Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

MOTOSİKLET ÇAKMAKLIK USB GİRİŞİ BAĞLAMAK

REKLAM ALANI
    alper_sahin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RKS TİTANİC 200
    Efendiler , bugün izmit carrefour da gezerken gözüme bir cihaz takıldı otomobiller için olan bu alet çakmaklık girişini çoğaltıyor ve 2 tanede usb girişi saylıyor....

ben gidona bağlanan çakmaklıklardan hoslanmıyorum o yüzden bu cihaz çok kafama yattı aldım ve monte ettim

cihaz bu fiyatı 12.90 tl

motorun arkasındaki 46lt lik topcase 'e monte ettim resimlerini ekliyeceğim cihazın çakmaklığa bağlanan kısmını kestim kablosuna ek yaptım ve aküye bağladım.

topcasenin içine çift taraflı bant yardımıyla cihazı sabitledim güzel oturdu sonrasında topcasenin altına kücükük bir delik açıtım ve kabloyu ordan motorun koltugunu çıkartarak güzel bir düzenekle aküye kadar getirdim. bir adet sigorta ile aküye bağladım. onlada yetinmedim topcase nin altından çıkan kabloya küçük bir ( tik-tak ) aç-kapat anahtar koydum...

şuanlık süperiz anahtar hep kapalı bir cihaz bağlıyacağım zaman anahtarı açıyorum anahtar topcasenın altında basıyorum hemen devreye elektrik geliyor cihazı takıyorum cihazı alıncada anahtarı kapatıyorum sigorta akünün orda küçük amperli sigorta taktımki hemen atsın diye 4 lük sanırım

işte böyle arkadaşlar nasıl olur güzel olur su sızıntısı derdi yok kablolar bile görünmüyor çünkü yıkarkende dikkat ediyorum

çantayı motordan çıkaramıyorum şimdilik ama onunda hal caresini bulucam bu usb girişi güzel oldu ya ses sistemi bile bağlanıyor maşallah
    yamyamaha bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    canerol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Africa Twin-Rally250-z300
    güzel olmuş aynısını bende yapmıştım gerçekten yararlı bişe...
    şimdi ise gidona sabitlenenlerden aldım ilerde motoruma takacağım

Dentist76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Scarabeo 200ie
    Ben Scarabeo aldım, kendisinden zaten var şarj girişi

her motosiklete çakmaklık girişi takılır mı ya takılırsa iyi olur uzun gezilerde.... güzel bir alet güle güle kullanın
    4 teker bedenimi 2 teker ruhumu hareketlendirir
    hayat ya 2 kişilik yaşanır ya da 2 teker üstünde yaşanır.

jook - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DL650XT
    bu ve benzeri şeyler nedense biraz korkutuyo beni,elektrik aksamından tam da anlamıyorum gerçi ama ne biliyim bu aleti bağlarken illaki bi yerlerden kablo geçicek vs sonra bantlicaksın falan daha sonra motoru yıkarken problem olmuyo mu bu ? (cihazın kendisinin ıslanmasından bahsetmiyorum)

Motosikleti
    RKS TİTANİC 200
    Alıntı jook adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu ve benzeri şeyler nedense biraz korkutuyo beni,elektrik aksamından tam da anlamıyorum gerçi ama ne biliyim bu aleti bağlarken illaki bi yerlerden kablo geçicek vs sonra bantlicaksın falan daha sonra motoru yıkarken problem olmuyo mu bu ? (cihazın kendisinin ıslanmasından bahsetmiyorum)
    hocam kabloya su gelirse sorun olmaz kabloda sadece bir yerdinde bant var oda yanmaya suya dayanıklı eketrik kablosu ile sıkıca sarılıp çantanın altına gizlendi yıkarken dikkat etmek lazım tabiki ama gerekli bir cihaz dağda bayırda kampta can dostnuz

jook - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DL650XT
    aynen,dikkat edilirse bişe olmaz gibi,bende case yok,motorun bi yerine güzelce montelesem süper olur aslında

