Opet'i ben de sevmiyorum.
(Yer Düzce) Bir defa Opet'ten benzin alacağım tuttu. Grup olarak oraya girdik, bir dahaki Shell'e milleti peşimden sokup yavaşlatmak istemedim (Gruptaki herkes Opetçiymiş). Opet'e girdiğimize pişman olmuştuk. Bütün motorlar depo fulleyecek, nereden baksan 300-400 liralık benzin alacağız. Adam ite kaka benzin koyuyor! Babasının malı! Dikkatimizden kaçmadı tabi, sineye çektik. arkadaşlar benzin alıyorken biz de marketin önüne motorları (Kenara) çekip marketten birşeyler alalım demeye kalmadı bir bağırış çağırış "Motorları oraya goymayın, yol orası yol yol, gidin yandaki sokağa (Belirteyim, saat öğlen 12 ve hava cayır cayır yanıyor) güneşe goyun!" diye köpürdü pompacı gavat... Söylene söylene aldık motorları benzin istasyonunun dışına.. Geldik tekrar, marketten birşeyler aldık. Marketin yanında da algida şemsiyesi, birkaç plastik masa sandalye falan var, dedik bari şuraya oturalım da marketten aldıklarımızı gölgede yiyelim. Hem serinleyip dinleniriz. Demeye kalmadı "loooo, oraya oturnayıng, orası aile yeri aile aile. Motorların üzerinde oturung!" (Bizim grupta da kadınlı çocuklu arkadaşlar da mevcut hatta.) eeeeh yetti be! Herkeste artık aynı söylemler, Opetten bir daha benzin alırsam falan oldu herkes haliyle... Gavatın motorlarımıza ite kaka muamele etmesine mi yanalım, bizi azarlaya azarlaya tesisin dışına güneşe atmasına mı yanalım, böyle bir yerden depolarımızı full'lediğimize mi..! (Eve döndüğümde Opet'e durumu izah edip şikayet ettim. Konu ile ilgilenilecektir diye cevap attılar. Artık konu ile ilgilenme tarzlarını bilmiyorum. İplemezler heralde...)
(Yer İstanbul) Ondan sonra hayatımda ikinci kez Opetten benzin alıyorum, ki çok çok zaruri ihtiyaç olmasa almayacağım. Gecenin bir vakti, misafir olarak gittiğim istanbulda E5'in kenarında benzinlik arıyorum, yolda kaldım kalıcam, gecenin 2'si... Arkadaş, bırak Shell'i başka firma da yok, bi Opet denk geldi. Allah belasını diyerek daldım içeri (Maksadım az benzin alıp, en yakın shell'den depoyu full'lemek). Pompacı palenin biri geldi, sen mi koycan dedim benzini, "görevli benim abi" dedi. İyi dedim 30 liralık 97° koy o zaman.. Çocuk pompayı taktı, çekti mandalı gitti.. Bekle bekle bekle ne gelen var ne giden. benzin bildiğin full'e gidiyor derken şaldır şuldur taştı benzin. motorun depoya, (sıcak) motora her tarafa benzin saçıldı. Çocuk ordan çıkıp hemen koştu aldı pompayı. Bana baktı benim gözlerden ateş püskürüyo! Bi bez getireyim abi ben dedi gitti peçete aldı iki sildi, hadi naş... Sinir küpüyüm. Çektim marketin önüne (İçimden neler sayıyorum ama, hay ben bu Opet'in de......), marketinden bi pet su aldım, depoyu suyla durulayım, inşallah güneşi yiyince rengi atmaz diyorum, markete bir girdim kasada da iki tane pale kız.. Dedim hangi ülkede yaşıyorum ben, yetişkin kimse yok mu sizin başınızda.. Suyu aldım, bi de para ödetiyo.. İllallah dedim al paranı da.. söylene söylene yıkadım depoyu.. Kalktım gittim...
Benim için en iyisi Shell'dir abi. Hem Opet'le benzin kalitesi de kendini iyiden iyiye belli ediyor. Motorun karakteri değişiyor Opetten benzin aldığımda...
Opet mi, tövbe