ARKADAŞLAR CLASSİC 250 JAWA ALMAYI PLANLIYORUM 800 1000 TL ARASINDA.PEK FAZLA ANLAMIYORUM BU İŞLERDEN.ADAM YÜRÜYEN AKSAMINDA Bİ SORUN YOK DİYOR.BANA ÇOK FAZLA MASRAF ÇIKARIRMI NE BİLİM ÇOK YAKARMI ? . PARÇASINI BULABİLİRMİYİM RAHATLIKLA ?
ARKADAŞLAR CLASSİC 250 JAWA ALMAYI PLANLIYORUM 800 1000 TL ARASINDA.PEK FAZLA ANLAMIYORUM BU İŞLERDEN.ADAM YÜRÜYEN AKSAMINDA Bİ SORUN YOK DİYOR.BANA ÇOK FAZLA MASRAF ÇIKARIRMI NE BİLİM ÇOK YAKARMI ? . PARÇASINI BULABİLİRMİYİM RAHATLIKLA ?
masraf çıkartıp çıkarmayacağını tamirciye veya işten anlayan arkadaşlarınıza motosikleti göstererek tespit edebilirsiniz. uzaktan olmaz. ama şunu söyleyebilirim eski olduğundan masrafı bitmez. benzini bayağı yakar, yeni nesil motosikletlere göre iktisatlı değildir.
2 zamanlı olduğu için çok yakar.Motordan fazla anlamıyorsan hiç bu işe girme derim.
Sermayesi din olanın rehberi şeytan olur.
tamam teşekkür ederim .800 1000 tl arasında çalışır idare eder fazla masrafı olmayan jawa bulabilirmiyim peki ?
dostum anladıgım kadarıyla klasiğe binmek istiyorsun ama benden tavsiye paran kısıtlıysa hiç bulaşma
http://www.youtube.com/watch?v=mUPweWgqOtM
hadi ya sanayiden çıkamassın diyorsunuz yani :D
bende 2 3 aylık bi jawa 350 twin sport macerası yaşadım hayatımın en çok benzin harcadığım dönemiydi ne içiyodu laannn
selam arkadaşım benm şuan motosikletim mondial 100 ugk. dedem den kalmada jawa cz 180 lik motosiklet var fakat trafikten çekilmiş. arada sırada kullanıyorum yılların eskitemediği bi motor hiçbi sorunu yok. istersen fotolarını atabilirim. sahibinden de fotoları vardıı bi ara 350 tl ye bırakırım.
1 ay önce 2 yıldır bir jawa aldım 200tl istedi. ruhsat vize borcu derken 800 tl ye ulaştı.motoru aldıgımızda marş kolu basmıyordu .piston hareketsizlıkten kurumdan dolayı donmuştu. Motordan anlamayan biri olarak tereddütlüydüm ama tanıdıgım bir abiyle beraber pistonu açtık ve temizledik. Şuan motor saat gibi çalışıyor.gidemeyecegi yer yok motorsikletin. arkadaşlarım yakıtı çok demiş . evet 100lük cuba göre fazla yakar ama devirli kullanıldıgında öyle ahım şahım yakıtı yoktur. Motora aldıgımda bir bujı bir akü almıştım . sonrada ön fren telini değiştirdim başka hiçbir sıkıntısı yok. Bi düşünsenize piyasada olan hangi motor 40 yıl yollarda kalmayı başaracak ? Jawam 1973 model ve hala canavar gibi.Her hangibir sıkıntıda çekınmeden sorabilirsin .
1971 veya 1973 model jawa 350 abi masraf var diye çıkartamıyor altında şimdilik 125lik motor var ama o hazzı vermiyor diyordu
ben de buna gıcık oluyorum abicim ya... 8-10 hp lik motorlarla kıyaslamaları yok mu... deli ediyor beni...
bir de ne kadar çok yaktıgını , motorun teknik verilerini bir söyleselerya...
kardeşim temiz bir motor bulursan al kullan...
