Kask bedeni kayışının takılıp takılmaması yapılan kazanın cinsi gibi bir çok faktör var. Markaya yüklenmemek lazım. LS2 ninde çok can kurtarmışlığı vardır.
Kask bedeni kayışının takılıp takılmaması yapılan kazanın cinsi gibi bir çok faktör var. Markaya yüklenmemek lazım. LS2 ninde çok can kurtarmışlığı vardır.
Schuberth kullanıyorum
Arai ye geçmeyi düşünüyorum. Aman kaskiniz sağlam olsun.
Kask LS2 FF 350 chrono 'ya da benziyor.Yanılmıyorsam bu kasklar Sharp testinden 5 üzerinden 4 yıldız almıştı.Kaskın üstünde lastik izleri var.Büyük ihtimalle üstünden bir araç geçmiş.Yanlış bilmiyorsam kasklar sadece darbelere karşı üretiliyor her iki yönden tonlarca baskıya iki bile dayanmış bence.
Ya kask da belli bir sürate kadar koruyabilir neticede..
200 kmh süratin varsa kask da para etmeez, bmw-mercedes de..
Kappa ceneden acilir kask aldim. Sharp testi yok. Uygun sertifikasyonu var. Ece onayli. Malzemesi kilidi, vizoru kaliteli. Niye aldim?
kafam xxl ve oval, uymadi markalarin cogu.. Ruzgar sesi cok fena. Yakin zamanda kapali kask alacagim.
Kazanın nasıl olduğunu bilmeden yorum yapmak pek doğru değil. Belki adam yerlerde sürüklenip kaskı bariyerlere vurdu veya kaskın ilk kazası değildi, nereden bileceksiniz ?
Yazılanların hepsini okumadan soruyorum: shoei nin de ls2 nin de 4 yıldızlı kaskları var. Kazada ne olur onlara. Birde en ucuz 5 yıldızlı kask hangisi, seneye 380 tl lik shark s600 almayı düşünüyorum 4 yıldız, sharkin en ucuz modeli sanırım.
Hatta belkı kask kafasında bıle degıldı . Ilk darbe anında kafasından fırlayıp yola savrulup aracların altında kaldı . Bunlar bılınmeyen seyler suan .
Bılınen tek gercek varsa kask ta dogru kullanılmalı ve mutlaka kullanılmalı .
Ve o paraya daha kalıtelısı maalesef yok.
Kalıtesı tamamen ekonomık duruma ve kısının kaska verdıgı oneme baglı .
bazen boşa konuştugumuzu boşa tartıştıgımızı düşünüyorum..
adamda bi şekilde kask varmış. takılı ve takmıyordu.
ya olmayanlar? kasksız biz teker yaptıgımızda bizi tanımazlar felsefesi?
kask koldaki bi aksesuar cogu insan için türkiyede..
kaskı olan için tabi =), kaskı olmayan için?
ls2 kask, adı üstünde kask kaliteli veya kalitesiz..
ya olmasaydı ?
akşam akşam içim ürperdi,ayriyetten bu kadar açık ve net fotoların da koyulmaması gerekiyo bence... dün kazıyı gördüğünü belirten biriyle tanıştım,arkadaşın dediğine göre baya hızlı gidiyomuş,allah rahmet eylesin ne diyelim,bırakın kaskın kalitesini belli bi hızdan sonra hepsi nafile... sonuç olarak hız yapmamak gerekiyo
inşallah yaşıyordur
yaşıyorsa acil şifalar arkadaşa
halen daha kask zihniyeti TRAFİK CEZASI
CAN PAHASI değil
böyle olunca paranın sonuna kadar motosiklet alırız donanıma para ayırmak kimsenin işine gelmez
hatta ilk motosiklet alırken benzin parasını bile ayırmayız motosikleti alınca yanımızda ki arkadaştan dileniriz ilk benzin parasını
200 Tl ya satılan 5 yıldızlı nitro aikidoları görmeyip 1000 TL lık 4 yıldızlı kaska sadece marka X hava sebebıyle para verenlerin de ibret alması gereken bir durum :(
sağ ve sol tarafı farklı mukavemetteki bir kasktan ne beklenir ki ,şu rezilliğe bakar mısınız ?
http://sharp.direct.gov.uk/testsratings/ls2-ff396
lastik değil sürtünme izi o, daha önceki kazalarımdan biliyorum.
---------- Post added at 10:47 ---------- Previous post was at 10:45 ----------
arai 3 kere sharp testlerine dava açarak kaybetmiş bir marka. http://sharp.direct.gov.uk/testhelmetlist?sharp-make=99&sharp-model=&sharp-type=All&sharp-rating=1&discontinued=1 kısmından seçeceğin kaska bakarsan arai'nin kasklarının yan derbelerde çok kötü olduğunu görebilirsin. Agv'ye yönelmeni öneririm.
Bilgi Üniversitesi Motosiklet Kulübü Kurucu üyesi.
Lütfen cevap yazdığınız yorumumu beğenin. Yazdıktan sonra bakmayı unutabiliyorum.
Kaskın öyle parçalanmasında daha önceden bir faktör olabilir ön yargılı davranmayın hemen kask için.Düşmüş kırık çatlak bir kask 2. bir kazada paraçparca olma hakimiyetine sahiptir.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)