ö fren sıkıysa ondan da yapar
ö fren sıkıysa ondan da yapar
o tak sesi tahminimce ön süspansiyondan geliyor geriye itip ön freni sıkınca kafa kalkıyor ondan o sesi yapar normaldir. kaldırıma çıkmayla öle bi sıkıntı olacağını hiç sanmıyorum
gidon bilyelerinde sorun olup olmadığını anlamak için motor orta sehbadaysa yada cbr250 yan ayaklık olduğu için ordadan lastikle destekliyip ön gidonu havada bırakmalı direksiyonu sağa sola oynatamıyor gidon kaskatı kalıyorsa bilyeler dağılmış demektir.eğer bu sorun yoksa maşadanda şüpelenmeli genelde kaza yapınca bi yöne çekme olur
Motoru hiç emanet verdinizmi yada otoparka falan bırakıyormusunuz orada yada emanetteyken düşürmüş (yatırmış olmasınlar) sola doğru
Yok emanet vermedim . Tüm yorumları okudum yeşekkür ederim , herhalde fabrikasyon hatası var çünkü ben en ufak çarpma düşürme yaşamadım .
Amortisorlerle Oynadınmı?
Bendede CBR 250 var böle bir sorun yaşamadım birazdaha biniyim götüreyim demişsin bence garantisi varken hemen götür üşenme....
Hızlı çukura vs. girince ön kısımda kayma olabilir, hepsinden önce tecrübesi olan motor kullanmayı bilen birisi tecrübe amaçlı kullansın, o kimsede evet çekiyor derse tamirciye baktırabilirsin.
Oturuş pozisyonuda ön kısım yamukmuş gibi motoru bir tarafa çekiyor.
Benim ninja 250 r da çekiyor diye tamirciye gösterdim çekme yok dedi oturuş pozisyonuyla alakalı demişti ''sallıyor'' dediysem içimden gerçekten oturuş pozisyonumla alakalı sağa çekiyormuş motor yani hata bendeymiş.farkında olmayan kıçımızı diğer tarafa koyabiliyoruz, ama ortada düzgün oturduğumu sanıyordum öyle değilmiş, kendi tecrübemle sabittir...
Sağ veya sol amorsisör borusunda da hafif yamuk olabilir bu gözle görünmez...
Çin alıp sorunsuz binmek en iyisi
Servise gidince öncelikle MUHAKKAK servis kaydı açtırın. Sonra vay efendim sen düşmüşsün!!! çukur girmişsin vb. söylemlere pabuç bırakmayın.
Bir de belki psikolojik olabilir. Önceki makine de aynı sebepten satılması malum vs vs...
Birazdan sürmeye çıkacağım tekrar kontrol edeceğim acaba benden mi diye . Unutmuşum birazdan bakacağım teşekkür ederim 1-2 saate yazarım buraya . Biraz geziyim bakalım
o tak sesi bence normal bendede oluyor. ama sağa yatmasını bi türlü çözemedim ne kadar kötü bi durum :( milyarlık motor arızalı çıkıyor. umarım sorununuzu hallederler.bence motoru sürerek degilde baska sekilde götürün bayiye. yoksa Allah korusun yolda başınıza bi iş gelebilir
Bana göre sizin sorununuz furş takımının fazla sıkı olmasından yada arka tekerin ön tekerle tam simetri olmamasından kaynaklanıyor. Furş takımının gevşek olması motosikleti sağa veya sola çektirmez sadece kaldırım yada ani frenlerde aradaki boşluktan dolayı titreme ve sese sebeb olur. Fakat normalinden çok az da sıkı olsa sağa veya sola çekmeye başlar..
Bir diğeri arka tekeriniz ön tekerle aynı hizada değilse bu da yine bir tarafa çekmesine mazerettir. Arka maşadaki çizgiler her ne kadar eşitte gözükse bu düz olduğu anlamına gelmiyor. Siz gerçi motosikleti sıfır almışsınız ama kul yapısı işte
Şöyle bir şey deniyebilirsiniz
http://www.youtube.com/watch?v=RBxK-...yer_detailpage
ne oldu motorun akibeti 2 gündür servise götürmedinmi daha...
Ön fren diskine bak sıkı mı, yamukluk var mı?
Herkeze teşkkür ederim tek tek okudum , kontrol ettim . Bugün durankardeşler ile görüştüm 1000 bakımını biraz erken yaptırıcam 700 civarı . Cumartesi randevu aldım . Şu sağa çekme olayınada baktırtacağım . Sonucu yazarım buraya .
ön süspansiyonları maşaya takarken ayarsız sıkmışlardır belki yamuk durmuştur somunları söküp tam ortalayıp tekrara sıkmak lazım kanımca.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)