Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Motora Yeni Başlayacak Arkadaşlar Okusun

REKLAM ALANI
    -Alperen- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hussar 125
    Merhaba arkadaşlar,
    Bende motora yeni başladım. 40 Yıllık motorcu değilim. Araştırmalarım sonucu gördüklerimi sizlere anlatmak istiyorum.

Başlangıçta herkes şöyle bir motora sahip olmak ister

İstediğiniz kadar paranız olsun siz siz olun başlangıç motoru için super sport motor ile başlamayın. Herkesin kendi tercihi fakat commuter yada cup tarzı motorlarlada başlamayın.

Eğerki çok paranız var ve motora başlayacaksanız runner idealdir.

Şimdi 25 yaş altı motora başlayacak kişilerde motorda dış görünüşe fazla önem veriyorlar. Fakat ciğersiz çin malı motor alıyorlar. Bu çok büyük bir hatadır

Örneğin deer 152 :

kasa olarak çok hoş görünüyor fakat içi 5 para etmez. Sürekli masraf çıkarır. 2. el değeri 2.000 TL ise sizin bu motora 1 yılda yapacağınız masraf motorun 2 katı parasına kadar ulaşabilir.
    Çin malı motorlarda parça ucuz ve kalitesiz olur. Sürekli parça değiştirirsiniz. Ucuz diye gidersiniz ama damlaya damlaya göl olur biliyorsunuz.
    Eğerki yoğun bi şekilde motor parası için çalışıyorsanız lütfen çin malı güzel görünen bir motor almayın.
    Başlangıç için Honda, yamaha, suzuki ideal markalardır. Hem konfor hem kalite olarak.

Diyelimki elinizde tam 3000 TL para var. Siz tutupta tam 3.000 TLlik motor almayın.
    Elinizdeki para ile gidin Kaskınızı ve diğer korumalıklarınızı alın, sonra kalan paranız ile motor alın.

Lütfen bulunduğunuz yerdeki trafiği öğrenmeden büyük cc motor ile başlamayın. Motorla trafikte gitmeyin bilmeden büyük motor almayın. Motorun hurdası bile para ediyor elinizde kalmayacaktır. İlerde kaza yapmamanız ve motor sürmeyi profesyonel hale getirmek için önce scooter ile başlayın. karşınızda ani bir olay olunca ne yapacağınızı bilmiyorsanız, trafik ışıklarına kaç mt geriden fren yapmaya başlıyacağınızı bilmiyorsanız, şerit ihlalinin vs. Ne olduğunu bilmiyorsanız max 150cc lik motor ile başlayınız.

Daha yazacak çok şey vardır fakat sizleride yormak istemiyorum.

Bana kalırsa bu görüntü :

Bundan daha güzeldir :

Birde şunu hatırlatıyım. Kask ve ekipmanlarınız sizi kötü göstermez. aksine daha cool gözükürsünüz

Teşekkürler
    Orkun709, Cornelius09 ve TimCage bunu beğendiler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    tr_select - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    uǝq ɯıɯɐpɐ sɹǝt
    Ekleme yapiyim. Deer'e ciğeri beş para etmez diyorsanız siz motordan anlamıyorsunuzdur. Tawian malıdır kendileri. Kanuninin popcorn-hussar ve bobcat gibi tawiandan ithal, sağlam motorlarındandır.
    Ön digital biraz çabuk arıza yapar onun haricinde dağılmaz, yolda kalmaz etmez. Tabi bunlar bakımlı alet için geçerlidir. En çinine bile bakım yapıldığı zaman görüyoruz, adamlar binlerce kilometrelik turları tamamlıyorlar arızasız şekilde...

