Arkadaşlar bugün yaşadığım olayı hepimize ve özellikle de bana ders olması için yazıyorum.
Dün bursa kent meydanının karşısındaki petrol ofisinden depoyu fullettirdim. Ondan sonra da biraz gezinip eve gittim. Motorda birkaç defa hafiften boğulma ve tuhaf sesler oldu. İş dönüşü yorgunluktan pek ilgilenecek halim yoktu. " Yarın bakarız. " diye düşündüm.
Sabah kalktım motoru çalıştırdım. Jikleyi çektim çalışıyor ama vitese alıp gaz verince küt diye duruyor. Neyse hava ayarıyla filan oynayıp sabah işimize öyle böyle gittik. Öğle paydosu gelince atladım motora doğru ustaya. Usta bakar bakmaz şöyle dedi;" Benzini nereden aldın? " Kent meydanı petrol ofisi. Adam güldü ve şöyle dedi; " Dünden beri üçüncü kişisin. "
Ben birşey anlamamıştım. Sözkonusu benzinlik oldukça sağlam bilinen bir yerdi ve yıllardır benzin alırdık. Usta hortumla depoyu boşalttı. Gerçekten de bir baktık ki benzin yağlı. Yani resmen mazot karışmış benzine.
Ne olmuş olabilir? Büyük ihtimalle bir dalgın çalışan benzin deposuna yanlışlıkla mazot doldurmuştur. Burası Türkiye herşey olabilir.
Neyse çıkardığımız benzini alıp petrol ofisine gittim, o miktarda benzini bana iade edip şöyle dedi müdürleri; " Evet dün öyle birşey olmuş kusura bakmayın! "
Şimdi diyeceksniz ki; " Neden bu kadar kolay kurtulmalarına izin verdin? Adamlar katır yüküyle para kazanıyorlar. "
Şu sebepten; Çünkü benzini oradan aldığıma dair bir belge olan fişi atmıştım. Eğer o fiş elimde olsaydı cidden üzerdim onları.
Çıkardığım ders; Burası Türkiyedir ve akla gelmeyecek işler olur. O yüzden sakın aldığımız fişleri saklamayı unutmayalım. Bu çok önemli...