A2 Direksiyon sınavı yeni uygulama
Reklamlar
-
04 Ağustos 2013, 03:31
bugün sınava giren ve geçenlerdenim..
az çok tecrübem vardı.. ancak yaşadıklarım, gördüklerim duyduklarım şaka gibiydi.. belki de treji komik daha doğru
sınav başladı eğitmenlerin ellerinde ki dosyalar da her sürücü adayının gireceği saat yazılıydı.. baktığınız da akşama kadar sürecek bir sınav.. herkesi 30-40dk arayla yazmışlar
eğitmenlerin kafası çok karışıktı ne yapacaklarını bilemez haldeydiler, bu değişen yönetmelikten ötürü.. sık sık bir araya geliyorlardı..
ilk başlayanlar eski sistem de girdi sınava, yani 4 dubadan geç düz gel.. 2 defa yaptılar.. daha sonra uzatmak için bunu 4 tura çıkardılar.. ben o 4 tur da girenlerdenim.. ama ortam tam bir karmaşa düzen sıfır.. sonra müfettiş geldi.. durun dedi bu böyle olmaz.. 20cm enin de 8,5 - 10m uzunluğunda 3cm yüksekliğin de üzeri tırtıllı bir tahta yol olması lazım.. yere çakılı vaziyette.. herkes dondu kaldı, birbirlerine baktı.. çünkü ilk defa duymuşlardı
kurs yöneticileri koşturarak, istenen özelliklerde ki yolu yaptılar saolsunlar ve bundan sonra kiler o yolun üzerinden de düz gitmek suretiyle devam edildi.. ancak gitmek ne mümkün.. kurs hocaları bile 3-5 denemede 1 inin geçtiler.. sonra müfettiş anladı olayın zor olacağını.. ya arkadaşlar üzerinden de geçsinler işte dedi
komedi ye devam.. başka bir müfettiş geldi.. bu böyle olmaz.. bu yoldan iki tane olmalı sürücü adayı ikisinin arasından geçmeli.. ya geçekten şaka gibiydiler.. sirk gösterisine döndü olay merakla bekledim.. biri gelip böyle olmaz alevli çemberden de geçeceksiniz demesini )
neyse itiraz sesleri yükseldi kurs yöneticilerinden.. ufak çaplı toplanıldı.. ve sınav eski sistem devam edildi
anlayacağınız daha çook fırınlar yenmesi lazım.. önce gözetmene eğitim şart..
sevgiler..
Reklamlar
-
04 Ağustos 2013, 03:44
dogrusukru adlı üyeden alıntı
Yatırdığımız para boşa mı gitti yani
geri alma şansımız var mı acep?
Bu arada ben aynı zamanda direksiyon sınavlarında görev alıyorum. Sınav giriş belgende hangi plaka yazıyorsa o plakalı motorla girmen gekiyor. Ama biz pek buna bakmıyoruz. yani girebilirsin de giremeyebilirsin de görevlinin insiyatifinde. Ben kendi motorumla gireceğim inşallah
Bence sen de git girersin muhtemelen ;)
Dostum söylediğin gibi olursa gerçekten süper olur..Ben Scooter kullanıyorum..Şehir içinde kullanımının zor olduğunu düşünerek,sanırım motorculuk hayatım boyunca vitesli motor kullanmayacağım. Bu konu hakkında tam olarak kiminle konuşmam lazım?
---------- Post added at 02:44 ---------- Previous post was at 02:42 ----------
Ayrıca kursa yazılırken,daha önce vitesli motor tecrübem olmadığını belirttim.Cevap olarak ''Sınavdan önce 5 dk sürersin,Bir şey olmaz'' dendi.. Bu şartlarda,söz konusu parkuru geçebileceğim konusunda ufakta olsa bir şüphem var.Çünkü;motorun debriyajı,kavrama noktası,motora alışmak vb şeylerin önemli olduğunu düşünüyorum..
-
04 Ağustos 2013, 03:58
sınavda otomatik vitesli motora izin yok arkadaşlar..