Deer; Kuzenim ilk çıktığında aldı. Gözü gibi baktı, yağını suyunu eksik etmedi... 42000'de... Yolda kalmadı ve hala satmayı düşünmüyor...
    Geri kalan şeylere katılıyorum.... İyi günler efendim

Çok haklısınız bende yeni başladım ve bugün (28 Temmuz) direksiyon sınavım var racing tarzı bir motosiklet kullanacağım ama başlangıç motoru olarak mondial X-trem max'ı seçtim. 150 cc enduro/cross motosikleti. Dediğiniz gibi ilk olarak ekipmanlarımı tamamlıyorum. Yeteri kadar tecrübe edindiğim zaman (1 - 1.5) yıl kadar kullandıktan sonra racing kategorisinde 600lük bir makinaya geçmek istiyorum. Hala düşünmekteyim ilk olarak 250lik mi denesem diye fakat 600lük daha bir okşuyor beni. Ama sonuçta tecrübelendikten-bir şeyleri öğrendikten sonra geçeceğim için sıkıntı olmayacağını düşünüyorum

Motosikleti
    Hussar 125
    Alıntı tr_select adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ekleme yapiyim. Deer'e ciğeri beş para etmez diyorsanız siz motordan anlamıyorsunuzdur. Tawian malıdır kendileri. Kanuninin popcorn-hussar ve bobcat gibi tawiandan ithal, sağlam motorlarındandır.
    Ön digital biraz çabuk arıza yapar onun haricinde dağılmaz, yolda kalmaz etmez. Tabi bunlar bakımlı alet için geçerlidir. En çinine bile bakım yapıldığı zaman görüyoruz, adamlar binlerce kilometrelik turları tamamlıyorlar arızasız şekilde...

Deer; Kuzenim ilk çıktığında aldı. Gözü gibi baktı, yağını suyunu eksik etmedi... 42000'de... Yolda kalmadı ve hala satmayı düşünmüyor...
    Geri kalan şeylere katılıyorum.... İyi günler efendim
    Teşekkür ederim
    Antalyada 2 arkadaşımda var aynı motor. Fakat onlar için aynı şeyi söyleyemem. Şikayetçiler birisinin ilanı :
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-kanuni-masrafsiz-ve-tertemiz-motor-131235511/detay
    bu motora bebek gibi bakmasına rağmen ısıtmasında göstergelerinde vs. değiştirmek zorunda kaldı. Sadece deer 152 olarak konuşmuyorum. o an o geldi aklıma onu koydum. Kendim kullanmadım kullanan arkadaşlarımın yorumuna göre yazdım
    Yoksa yazacak çok motor var doğrudur

Motosikleti
    uǝq ɯıɯɐpɐ sɹǝt
    Alıntı -Alperen- adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Teşekkür ederim
    Antalyada 2 arkadaşımda var aynı motor. Fakat onlar için aynı şeyi söyleyemem. Şikayetçiler birisinin ilanı :
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-kanuni-masrafsiz-ve-tertemiz-motor-131235511/detay
    bu motora bebek gibi bakmasına rağmen ısıtmasında göstergelerinde vs. değiştirmek zorunda kaldı. Sadece deer 152 olarak konuşmuyorum. o an o geldi aklıma onu koydum. Kendim kullanmadım kullanan arkadaşlarımın yorumuna göre yazdım
    Yoksa yazacak çok motor var doğrudur
    Mondial 150hs ve zc yolda giderken ikiye ayrılır. Her 2 günde bir eksilen vidalar tamamlanır. Grenajların kırılması için düşmenize gerek yok, kendiliğinden kırılma özelliği vardır. Vs vs mesela
    Yurt dışındayım, mesajdan ulaşın.

ben istanbul için şunu söylerim her zaman, istanbul trafiğinde akıcı bir şekilde otomobil kullanma tecrüben yoksa, sakın motora başlama! trafiği motor üzerinde öğrenmek intihardan farksızdır...

motor seçimine gelince, elbette küçük cc motor ile başlayın, düz yolda bende 1000lik makinaya binerim, sen o 1000'lik makina ile belediyenin suladığı, ters açı verilmiş, yandan 12 teker kamyonun sıkıştırdığı 360 derece köprü üstünde ne yapacaksın onu düşünmeden sakın binme!