Motosikleti
    better 150 chopper
    güzel ve yararlı bir araç bende motora takacam montaj resimlerini de atarsan iyi gerçekten hayırlı olsun

VOLkann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2008 Honda CB600F Hornet
    Bir forumda görmüştüm. Abi USb li ışıldak almıştı uzun yolda cep telefonun şarj etmek için. Çok pratik hoşuma gitmişti.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    teferruatsız motorlara binmeyin yahu,yazıktır.
    Ben bi tane Lifan Eagle 125 aldım,onda bile orijinal çakmak girişi var
    alper_sahin bunu beğendi.

Motosikleti
    RKS TİTANİC 200
    Alıntı savaskayan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    teferruatsız motorlara binmeyin yahu,yazıktır.
    Ben bi tane Lifan Eagle 125 aldım,onda bile orijinal çakmak girişi var
    peki anahtar koruması varmı Lifan Eagle 125 de gelen geçen tornavida sokamasın yada başka anahtarla çalıstırmaya çalısmasın diye yada çift devre akım koruması varmı 3 sigortalı yolda kalmayasın diye...

yok diye biliyorum fabrika çıkışı ( abi teferruatsız motora binme yazıktır yahu :D ) şaka bi yana abi 4/4 lük motor olmazki gariban adamım ben bütçeme uygun olduğunca ek ihtiyaçlara göredüzenleme yapıyorum

Motosikleti
    HONDA CBR 600RR
    merhaba alper hocam,
    öncelikle teşekkürler bilgi paylaşımı için
    usb bağlama ile ilgili daha detaylı bilgi verebilirmisin?Sigorta ve kablo bağlatı şekli resim olarak.
    teşekkürler

Kocaeli İl Temsilcisi Ezio41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2016 Yamaha XJ6 Diversion F ABS
    Ben bu çakmaklığı kullanıyorum . Hem çakmaklık hemde usb girişli , su geçirmiyor yağmurda çok kullanışlı bir alet .

[IMG][/IMG][IMG][/IMG][IMG][/IMG]
    shooter1 bunu beğendi.

Motosikleti
    MONDİAL 150 ZC (Alayına Gider)
    Neyse ki Çinli mühendis arkadaşlar, mondial scooterıma orjinal çakmaklık takmış sağolsunlar. #150zc
    RAMİREZ bunu beğendi.

Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    çakmaklık yüksek akım çeken bir devredir . En en en az 1.5-2 mm lik kaliteli bir kablo çekmezseniz olacaklara katlanmışsınız demektir .

Bende agility 125 e taktirdim hem usb li far kullaniyorum hemde telefon sarji
    Fari cinden aldim saglam aydinlatan bir zimbirti uzun suredir de kullaniyorum aku de sikinti cikmadi simdiye kadar
    Zaten gece vs pek kullanmiyorum motoru gunduz yakiyorum bende sis fari niyetine
    Napcam baska dolan sarji akudeki ufak ufak kullaniyorum boyle

fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    bende abimlerin arabasına ses sistemi yaptım. ses sistemi teyibe bağlı değil ama

bass ve amfi bagajda, hoparlörler arka panzotun üstünde. ön tarafa sadece aküden alacağımız + kablosu ve bir tane de telefona takılmak üzere aux kablosu uzattık.

ses sistemi telefona takılan aux kablosu ile çalışıyor. sistemi geliştirdim. 15 liraya aldığım bluetooth kulaklık var onu amfinin ses giriş yerine monte edicem ve gerekli olan 4.2 voltu amfinin dibindeki + ve - kutuplardan alacağım.

arabaya bluetoot ile çalışan ses sistemi yapmanın maliyeti çok düşük, aklınızda bulunsun. çocuk oyuncağı. arabası olupta orjinal teyibe elletmek istemeyenler için çok iyi bir çözüm.

isteyen olursa bir ara resmini videosunu çekip atabilirim.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)