gözetmeler söyledi.. kişi isterse kendi motoruyla girebilir miş.. (vitesli)
yönetmelikte giremez diye bir madde yok muş ;)
-
04 Ağustos 2013, 13:48
arkadaşlar kurs sadece para alıyor öyle yerler varkı 600 tl dıyen yerlerde var,direksiyon egitimini ücretli veriyorlar,iyi de biz nasıl ögrenıcez,otomatik mi,yoksa vitesli motor mu kullanıcaz kurs ücret alıpta ögrencısıne sahıp çıkmalı,sonradan ilgisiz kalmaması gerekıyor,
-
04 Ağustos 2013, 14:42
Bugün sınava girdim eski sistemden zorluk olarak diyebileceğim tek şey SÜRE o tam bi fiyaskoydu.sınav 5 dk sürüyor sana verilen randevu saati yarım saat geri kalan 25 dakika müfettişler gölgeye geçip lak lak yapıyorlar .sınav 8de diye gittim benim saatimin 11.30 12 olduğunu öğrendim ve eve döndüm
Anlayacağınız zorluk bu
Eklenen yeni platforma gelirsekte sıkıntı yok sınavdan bi gün önce kurs çağırdı denemesini yaptık 2 kerede çözdüm
SÖZDE platform dedikleri 3cm yüksekliğinde 3-4 metre uzunluğunda arabaların yavaşlaması için koyulan sarılı siyahlı tümseklerden tek püf noktası slalom attıktan sonra platforma gelirken motoru oraya iyi hizalamak , düz girdiğin anda hafif gazla zaten sonundasınız
Girmeyen arkadaşlara başarılar
-
04 Ağustos 2013, 16:42
ehlıyetı aldın demek,hayırlı ugurlu olsun,motor olarak bütcem bu motora yetıyor tavsie edermısın,
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...31692117/detay
birde bu var
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...1463547/detay/
-
04 Ağustos 2013, 17:02
Yahu ne komedi bir ulkeyiz. Yasa yapamiyorsan baskasindan kopyala, en azindan uygulamanin nasil yapilacagini bilirsin...
-
05 Ağustos 2013, 13:43
Sınava giren arkadaşlardan ricam,sınav ve vitesli motor kullanımı ile ilgili püf noktaları belirtebilir misiniz? Ayrıca hayatında vitesli motor kullanmayacak olan bir insanı (ben) vitesli motorla sınava sokmak,nasıl bir mantık ürünüdür çözebilmiş değilim..Scooter kullanacak kişiyi scooterla,vitesli motor kullanacak insanı vitesli motorla sınava sokmak çok mu zor?
-
05 Ağustos 2013, 17:30
Ben de dün sınava girenlerdenim ve az önce sınavı geçtiğimi öğrendim. Dün tam bir karmaşa söz konusuydu. Parkurda önce tırtıllı bir tahta vardı, bu tahtanın sağı solu oynuyordu ve üzerinde çiviler vardı. Birçok insan itiraz etti, bu tam bir facia ve kazaya davet dediler, daha sonra gözlemciler tahtanın yanından düz bir şekilde geçilmesine karar verdi. Parkurda 2 tur attık. İlk turda dubaların arasından gidişli gelişli slalom, ikinci turda giderken slalom, dönüşte düz gelme, hızlanma ve fren yaptık. Sonra da gözle görülebilen mesafede scooter ile tek başımıza gittik geldik. Bu arada sınava herkes scooter ile girdi. Toplam yaklaşık 10 dk. sürdü. Gözlemcinin söylediğine göre bu sınavda puanlama sistemi yok, hata yapan eleniyor. Dubayı devirme, sinyalini ver, ayağını çok kez yere basma yetiyor. Her aday için 30 dk - 45 dk arayla saat belirlemişler, o saat dolmadan sınava başlayamıyorsun. Biz sürüşümüzü yaptıktan sonra müfettişler geldi ve gözlemcilere fırçayı bastı. Eminim bizden sonrakiler çok daha zor bir sınav geçirmişlerdir. Tabii ki bu işin Avrupa standartlarına göre yapılması hepimizin yararına, ancak şu anda uygulanan sistem Avrupa'nın yanından bile geçemez. Gözlemcilerin belki de hiçbirinde A2 ehliyeti yok ve hayatlarında motora binmemişler, sadece yazılan yönetmeliği kontrol eden idareci sıfatındalar.
-
05 Ağustos 2013, 19:02
jack black adlı üyeden alıntı
Sınava giren arkadaşlardan ricam,sınav ve vitesli motor kullanımı ile ilgili püf noktaları belirtebilir misiniz? Ayrıca hayatında vitesli motor kullanmayacak olan bir insanı (ben) vitesli motorla sınava sokmak,nasıl bir mantık ürünüdür çözebilmiş değilim..Scooter kullanacak kişiyi scooterla,vitesli motor kullanacak insanı vitesli motorla sınava sokmak çok mu zor?