kısacası ben artık gördüğüm olaylardan sonra kimseye motor tavsiye etmiyorum, ama kendin illa binmek istiyorum dersen çook ama çok dikkatli ol! bil ki, karşındaki adam bırak seni korumayı, sakınmayı tam tersine öldürmek için üstüne sürecek, her zaman bu hissiyatla kullanmalısın motoru...

neyse,

gokhanarslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GT250 Naked
    Hocam bu konu ile ilgili gereken uyarıyı haftalar önce yapmıştım. Kendinizi boşa yormayın 3 gün sonra konu başlığı; MOTORA BAŞLIYORUM HANGİ 250'LİK????

ibo8316 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cb 125e
    Herkese Merhaba.
    Oncelikle Bence markalar 2 sinifa ayrilir Kaliteli-Hesapli

Hesaplilar ucuzdur haliyle 1600 TL den. 4000 TL ye kadar fiyatlari var.

Nakit veya Beyaz Esycilar (beko bayileri veya Evkur gibi buyuk AVM lerden) biraz nakit gerisi maas bodrosunu goturup senetle alabilirsiniz.
    Mondial-Yuki-Ramzey-Bisan bulunabilir Alinabilir.
    *Kanuni-Lifan-Arora markalarini taksitle almaniz zor bu nedenle yarisi nakit gerisi karrtan 12 taksitle alirsiniz.

Ucuz etin suyu (yahnisi) kara olur hesabi cok kalite beklememek lazim.
    -Titreme yapacak
    -benzin gostergesi hatta Km teli bozulacak
    -scooter modellerinin ayak konulan yer acilacak-kirilacak
    -plastik aksami kirilacak lacka olacak.
    #Cin mali urunlerde genelde CUB veya Vitesli (Commuter) almak mantikli.

Biraz daha kaliteli olsun derseniz Kymco-Honda nin 3600-4500 TL arasi
    *Yamaha-Honda markalarina bakin
    -Scooter olarak genelde Kymco-Sym-Piaggio ya bakin tabi Yamaha-Honda ninda modelleri var.

Ust kalite scooter lar 3600-6000 TL civari.
    #Su sogutmali-Enjeksiyonlu uzun yol icin 250cc ideal.
    250cc Scooter lar fiyati 9000-10.000 TL
    Kymco-Daelim-Sym-Yamaha-Piaggio benzer fiyati var.

Benim favorim 200cc-Enjeksiyon su sogutmali Aprilla Scrabeo (8000 TL) veya Peugeot Lrx

Bozuk yollarda ve uzun boylularda yuksek tekerlekli scooter 14-15-16 jantli tavsiye ederim.

3 tip motor kullandim.(Vitesli-Scooter yani tam otamatik-Cub yari debriyajli) en rahat Konforlu pratik olan scooter dir.
    Yakitlari vitesliye gore yaklasik 1 Litre fazla olur.
    Yani Honda CBF 150 modeli 100 Km de ortalama 2.5 Litre yakiyorsa 150cc kaliteli enjeksiyonlu scooter maximum 3.5 litre harcar.
    Ama rahatlik-pratik kontrol.Ani durma-kalkmak icin Scooter daha idealdir.
    Dentist76 ve Salih_T bunu beğendiler.
    Neyi Secersen Sec Aklın Hep Secemediginde Kalır !!!.Her Seçiş Bir şeyden Vazgeçiştir.

Motosikleti
    uǝq ɯıɯɐpɐ sɹǝt
    Alıntı ibo8316 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkese Merhaba.
    Oncelikle Bence markalar 2 sinifa ayrilir Kaliteli-Hesapli

Hesaplilar ucuzdur haliyle 1600 TL den. 4000 TL ye kadar fiyatlari var.

Nakit veya Beyaz Esycilar (beko bayileri veya Evkur gibi buyuk AVM lerden) biraz nakit gerisi maas bodrosunu goturup senetle alabilirsiniz.
    Mondial-Yuki-Ramzey-Bisan bulunabilir Alinabilir.
    *Kanuni-Lifan-Arora markalarini taksitle almaniz zor bu nedenle yarisi nakit gerisi karrtan 12 taksitle alirsiniz.

