motosikletimle uzun yola çıkmadan önce neler yapmalıyım ve alalı 5 ay oldu ve ben uzun yol yapmak, gezmek istiyorum. bunun için erken mi?
motosikletimle uzun yola çıkmadan önce neler yapmalıyım ve alalı 5 ay oldu ve ben uzun yol yapmak, gezmek istiyorum. bunun için erken mi?
bakımlarını yap yanına lastik patlamasına karşı bi set ya da tüp al giyin ve bas başka birşeye ihtiyacın olacağını sanmıyorum .
YEdek benzin para yiyecek lastik tamir kiti zincir sigorta lokma ve tornavida takımı sanırım bunlar yeterli olur
rüzgar yememek için önlem alın uzun yolda rüzgar mahveder. yorgunluk yaratır. cebinizdede para varsa sıkıntı yok demektir.yollar sizin.
kulak tıkacı olmadan uzun yol yapmayın
TEŞEKKÜRLER
Bir tanecik ufacık buji varya adamı bitiriverir, para değil at bitane çantaya, bu hafta sonu bir arkadaş temde herekede kalmıştı yakın yola gidiyorum diye cantamı almamışım uzuldum. Sana lazım olmasa başkasına olur, zaten yerde kaplamaz
95 km yi 1 saat 10 dakkada geldim arkama bile bakmadan gene olsa gene yaparım
söylenenlere ek olarak,alt-üst içlik takımı,yağmurluk,bot yoksa bikaç tane poşet,bağaj lstiği,ve en önemlisi bol bol dua.
Benzer her konuda o kadar çok şey yazılıyor ki yola çıkacak arkadaşın yedek don alacak yeri bile kalmıyor. Neredeyse yedek motosiklet al arkaya bağla ne olur ne olmaz denecek. Biraz özet geçsek olmaz mı? Mesela lastik spreyiyle yedek buji yeterli olmaz mı motosiklet için?
Uzun yolda belin veya kalçan ağırabilir böyle durumlarda ufak bir minder veya yastık gibi bişey can kurtarıcı oluyor.. (:..
Dağ başına gitmeyeceksen hiç bir şey almana gerek yok. Atla, git, gez.
Kanuni ile 40000 km yedek buji, ampul, hatta yedek debriyaj-gaz teli taşıdım, 1 sefer bile kullanmadım. Önemli olan motosikletin bakımlı olması. Bakımları aksatılmamış, yağı-suyu tam, zinciri, balatsı vaktinde(hatta daha erken) değiştirilmiş motosiklet yolda bırakmaz. Scooterler için ise yedek buji şart(gavur malı gibi kullandığımız için dayanmıyor).
montla kaskın arasını boynunu kapatacak boyunluk al.ben takmadan yola çıktım iki parmak aralıktan boynumu 2 kere arı soktu 20 km arayla
valla ben buji lastik sipreyi buji anahtarı zincir kilidi alırım varsa küçük bir cantanın içine pense koyun çok faydası oluyor
PİSTON SARMIŞ HAYATIMA SEGMAN ATSAN NE FAYDA...
Başlıca uzun yol düşmanları;
Titreşim,
Rüzgar,
FAzla rahat sele,
yabancı cisimler,
Virajlarda rahat duramayan artçı,
Yorgunluk,
Aklıma bunlar geldi
CB 125E(6000 km), Salcano Wolf 11(Gümüş Atmaca)
Özgürlük çoğu kişilerce çok bilinmeyenli bir denklem iken, biz motorcuların ilk marşla birlikte hissetmeye başladığımız hazdır.(Murat KANAT 17.01.13 )
uzun yolda navigasyon gerekirmi
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)