Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
3. sayfa BirinciBirinci 123

Gaz vererek vites düşürün...

REKLAM ALANI

Alıntı skystar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    konuyla alakasız olucak ama böyle bir motor bu kadar devirsiz kullanılırmı ?

Adam 6. viteste 45 km hız ile gidiyor.Bu kadar da düşük devirde kullanmak motora zarar vermezmi ?
    45 mph o.
    70-80 kmh arasına geliyor.Zaten sonlara doğru gaz açınca 70 mph üstüne çıkıyor.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    fatek95 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Jokzilla adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Cublarda nasıl oluyor bir açıklarmısınız ?
    Şöyle açıklayayım.. Vites değiştirirken pedala basılı tutunca, debriyaja basmış gibi boşta gidiyor cub motorlar. Gidiyorsunuz diyelim vites düşürmek istediniz. Gazı kesin. Düşürmek için pedala basılı tutun o arada hafif gaz verin ve ayağınızı pedaldan çekin. Umarım anlatabilmişimdir boş bir arazide 1dk denerseniz anlarsınız zaten.

lickup - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar 200NS için gün sayıyor
    Alıntı scooboy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben yaptığım bir şeyi sormak istiyorum bilgili arkadaşlar lütfen cevap versin.
    Viraja girerken hızı ayarlamak gerektiğinde(hızlıysam yavaşlamak) şu bir iki kere gazı açıp kapamıyorumda
    hafif gazı açarak vites düşürüyorum. Motor devir kaybetmeden pürüzsüz biçimde hızını azaltıyor.
    Yani çok kısa bir zaman diliminde debriyaja basarken gaz hafif açık.
    Bunun bir sakıncası varmı?
    Normal olanı bu zaten. Siz motoru öne yığmadan, gidişinde herhangi bi değişiklik göstermeden vites küçültebiliyorsanız olayı kapmışsınızdır.
    scooboy bunu beğendi.

scooboy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha xj6N 2013
    Evet tekrar izlediğimde hemen hemen bunu yaptığımı anladım. Yanlız ilginçtir bunu herhangi bir yerden öğrenmedim.
    Sadece barkın gibi ön freni sıkmıyordum.
    Şimdi bunun üzerine biraz çalışma yapıcam.

tr_select - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    uǝq ɯıɯɐpɐ sɹǝt
    Umarım açtığım bu konudan yeni başlayan veya bu uygulamayı yanlış yapan arkadaşlar bir şeyler öğrenmiştir...

Başka bir konuda görüşmek üzere

Motosikleti
    yamaha rx 115 , MZ 251 , MZ 301
    anlatmya çalışılan olay şu sanırım yüksek devirdeyken, yağmurluyken ve hızla giderken vites küçltmk/yavaşlamak zorunda kaldğnz durumlarda hafif aragaz vererek vites küçültmek. bu mantıklı ve doğru bnde bu teknği kullanıyorum. burdaki amaç tekerlek kitlnmsni onlmk ve zincir-dişli takımına zarar vermemek. bu teknik yağmurlu olduğu zman kullanılır amaç kaymayı önlemek. frene basmadan, zincir dişli takımına zarar vermeden ve motoru yığmadan yavaşlatmak. Bu motosiklete pek zarar vermez ama frene basarsan vıjyzt yerdesin. Güzel konu bnce herkes bilmez.

Motosikleti
    Tvs Apache
    Müthiş ayarlama yapmış eleman.Bence devir farketmeksizin yapılacak birşey.Boşluğu almak gibi bişi aslında.

baris21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf 250
    kendı motorumda yaptıgım seyı anlatıyım (cbf250) debrıyaja basmadan dusurdugumde vıtes tak dıye vuruyo fakat debrıyaja bastıgım an hafıf bı gaz verıyorum vıtes degıstırdıgımı anlamıyacak kadar sorunsuz gecıyo.bunun mekanıkte ıyımı kotumu oldugunu bılmıyorum fakat ustada degılım kullanıcı olarak daha rahat edıyorum...

vites düşüreceksem frenle biraz yavaşlayip öyle düşürüyorum giden balata olsun.