Ucuz etin suyu (yahnisi) kara olur hesabi cok kalite beklememek lazim.
    -Titreme yapacak
    -benzin gostergesi hatta Km teli bozulacak
    -scooter modellerinin ayak konulan yer acilacak-kirilacak
    -plastik aksami kirilacak lacka olacak.
    #Cin mali urunlerde genelde CUB veya Vitesli (Commuter) almak mantikli.

Biraz daha kaliteli olsun derseniz Kymco-Honda nin 3600-4500 TL arasi
    *Yamaha-Honda markalarina bakin
    -Scooter olarak genelde Kymco-Sym-Piaggio ya bakin tabi Yamaha-Honda ninda modelleri var.

Ust kalite scooter lar 3600-6000 TL civari.
    #Su sogutmali-Enjeksiyonlu uzun yol icin 250cc ideal.
    250cc Scooter lar fiyati 9000-10.000 TL
    Kymco-Daelim-Sym-Yamaha-Piaggio benzer fiyati var.

Benim favorim 200cc-Enjeksiyon su sogutmali Aprilla Scrabeo (8000 TL) veya Peugeot Lrx

Bozuk yollarda ve uzun boylularda yuksek tekerlekli scooter 14-15-16 jantli tavsiye ederim.

3 tip motor kullandim.(Vitesli-Scooter yani tam otamatik-Cub yari debriyajli) en rahat Konforlu pratik olan scooter dir.
    Yakitlari vitesliye gore yaklasik 1 Litre fazla olur.
    Yani Honda CBF 150 modeli 100 Km de ortalama 2.5 Litre yakiyorsa 150cc kaliteli enjeksiyonlu scooter maximum 3.5 litre harcar.
    Ama rahatlik-pratik kontrol.Ani durma-kalkmak icin Scooter daha idealdir.
    Scooter'n amacı odur aten. Şehir içi kullanım için biçilmiş kaftandır. 200CC diyelim sınıra- 200cc ile uzun yollarada çıkılabilir... Barkın abinin bir videosu vardı. Sonunda 50 yaşındaki adama soruyordu; Scooter kullanmaya utanmıyor musun? Rahatlık konfor...
    Yurt dışındayım, mesajdan ulaşın.

Motosikleti
    Hussar 125
    Evet scooter hepsinden farklı oluyor. Agility 200i güzel motor 200lükler arasında

flame - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Mt-09,Derbi Gpr 125 Nude
    Güzel olmuş gerçekten.Pek beğendim.
    Yamaha Mt09 dıştan modifiyeli içten şimdilik stock :p --------Derbi Gpr 125 Nude,Gianelli Perfomance Exhaust,Athena Air Filter-------- 0(rh)+ (Italian)

rumelian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bu Alper kardesimiz gibi, (AEA da demisti aynisini) "motora ilk baslayacaklar scooter ile baslasin, trafigi okumayi ogrenince vitesliye gecsinler diyenlere" --hadi lennn-- diyordum. Zaten O cok bilmisligimle, gittim vitesli aldim. Ha canavar gibi kullaniyorum o ayri ama ilk zamanlar kendi kendime "adamalar hakliymis be" demisligim var. Cunku kirmizi isiklardan kalkista, debriyaj vs ile mi ugrasacaksin? Yoksa arkana gelen beton mikseri seni ezecek mi, taksici saga mi donecek, yoksa solda kaldirimda duranlara bir sorti mi yapacak vs diye mi dusuneceksin? Benim enime boyuma cussem buyuk oldugu icin su an bile 150 cc motorla espri konusu olabiliyorum. O yuzden scooter tercih edemiyorum.

Dentist76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Scarabeo 200ie
    Arkadaşlar "Çin malı" deyiminiz çok yanlış.
    Çin malı değil "Çin markası" dır kalitesiz olan.
    Çinde üretilen o kadar çok şey varki hayatımızda...
    Önemli olan markanın altına imza atan firmadır. Kim diyebilir APPLE, IBM, VOLVO, ARPILIA kötü markadır diye?

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)