arkadaşım o gireceğin kursun motoruyla alakalı mesela ben mondial 100 cupla girdim.Vitesli motor tecrübem var.Ama Kurstaki hoca bi sistem geliştirmiş bilmeyenler için mondial cup vitesli bi motor ama devriyajı yok yani bisiklet gibi vites arttırıp azaltıyorsun.hocada bilmeyenler hiç uğraşmasın diye motoru daima 2. viteste bırakıyor.Yani anlayacağın bilmeyen adam bile scooter kullanır gibi kontağı acıyo gazı acıyor o kadar.Scooter'dan tek farkı arka freni sağ ayakla yapıcan.BU benim kursun motoruydu.Ama çevre kursların motorları pideci çiğ köfteci abilerin motorlarındandı yasal olan vitesli motorla girmen ama bazı kurslar bu durumu takmıyor.Sana diyeceğim o ki takma çok sınavdan önce kursla 1-2 deneme yaparsın geçersin.Ne yazik ki insanlar eğitimsizlikten ölüyorken kasmıyolar öyle sınavı hala
-
06 Ağustos 2013, 20:07
yazılı sınav 24 agustos,direksiyon sınavı neden bellı degıl,tarih yok denılıyor,
-
06 Ağustos 2013, 22:49
[QUOTE=jack black;3114074]Dostum,aynı durum benimde başıma geldi. Bende senin gibi,Temmuz'un ilk haftası yazıldım.27 Temmuzda gireceğim söylendi.Daha sonra MEB in listesinde adım olmadığı söylenerek 3 Ağustos dendi..Daha sonra,yine bir telefon geldi kurstan...Ve 24 Ağustos'ta gireceğim söylendi..Anlayacağın yalnız değilsin [COLOR="Silver"]
Dostum şöyle bir durum var, ben cuma günü aradım kursu öğlen vakti yukarıda dediğim gibi sınava giremeyeceğim söylendi.Bende yaptıkları iş hakkında biraz bilgi verdim Ne yapın edin MEB'i arayın arkadaşınızı dostunuzu araya sokun,hiç birşey yapmıyorsunuz bir de bi ton para alıyorsunuz dedim. Sonra akşam üstü aradılar ve cumartesi günü sınava girdim.
Bence kontenjan muhabbeti yüzünden sınava sokmadılar sizi, yani bana öyle geliyor.17 Ağustos için ısrar edin bence.Motor kullanıyorsanız cezalar fena bir an önce almak lazım.
-
06 Ağustos 2013, 23:38
giren arkadaşlardan birkaç örnek
http://www.youtube.com/watch?v=-pHMeAiyR7c
http://www.youtube.com/watch?v=bTJU02cbEDE
-
06 Ağustos 2013, 23:50
Zorlaştırsınlar abi, daha zorlaştırsınlar. Ben şunu anlamıyorum, motor otomobilden çok daha tehlikeli olmasına rağmen motosiklet sınavı 45 saniye sürüyor. Böyle saçmalık mı olur. Bizim kursta 40 kişi falandık, bunun 30'u kadındı bu arada. Kadın sürücülerin çoğunluğu daha motorla u dönemiyor, stressten U dönerken duvara çıkan kadın bile sınavı geçmiş. Rezillik...
Umarım sistem düzelir ve doğru düzgün yapılmaya başlanır. Valla yoksa ayıpladığımız o Çİn'li motosiklet sürücülerine benzeriz.
-
08 Ağustos 2013, 18:45
tamam ben bayram bitimi kursu sıkıştırıcam yoksa alamıcaz,iyice stres yaptım bi sınava giremedik,
uzun sürücek bir an önce alıp ehliyete işletmek gerekiyor,
arkadaşlar sizden yardım istiyorum,B den direk E+D oluyor mu,yoksa (E) ehliyetini aldıkdan sonramı mı (D) alıyoruz,E+D alırken aynı gunmu her iki direksiyon sınavına giriyorsuz,
-
24 Ağustos 2013, 12:41
arkadaşlarr yarın motor sınavım var,scooter motor ile giricektim son gun dedıler kı artık turkıye genelı yenı yönetmelıge göre viteslı olucak artık vitesli motor,bır yonden ıyı ama son dakıkı söylendıgınde ne yapacagımızı bılemıyoruz herşeyın hayırlısı diyelım,
-
24 Ağustos 2013, 13:50
Sen yine bi arkadaşın varsa scooterla git ben kursa sordum geçen gün, normalde vitesli dediler ama scooterıyla gelenler girdi dedi. Bazen uğraşmak istemiyolar.
-
25 Ağustos 2013, 00:23
uur52 adlı üyeden alıntı
Sen yine bi arkadaşın varsa scooterla git ben kursa sordum geçen gün, normalde vitesli dediler ama scooterıyla gelenler girdi dedi. Bazen uğraşmak istemiyolar.
Yarın ne yapsak? Kendi motorumuzla mı gitsek? Bir de gidince Polis süprizi ile karşılaşma ihtimali var
I am The Captain of My Soul...
-
25 Ağustos 2013, 01:11
daha da zorlaştırmaları dileğiyle..
-
25 Ağustos 2013, 14:49
motor sınavı aşırı derece zorlaştırılmış,vitesiz motor ile girmek yasak,kursun motoruylada girmek yasak,mılli egıtımın motoruyla girdik,uygun görülmeyen kişiler kaldı,25-30 dakıka motor kullandırıyorlar,dubaların arasından geçiliyor, 7-8- metre kadar uzunlugunda demırın ustunden geliş gidişli 10 defa kadar geçiyorsun,kalanlar oldu,yada bir kaç kişi dedıkı ben hazır degılım viteslıye giremem dedıler,gittiler onlar,bizde sınava girdik kazandık,
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)