A2 Direksiyon sınavı yeni uygulama
Reklamlar
-
Selamlar. Az önce eğitimdeydim. Eğitmenle konuşmamız sırasında öğrendiğim yeni sınav parkurlarını bilmeyenler için aktarayım. Bildiğiniz üzere B ehliyti olanlar için yazılı sınav kalktı ancak 17 Eylüldeki direksiyon sınavına kadar olan sınavlar eski sistem olacakmış. Yani slalom yaparak git düz olarak gel. Ama 17 Eylülden itibaren slalom, düz çizgi üzerinde yavaş bir şekilde gitme, tam daire çizme, 8 çizme, Yüksek ve dar bir demir yükseklik üzerinden geçme gibi işlemler olacakmış. En az 2 tur atılacakmış. Bilgilendirmek istedim arkadaşlar.
Reklamlar
-
Beni bu gün yarım saat dolaştırdılar trafikte arkamdan araba takip etti
-
uur52 adlı üyeden alıntı
Selamlar. Az önce eğitimdeydim. Eğitmenle konuşmamız sırasında öğrendiğim yeni sınav parkurlarını bilmeyenler için aktarayım. Bildiğiniz üzere B ehliyti olanlar için yazılı sınav kalktı ancak 17 Eylüldeki direksiyon sınavına kadar olan sınavlar eski sistem olacakmış. Yani slalom yaparak git düz olarak gel. Ama 17 Eylülden itibaren slalom, düz çizgi üzerinde yavaş bir şekilde gitme, tam daire çizme, 8 çizme, Yüksek ve dar bir demir yükseklik üzerinden geçme gibi işlemler olacakmış. En az 2 tur atılacakmış. Bilgilendirmek istedim arkadaşlar.
Bu gün yapılmış olan A2 direksiyon sınavı için sınava giren bir arkadaşımın yanında bulundum ve saydığın tüm değişiklikleri birebir gördüm. Eğitim pistindeki bahsetmiş olduğun sınav aşamalarının devamında, ilaveten hoşuma giden büyük bi fark daha vardı. Bir milli eğitime ait resmi binek araca denetçiler bindiler, sürücü adayları 3 erli grup yaptılar ve 3 sınav adayını sürücü kurslarına ait scooterlarla sürüş yaparken arkalarından takip etmek suretiyle trafiğe açık alana çıktılar, daha önce belirlenen güzergahta, yarım saat sınava, traifğe açık alanda da arkadan takip edilmek suretiyle tabii tutuldular. Uygulama hoşuma gitmedi değil. Ama sınav adaylarının sınav saati öncesinde eğitim pistinde sınava girecekleri motorları tanıma aşamasında yaptıkları provalarda düşen çok aday gördüm, moral bozucuydu. Onların mevcut deneyimler ile trafiğe çıkacaklarını düşünmek bile istemedim o anda.
-
Sanırım sistem tam oturmamış. Ben eğitimi kadıköy salı pazarında aldım orada eski sistem vardı bugün. Açıkcası bu ilk deneyimimdi ancak hiç korkum yok. Sınava 1 bucuk ay daha var ve ben çalışmaya simdiden başladım çok eğlenceli bir his.
-
-
babam da bu gün direksiyon sınavına girdi eski usül müş ehliyet ceb te yani
-
Peki a2 ehliyeti olan b için yazılı sınava girecekmi ?
-
4ünde bende gircem eski usül olsa keske ugrastırmasalar
-
Ben dun (cumartesi) girdim. Eski usul slalom ve duz yolda gel dur. Beklerken diger adaylarla muhabbet ediyorduk. biri dedi ki, bizimle ayni donem olsa bile yazili sinava girmemis olanlari da yeni uygulamayla sinav yapacaklarmis.
-
28 Temmuz 2013, 18:41
Kaangngr adlı üyeden alıntı
Peki a2 ehliyeti olan b için yazılı sınava girecekmi ?
sürücü kursuna sordum
girmeyeceksin dedi
-
28 Temmuz 2013, 18:50
onurdndr adlı üyeden alıntı
sürücü kursuna sordum
girmeyeceksin dedi
banada öyle bişeyler dedilerde zannetmem falan dedim neyseki öyle olur inşallah. bu kıştan sonrada araba ehliyeti gelir.
-
28 Temmuz 2013, 20:06
Bu sabah kardeşimi götürdüm eğlenceliydi..2006 mondial ökkeş modeli üstünde süperdi :D Paintten çizmeye çalıştım anlaşılabiliyorsa ne mutlu.Yuvarlaklar duba,kalın çizgiler boya ile çizilen şeritler,ince kırmızı çizgiler ise gidiş güzergahı.Bu güzergah 2 kez tekrar ediliyor.
-
28 Temmuz 2013, 20:13
Uway adlı üyeden alıntı
Bu sabah kardeşimi götürdüm eğlenceliydi..2006 mondial ökkeş modeli üstünde süperdi :D Paintten çizmeye çalıştım anlaşılabiliyorsa ne mutlu.Yuvarlaklar duba,kalın çizgiler boya ile çizilen şeritler,ince kırmızı çizgiler ise gidiş güzergahı.Bu güzergah 2 kez tekrar ediliyor.
http://img89.imageshack.us/img89/3450/kw3o.png
dün bende izledim sınava girenleri, aynen arkadaşın anlattığı gibi yaptılar sınavı. pek zorlanıcak birşey yok yani ama eskisine oranla artık daha sıkı tutuyorlar bu işi
-
28 Temmuz 2013, 20:14
rahmi34 adlı üyeden alıntı
dün bende izledim sınava girenleri, aynen arkadaşın anlattığı gibi yaptılar sınavı. pek zorlanıcak birşey yok yani
ama eskisine oranla artık daha sıkı tutuyorlar bu işi
Yok! Bu eski sistem. Yeni sistem bu hafta sonundan sonraki sinavlarda baslayacakmis.
