Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

En Uzun Ömürlü Motorlar

REKLAM ALANI
    TheArcheus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Arkadaşlar üretilen en dayanıklı ve uzun ömürlü motor sistemi ve en az tüketim sağlayan motor sistemleri sizce hangileridir .
    Benim düşüncem tek silindirli motorların daha uzun ömürlü ve ekonomik olacağı yönünde (bakım masrafları yönünden)
    sıradaki tercihimi tamamen ekonomik sebeplere dayalı mantığı ön planda tutarak yapmak istiyorum . ideal yakıt tüketimi maximum dayanıklı motor ve düşük bakım masrafları için hangi motor tipi tercih edilmelidir .

Ve bugune kadar üretilmiş en sağlam motorlar sizce hangileridir(marka, model )

Birde kawasaki nin er 5 vs. tüm 500 cc motorlarında 25 yıldır ısrarla aynı motoru kullanmasının sebebi sizce nedir ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    zaferkarizma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    hepsi satıldı :(
    V twin motorlar en uzun ömürlüleridir. az yakarlar.
    namk bunu beğendi.

Motosikleti
    2013 S1000RR Hp4
    İnnova 125 / Cbf 1000 / R1200Gs Adv / Dl 650 / Wr 250 /

airhead - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R80
    V twin hava soğutmalı motorlarda,arka silindir daha az soğutulduğu için ön silindirden farklı çıkar.Bence bakımları yapılmış ve düzgün binilmiş her motor uzun ömürlüdür.Ancak BMW nin bu konudaki başarısı tartışılmaz.
    Atari kolum buzuldugunda böyle üzülmüştüm.
    Bide motorumu sattıgımda...

Alıntı airhead adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    V twin hava soğutmalı motorlarda,arka silindir daha az soğutulduğu için ön silindirden farklı çıkar.Bence bakımları yapılmış ve düzgün binilmiş her motor uzun ömürlüdür.Ancak BMW nin bu konudaki başarısı tartışılmaz.
    f 650 ler nasıldır peki bu konuda

airhead - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R80
    BMW den kastım boksör motorlar.F serisinin motor yapısından h,ç hoşlanmıyorum.

manners - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    guzel bir baslik benim bildigim bir kac motor disinda diger motorlari ogrenmek cok faydali olacaktir.motorun saglam olmasi silindir sayisi ile alakali degil, tek silindirli motorun teknoloji gereksinimi az oldugu icin mekanik detay digerleri kadar gerekmiyor o nedenle siradan motor markalari bile uzun omurlu motor yapabiliyorlar, bunun yaninda efsane yaratmis olan 4 silindirli o kadar cok motor varki, ornekleri assagida verebilirim hele bir honda varki kesin bir tane almayi dusunuyorum ileride.

triumph motorunun her modelini bu listeye ekleyebilirsin bunun disinda
    efsane honda cb 750 diyorum, bir tane bulsam hemen alacagim babam hala cok seviyor bu motoru.

erro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tracer 900
    honda titan
    KeaSH-07 bunu beğendi.

Alıntı manners adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    guzel bir baslik benim bildigim bir kac motor disinda diger motorlari ogrenmek cok faydali olacaktir.motorun saglam olmasi silindir sayisi ile alakali degil, tek silindirli motorun teknoloji gereksinimi az oldugu icin mekanik detay digerleri kadar gerekmiyor o nedenle siradan motor markalari bile uzun omurlu motor yapabiliyorlar, bunun yaninda efsane yaratmis olan 4 silindirli o kadar cok motor varki, ornekleri assagida verebilirim hele bir honda varki kesin bir tane almayi dusunuyorum ileride.

triumph motorunun her modelini bu listeye ekleyebilirsin bunun disinda
    efsane honda cb 750 diyorum, bir tane bulsam hemen alacagim babam hala cok seviyor bu motoru.
    silindir sayısı şöyle bir fark yaratabilir , 4 silindirin herhangi birinde sorun cıkma ıhtımalı tek silindire göre x4 oluyor ve herhangi bir sorun yaşandığında masrafıda x4 oluyor ve işçiliği çok daha zor , tek silindir bir motoru rahatlıkla söküp dağıtıp toplayabiliyorum ama 4 silindire cesaret dahi edemem , sağlamlıkta asıl önemli olan maximum devirdir , 14 -15 bin ceviren ss ler 10 yıl sonra kullanılmaz hale gelırken 6 bin ceviren touringler hala taş gibi oluyor ve talep görüyor

çelikatlı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    cbf 500 hondanın yaptığı en sağlam sorunsuz motor. ama çok yakıyor

canerol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Africa Twin-Rally250-z300
    geçen böyle bi konu daha vardı afrika twin için kaç yüzbin ömrü var diye
    biriside 100bin küsür km yaptım rodajım yeni bitti diye
    kawalarda gerçekten 25 yıldır aynı motoru kullanıyorlar yurt dışında bu motoru gerçekten çok övüyorlar bende kle500 alacağım bakalım

manners - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ornegini verdigim cb750 4 silindirli bir motor ve 1969 dan beri hala genel rutin bakimini gormus motorlar var, bindimde, bireysel olarak bakimini yapmak ne derece zor olur bilemem, eger soylemek istediginiz sahsi bakimsa ben onu kastedmemistim o konuda haklisiniz, ama saglamlik silindir sayisinin artmasi ile azalcak diye bir kaide yok, dedigim gibi hondanin mihenk tasi olan bu motor 1969 da uretilmis ve 19 modeli yapilmis o seneden beri hala yurt disinda ararsaniz iyi durumda 1969 modelleri bulabiliyorsunuz.
    TheArcheus bunu beğendi.

Acil112 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikletin en ucuz parçası, silindir-piston. 80000km'de değiştir devam et.

Alıntı canerol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    geçen böyle bi konu daha vardı afrika twin için kaç yüzbin ömrü var diye
    biriside 100bin küsür km yaptım rodajım yeni bitti diye
    kawalarda gerçekten 25 yıldır aynı motoru kullanıyorlar yurt dışında bu motoru gerçekten çok övüyorlar bende kle500 alacağım bakalım
    afrika twin gercekten efsane olmuş

ero__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yamaha XT Series

UNdocab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GT650, RT125
    xt660 tek silindirli titreşimli fakat sorunsuz makinalardandır.
    Vtwin olup beygiri düşük tutulmuş motosikletler daha uzun ömürlüdür.Gavur buna destressed(stresi gerginliği alınmış) gibi birşey diyordu galiba. Motosiklet kapasitesini zorlamadan çalıştığı için çok daha uzun ömürlü oluyor.
    Africa twin bunlardan biridir. Birde 90 öncesi motosikletler sağlam olsun arıza vermesin mantığı ile yapıldığı için iyidir.

Blackeagletr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Africa Twin ve Bmw nin R serisi boksör motorları gerçekten sağlamlığına hayran kalınacak motorlar.

bmw nin ağır üstünlüğü var gibi bu konuda , 99-2000 r100-1150 gs almak mantıklımıdır peki parça sıkıntısı vs yaşanabilirmi

honda firması africa twin modelini arıza yapmadığı için yedek parça satamadığından üretimini durdurduğu söylenir.
    Permatiq59 ve KeaSH-07 bunu beğendiler.

Permatiq59 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KapÇık
    en uzun ömürlü motor bilinçli kullanıcının sahip oldugu bakımları aksatılmıyan motor..
    cool113 bunu beğendi.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)