japon motoru değil. halis çin. japon motoru diye birşey yok artık. herşey çin üretimi. ama kalite farkı var. kalite kontrol standartları var.
sadece motor aksamı ybrnin 2008 model motoruyla aynı.
aynı dediysem yansanayisi. yani birebir uysada malzeme olarak 2. kalitesi.
hava filtresi debriyaj gaz teli ve pekçok parçası 2008 ybr ile aynı ve gene yansanayi.
motor anlamında ciddi bir yansanayi parça bolluğu var. ben aradığım parçaları anında buluyorum çok şükür.
kasanında çoğu parçası diğer çinlilerle uyumlu. fren balataları 150cc scooterlar ile uyumlu mesela. ama plastk aksam hiçbir motora uymaz.
ben 15 kez düşürdüm 2 kez kaza yaptım. motorda ufak tefek çizikler var. sağlam motor garantisini veririm.
ama çinli motorlar bakman lazım. incelemen lazım. harala gürele binmeyeceksin. yağına zincirine dikkat edeceksin. uzun yıllar sana hizmet eder.
ikinci el motor alacakan ya tanıdığından al veya tanımadığından alacaksan çok düşük km li al. sana bir dost tavsiyesi.
çok teker yapan var. arka kaldıran var. canını çıkartıyorlar. posası çıkmış motorları kakalıyorlar. geçmişini bilmediğin motoru alma bence.
ha birde lastikleri tubeless yapmışmı onu öğren. 150 tl de 2 lastiği tubeless yapman gerekli.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:31 ----------
ön çamurluğun ucunda siyah burun var
koruma demiri acayip dandik duruyor.düşsen değil motoru kendini koruyamaz gibi
lastikler orjinal şambrelli.
wolfte zenon far takıpta verim alabilen görmedim. zenon işi bela birşey. kesin bir yerleri bozar. aküyü bitirir. statörü bozar. falan filan. bizim motorlarda tanıdıığım kimsede zenon yok. normal ampulle hallettiyse sorun olmaz ama..
istediğin motorda benim gördüğüm eksiler bunlar..