-
28 Temmuz 2013, 20:15
Arkadaşlar bugün bende A2 direksiyon sınavına girdim (motor sınavına girmeyenlerdenim). Yeni sistem tam olarak oturmadı, biz tam anlamıyla bir karmaşa yaşadık. Denetlemeye 4 müdür 4 yardımsı ve bir o kadar da öğretmen geldi. Sabahın köründe kurs aldığımız merkezin parkına gittim (reklem ;) 14 dönüm eğitim alanları var) neyse önce sınav park içinde yapılacak dendi kukayla slalom, git, gel (klasik). Sonra denetmenler yerin dar olduğunu bildirdi yeri genişlettiler kuka sayısı 8'e çıkardılar, diğer tarafta B için direksiyon sınavına girenlerle iç içe yapalım dediler (B için girenler park içinde 2 tur atıp, park dışına trafiğe çıkıyorlar) ne olduysa o ara oldu tartışma çıktı bir taraftan müdürler kendi içinde bir taraftan da bizim hocalarla tartışıyorlar, o kadar insan bekliyor tabi sinirler iyice gerildi. 15-20 dk sonra 5. müdür geldi (galiba şube müdürü gibi bir şey diğer 4 müdür buna paso hocam deyip duruyorlar) Saat 10:30 da trafiğe çıkarma kararı aldılar ama yer belirsiz. Denetmenler eğitim parkın önünde yapalım diyorlar bizimkiler olmaz diyor. Nedeni ; yollardan sürekli kamyonlar geçiyor ve yol s çiziyor. Bizim hocalar başka bir kursun buraya yakın başka bir bölgede daha önceki yıllarda sınav yaptığını fakat bir adayın kamyon altında kaldığını söyledi ve hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmeyeceğini bütün sorumlulukların denetmenlerde olduğunu söyleyince bu sefer de onlar yaklaşmadı. Neyse yarım saat sonra trafiğe açık başka bir alan bulundu hoop o kadar kişiyi servisle sınav yerine götürdüler. Bir müdür ve yardımcısı 30 dk boyunca adayı izleyeceğim dedi, ve üstüne tutturdu saat 17:00 'de işimi bitiririm giren girer giremeyen bir sonrakine şeklinde konuşunca bizim hocaların kayışı yine koptu al sana bir tartışma daha. Allah'tan diğer müdürler ve hocaların da canı sıkıldı da listeye göre okumaya başladılar. "Kask,dizlik, eldiven takan motora binsin 2 tur atsın dediler" de sınav başladı (Bu arada diğer mal müdür ve yardımcısı hala tartışıyor, onlara düşen adaylar için üzülüyorum). Neyse ben şanslı gruptaydım millet iki tur atarken ben bir turla işi hallettim (ya çok iyi geçti, yada çok kötü) bu arada sınav tipi klasik tip. Slalom, göbekten dön gel. Neyse biz şanslıymışız adamlar bir de araçla arkadan takip edip yarım saat yaparız deselerdi millet bunlara dalardı Hepimize geçmiş olsun kalın sağlıcakla.
-
28 Temmuz 2013, 20:30
rumelian adlı üyeden alıntı
Yok! Bu eski sistem. Yeni sistem bu hafta sonundan sonraki sinavlarda baslayacakmis.
hım k.bakmayın o zaman ben unuttum kendi girdiğim sınavıda :(
-
28 Temmuz 2013, 20:30
Her kurs doneminde 200 kisi oluyor bu mevsimde. Her adayi yarim saat izlemek demek, 100 saat. Gunluk mesai 8 saat desek, 12-13 gun surer bir donemin adaylarinin sinavi.. Yarim saat ortalama 30 km/sa hiz ile gitseler, 15 km mesafe aday basi. Gunde 16 adayi cikarsalar. 240 km yol yapacak o motosikletler ve pesinden gelen arac. Ayni bolgede 3 ayri surucu kursu sinav yaptirsa (mesela kadikoy) tum trafik felc... Yahu bir yasa cikariyorlar ama nasil olacak bu is diye sormuyorlar birbirlerine...
İngilterede de var bu is ama once module 1 denen pistte testler var onu geciyorsun, sonra module 2 testi var. O da arkandan seni takip eden bir motosikletli polis esliginde yola cikiyorsun, polisin direktiflerile trafikte gidiyorsun.
-
28 Temmuz 2013, 20:40
ya ben bunların ta bilmem neresine ya 4 aydır bir insan ehliyet beklermi ya
-
28 Temmuz 2013, 20:50
4 ay hakkidir be Suat kardesim Mayis 1 de kayit oldum. Temmuz bitti, bayramdan sonra ancak aliriz ehliyeti gibi gorunuyor. Millet bu kadar zamanda astronot oluyor biz a2 alicagiz.
-
28 Temmuz 2013, 21:01
sonrada ehliyet almıyorlar oluo vermionkiğ alalım şerefsizler zaten kursun bi bok yaptığı yok kafadan 400 lira alıolar yok sınava 50 lira kağıda 50 lira ama ehliyet yok gelde çıldırma
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)