalktım motoru çalıştırdım. Jikleyi çektim çalışıyor ama vitese alıp gaz verince küt diye duruyor. Neyse hava ayarıyla filan oynayıp sabah işimize öyle böyle gittik. Öğle paydosu gelince atladım motora doğru ustaya. Usta bakar bakmaz şöyle dedi;" Benzini nereden aldın? " Kent meydanı petrol ofisi. Adam güldü ve şöyle dedi; " Dünden beri üçüncü kişisin. "

Ben birşey anlamamıştım. Sözkonusu benzinlik oldukça sağlam bilinen bir yerdi ve yıllardır benzin alırdık. Usta hortumla depoyu boşalttı. Gerçekten de bir baktık ki benzin yağlı. Yani resmen mazot karışmış benzine.

Ne olmuş olabilir? Büyük ihtimalle bir dalgın çalışan benzin deposuna yanlışlıkla mazot doldurmuştur. Burası Türkiye herşey olabilir.

Neyse çıkardığımız benzini alıp petrol ofisine gittim, o miktarda benzini bana iade edip şöyle dedi müdürleri; " Evet dün öyle birşey olmuş kusura bakmayın! "

Şimdi diyeceksniz ki; " Neden bu kadar kolay kurtulmalarına izin verdin? Adamlar katır yüküyle para kazanıyorlar. "

Şu sebepten; Çünkü benzini oradan aldığıma dair bir belge olan fişi atmıştım. Eğer o fiş elimde olsaydı cidden üzerdim onları.

Çıkardığım ders; Burası Türkiyedir ve akla gelmeyecek işler olur. O yüzden sakın aldığımız fişleri saklamayı unutmayalım. Bu çok önemli...
    barodi, özcan1980, CEM. ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Ercument - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF150
    Sana piyango vurmuş ama dediğin gibi bileti atmışsın.

utkan35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125 MH Drift
    çok doğru bir yere değinmişssiniz...

shooter1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ben de bir olay paylaşayım dedim
    benziliğe çay götürüyorum neyse bir araba yanaştı bir miktar benzin alıcak adam kredi kartıyla ödemek için içeriye giriyor burada akıllı pompacı mobiletler için tenekeye 1 lt benzini oraya çekiyor ve kendi yolunu buluyor bu yüzden benzin alırken de bakın

Otomobilde böyle bir karışmada motorda ciddi hasar oluşuyor. Motorun sağlam mı?

Motosikleti
    yamaha cryptone
    Alıntı İlker Eren adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Otomobilde böyle bir karışmada motorda ciddi hasar oluşuyor. Motorun sağlam mı?
    En fazla 10-15 km gittim o şekilde. Motorda bir sorun yok çok şükür. Bir de depoda 1 litre kadar benzin vardı yani onun da faydası olmuştur.

flame - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Mt-09,Derbi Gpr 125 Nude
    Yıl 2009.Hevesle gidip 2006 model golf gti aldım.Bir tonda masraf edip modifiyesiyle uğraştım.İzmir Ankara arasını iyi aşındırdım Neyse İzmir'de bilindik bir istasyona gittim.98 oktan benzin alacağım.Hevesliyim otobana çıkıp deneyeceğiz birkaç arkadaş.Neyse depoyu fullettirdim marşa bastım.Tık yok. (?) Dene Allah dene hiç haber yok.Servisi arasam külliyen bela.Aracın ustası Ankarada.Çekici çağırıp sanayide bir özel servise çektik.

Deposundan "mazot" çıktı!!! Allahtan yeni nesil araçlar yakıtı tanıyıp marş dinamosunu bile hareket ettirmiyormuş o zaman öğrendik.Zaten modife diye orjinal parçası kalmadı tüm arıza lambaları yanıyor bir şeyde anlayamamıştık.Aldım mazotun tamamını aracın bagajına koydum.Tamir bakım faturasınıda alıp istasyona gittim.Direk sahibine ulaştım.Adam çok utandı pompacıyı çağırdı ve aldığımız cevap şu " eee golfler dizel değil mi " e ben sana 98 oktan diye söyledim dedim.Adam iyi mazot demek istemişsindir sandım ben dedi...

Neyse bana ders oldu arabadan uzaklaştım :D Efendi efendi kar yağmur çamur anca biniyorum sıradan dümdüz otomobilime.
    Green Arrow bunu beğendi.

jook - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DL650XT
    Alıntı Ercument adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sana piyango vurmuş ama dediğin gibi bileti atmışsın.
    aynen usta

caferacer21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bisan toprak wrc 125
    aynı olay best oil de başıma geldi demirörene bağlı galiba

selo9115 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    apache--- İNAZUMA ---cbf 150 şimdide yeşil apache
    şimdi yeni nesil araçlar ve motosikletler böyle durumlar için kendilerini geliştirmişler

benzinli bir motora yada arabaya mazot pompasını sokamazsın çünkü girmiyor depo deliği küçük pompa büyük

Motosikleti
    yamaha cryptone
    Alıntı selo9115 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    şimdi yeni nesil araçlar ve motosikletler böyle durumlar için kendilerini geliştirmişler

benzinli bir motora yada arabaya mazot pompasını sokamazsın çünkü girmiyor depo deliği küçük pompa büyük
    Yanlış anlamışsınız. Burada olan şey, büyük ihtimalle aşağıdaki depoya tankerden yanlışlıkla ya mazot veya yağ karıştırılmış. Ya da tankerle gelen benzinde bir karışma durumu olmuş. Bunu müdür de söyledi itiraf etti. Yani benzini depodan çıkardık resmen yağlı idi. Hani benzini eline dökersin kurur uçar gider ya. Öyle değil resmen yağlanıyor elin. Yoksa motora 95 oktan yazan pompadan benzin koyuldu, mazot değil.

Ahhh, o fişi atmasaydım iyi öttürecektim herifleri ya oldu olan...

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)