doraemon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja 300 SE 2014, Honda CB125E 2012
    Alıntı sedat_57 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Düşük cc yi pek enterese etmiyor galiba bu olay 125-250 cc sınıfını..Şahsen motor frenini kullanmam..Fren yapamayacak kadar çok hızlı olursam anca o zaman vites küçültüp sonra fren yaparım..
    2. viteste devir göstergesi kırmızı alana yakın biryerde (2.vitesteki son hızınıza yakın bir yerde), 1. vitese alın. Yalnız bunu denemeden önce güvenlik ekipmanlarınızın tümünü giyin, trafik olmayan bir yerde deneyin, yağmurlu hava olmasın, düşebilirsiniz ya da düşmeyebilirsiniz, ama gaz vermeniz gerektiğinizi öğrenmiş olursunuz. Daha fazla macera istiyorsanız, daha yüksek devirde deneyin.

Ben 125cc ile 4. viten 3. vitese geçerken öğrendim bu olayı, düşmedim, ama epey tırstırıcı bir durumdu. Birde benim motorda devir göstergesi olmadığından, hızıma göre vermem gereken gazı ayarlıyorum. Yani hızım alt vitesteki alt devire denk ise az gaz, yüksek devire denk geliyorsa fazla gaz vermek.
    okan218 bunu beğendi.
    fish does not think, cause fish knows everything

GB79 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC750X
    Barkın'ın anlattığı vites düşürme tekniğinde benim oturtamadığım şey, gaz açıp kapama ve debriyaj sıkıp bırakma aynı anda mı oluyor? Yoksa gazı kapattıktan sonra debriyaj yavaşça mı bırakılıyor? Aynı anda ikisini de yaptığımda motor sarsılıyor.

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Alıntı GB79 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Barkın'ın anlattığı vites düşürme tekniğinde benim oturtamadığım şey, gaz açıp kapama ve debriyaj sıkıp bırakma aynı anda mı oluyor? Yoksa gazı kapattıktan sonra debriyaj yavaşça mı bırakılıyor? Aynı anda ikisini de yaptığımda motor sarsılıyor.
    Debriyaj çekiliyken vites düşürmeniz aragaz verip devri yükseltmeniz ve hafif gaz verirken debriyajı bırakmanız gerekiyor. Bu şekilde oldukça sarsıntısızca vites küçültürsünüz. Ben virajda motor yatıkken bile yapabiliyorum.

GB79 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC750X
    Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Debriyaj çekiliyken vites düşürmeniz aragaz verip devri yükseltmeniz ve hafif gaz verirken debriyajı bırakmanız gerekiyor. Bu şekilde oldukça sarsıntısızca vites küçültürsünüz. Ben virajda motor yatıkken bile yapabiliyorum.
    Peki herhangi bir devirde vites düşürebilir miyim? Atıyorum 8000 devirde ve 2000 devirde de aynı şekilde mi vites düşürüyoruz yoksa önce deviri mi düşürmek lazım? Anlayacağınız kafam karışık biraz.

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Alıntı GB79 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Peki herhangi bir devirde vites düşürebilir miyim? Atıyorum 8000 devirde ve 2000 devirde de aynı şekilde mi vites düşürüyoruz yoksa önce deviri mi düşürmek lazım? Anlayacağınız kafam karışık biraz.
    Herhangi devirde değil de herhangi hızda vites düşürebilirsiniz. Amaç şanzıman çıkışındaki hız ile motor hızını eşitleme. 8000 devir ile 2000 devirinbir farkı olmamalı. 8000 devirde kolay kolay vites küçültülmez tabi motorun maksimum devri 15 bin devir değilse. Aragaz verip deviri yükselterek istediğiniz hızda vites düşürebilirsiniz.

Mitoqondri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Viraja konumu, hızı, vitesi ayarlayıp girseniz daha sağlıklı olmaz mı ?

Yatık pozisyonda debriyaj, gaz, vites tehlike yaratır diye düşünüyorum. Viraj dengesini bozmak gibi.

3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)