şarjına mutlaka baktır... platin ve meksefesinin değiştir... daha sonra sadece km si geldikçe genel bakımını yapman yeterli...
ama iyi kötü de elin anahtar tutması lazım...
mesela yakıt alırken yagını ayarlayamazsan buji ıslanır ve ateşleme olmaz... en azından bujiyi değiştirmeyi bilmelisin...
4 teker gövdemi ,2 teker aklımı alır...
kelime eksik unutmuşum
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:07 ----------
teknik verileri buldum fakat ne kadar yaktıgı ile ilgili bilgi yok. Sanırsam kullanıldıgı dönem yakıtını bu kadar değerli olmamasıydı. Bana sorarsanız yakıtı hakkında bilgim yok.Buna zevk için biniyorum . Karnı acıkınca dolduruyorum Nasıl bazı arkadaşlarımız sigara içiyorsa bende o parayı buna yatırıyorum. Ama sakın yanlış anlasılmasın öyle ahım şahım bir yakıtı yok
Model: Jawa 250
Year: 1972
Category: Sport touring
Rating: 68.7 out of 100. Show full rating and compare with other bikes
Safety: See our safety campaign with the high safety rated bikes in this category.
Engine and transmission
Displacement: 249.00 ccm (15.19 cubic inches)
Engine type: Single cylinder
Stroke: 2
Power: 16.50 HP (12.0 kW)) @ 5000 RPM
Compression: 7.8:1
Bore x stroke: 65.0 x 75.0 mm (2.6 x 3.0 inches)
Fuel control: Port control
Cooling system: Air
Gearbox: 4-speed
Transmission type
final drive: Chain
Physical measures
Weight incl. oil, gas, etc: 140.0 kg (308.6 pounds)
Chassis and dimensions
Front tyre dimensions: 3.00-19
Rear tyre dimensions: 3.25-19
Front brakes: Expanding brake
Rear brakes: Expanding brake
Speed and acceleration
Top speed: 115.0 km/h (71.5 mph)
Other specifications
Fuel capacity: 13.50 litres (3.57 gallons)
Elin anahtar tutuyorsa vede meraklıysan o motoru komple kendin yeniden yapabilirsin. 2 zamanlı motorlar basittir, doğru toplarsan muhakkak çalışırlar. Tabi tanıdık bir ustan olsa iyi olurdu
ooooo jawamı o araba kadar yakar yahuuu :D hayatında hiç jawa kullanmayıp jawaya binmeyip yol yapmayanların jawadan daha klasik cümleleridir bunlar.
ne diyebiliriz bu arkadaşlara.
250 cc jawa yada 350 cc jawa 2 zamanlı motosikletlerdir.Masrafsız motorların fiyatları 2500-5000 tl arasında yer alır,boya nikelaj motor teknik masraflarını bu tarz motorların sahipleri yaptıklarından o fiyatları bulur.
Bilgin yoksa o motoru alma.Sonra jawanın adı cıkıyor kötü motor diye
Forumda çok kral arkadaşlar varmış.Kimside padişahmış
Bizim burda Cumhuriyet var.
vallahi benim jawam var,benim jawamı yapanda burda bsabora nickli arkadaşımız.ben ona emanet ettim yaptı verdi.bu işlerin piri odur.jawa kullanıcısı olarakta
1966 1979 1989 1991 jawalarım oldu.hiçbirinde sıkıntı yaşamadım bakımlarını yaptınmı sürekli zımba gibi motor.sana linkte vereyim bak.benim motorum bu değil başkasının motoru.belkide görmüşsündür.
http://www.motosiklet.net/forum/moto...991%27%27.html
Forumda çok kral arkadaşlar varmış.Kimside padişahmış
Bizim burda Cumhuriyet var.
2005-2006 da konyada her yer jawaydı. o dönemler heves etmiş ama alamamıştım. şimdi sayıları azaldı bunda dolayı çok temiz olanların fiyatları her gün artıyor çünkü meraklıları alıyor.
1000 tl iyi özellikleri olan bir cep telefonu parası. maddi imkanların ne durumda bilmiyorum ancak 1000 tl ye eli yüzü düzgün ruhsatı temiz bir jawa alınır, para oldukça da toplanıp klasik olarak binilir.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)